Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 969
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Мъжът ми беше там за ортопедична операция и той се е наканил да им пише "ласкав" коментар.

# 166
Здравейте те въпроса ми е тъй като аз съм СПКЯ И ИР а партьора ми е с 2% морфология
Вече сме пациенти на ин витро център тракия Д-р Стефанов ст загора в момента коригираме ИР и ще се върнем септември задължително ли е инсеминация или може да се почне с икси метода извинявам се ако не съм задала въпроса си правилно или не  е за тук
П.с и може ли да кандидатстваме по фонда

# 167
Ако единственото отклонение в спермограмата е ниската морфология, не можете да кандидатствате за финансиране от ЦАР. СПКЯ също не е сред причините, за които отпускат финансиране.
ИКСИ е начин на оплождане при инвитрото, т.е. ако не правите инвитро няма как да го ползвате. Почнете с инсеминации, вероятно с лека стимулация на овулацията. Ако не стане с 4 инсеминации имате вече право да кандидатствате по фонд с неизяснен стерилитет.

# 168
Здравейте, момичета!
И нас ни одоброха за фонда, септември-октомври ще стартираме.
 В заповедта пише, че се отпускат максимума 6000лв за инвитро и свеж трансфер и 600лв за замръзен трансфер.
Което означава, че ни покриват един свеж и един замръзен нали така? Ако поради някаква причина пропуснем свежия и минем само на ЗЕТ, след това хипотетично има още ембриони сам финансираш ЗЕТ-овете така ли? И това ли е цената на ЗЕТ 600лв?

Също Станулов ми беше казал, че за да стартираме трябва да отида 10-тина дни преди цикъл. Това означава, че тогава ще ми пусне на ново всички изследвания и ще започнем със стимулацията или стимулацията е от другия цикъл?

И последно- предполагам, че вчера всички пациантки на доктора сме получили съобщението, че от септемрви се мести в друга клиника- МБАЛ ДОВЕРИЕ. Нищо не знам за тази клиника освен, че е многопрофилна и частна. Влязох вчера за прочета някакви коментари и не беше от най-харесваните, особено от към обслужване, но това ще го превъзмогнем. Някой има ли впечатления от тази болница?  Както и апаратурата там дали е ок?

S.G.C. Къде го е казал това за ембиолога?

# 169
А кога се мести? 😔
И кой лекар ще е на негово място в Афродита?
Какво правим тези от нас, които имаме ембриончета в Афродита и записан час за септември за подготовка за ЗЕТ?

# 170
Каза го на лично съобщение на една от пациентките. Във вайбър групата на пациенти на д-р Станулов писаха всички момичета на които е писал и които са го питали разни неща. И там каза с кой като екип се мести и други подробности. От 2 септември е на новото място, но доктора е споделил, че от Афродита май няма да му дадат да преглежда  като се върне от отпуска така че официално в момента на практика най-рано с него може да се видим в Доверие след 1 септември и всички заповеди, които са издадени от фонда към Афродита, трябва да се прехвърлят към новата болница, за тези които желавят да продължат с него де, което става чрез кандидатстване отново към фонда. Срока за подаване на документи, за да се хване августовската комисия е до утре.

За тези които като мен имат ембриончета там и щяха август да започнат трансфер, след 14-ти август може да се обадите в Доверие на един от телефоните, който доктора даде и те ще уредят прехвърлянето на ембрионите. Ако сте и по фонд, трябва да вземете епикриза от Афродита за опита до момента + служебна бележка от Доверие, да се занесат в ЦАР, да се чака новата комисия и след решението, може да се преместите в новата болница. Това означава, че тези които имат ембриони по-рано от септември-октомври не могат да направят ЗЕТ. В момента в Афродита няма друг репродуктивен, така че няма голям избор.

# 171
Здравейте, момичета! Извинявам се , че отново повдигам въпроса с болничните, видях, че е обсъждано вече. Но тъй като нямам вече платен отпуск…правилно ли разбирам, че за самата стимулация нямам право на болничен, а при замразен  трансфер, тези 20 дни от пункцията до/след трансфера също не могат да се вземат? Т.е.   при стимулация със ЗЕТ нямам право на извънреден отпуск, а болничен ако намеря кой да ми даде, не е регламентирано или…?
Мога ли да взема “измислен”болничен от ЛЛ за стимулацията и да съм извън страната, а после за трансфера от АГ със задна дата?
Моля някой със ЗЕТ да сподели каква е процедурата! Благодаря!

# 172
Отговорът ми няма да е изчерпателен, но
Мисляче нямате право да сте в чужбина по време на болничен, т.е. ако ЛЛ знае може да ви откаже.

# 173
Здравейте имам питане относно акупунктурата дали е ефективна при мъжки стерилитет и лоша спермограма?

# 174
От чисто любопитство- къде ви предлагат това?
 На мен тук (не в БГ) ми предлагат акупунктура след пункция,  преди трансфер, за общо успокоение, успокояване възможни контракции на матката. Нооо, ние имаме едно бебе от инвитро процедура без тази допълнителна екстра и съм скептична.

# 175
Не че предлагат но чета доста как действа добре за подобряване спермограмата! Не зная обаче къде се поставят иглите мисля, че в областта на корема ниско!

# 176
Lucie_ В болница Надежда знам, че го предлагат. На други места е съм попадала и аз скоро разбрах за това..

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 22:03 от Xektora

# 177
В София ходих при Гергана Марковска в медицински център Салус (в началото на Симеоново). Много е компетентна и приятна. Аз ходих веднъж седмично в продължение на няколко седмици преди ЗЕТ и имахме успех от първия опит.
Мъжът ми също опита, но в чужбина. Поставяха му иглите в долната част на корема. Нямаше подобрение в спермограмата обаче.

Здравейте имам питане относно акупунктурата дали е ефективна при мъжки стерилитет и лоша спермограма?

# 178
И аз съм много доволна от доктор Марковска - също имахме успешен трансфер след процедури при нея.

# 179
А имам ли право изобщо на болничен за самата стимулация (взет от Турция и после със задна дата от АГ в Б-я?) или това е за трансфера само?
Благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт