Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 978
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, да се похваля - имаме издадена заповед за финансиране. Започваме на 2.09 т.к тогава ще се падне началото на цикъла и силно се надявам кистата, която мъча от два месеца с хапчета да се е разкарала вече!
За тези от вас, които чакате заповеди - издадени са!

# 196
Ние получихме нашата заповед по фонда на естествен цикъл и първата пункция мина вчера.
На 2-ри ден от МЦ док ми преброи 4 фоликула в ляво, а в дясно бяха много малки и не можа да каже брой и размер.
Назначи ми кломифен 3х1 и фостимон 75UI за 6 дни. На прегледа след стимулацията стана ясно, че в десния яйчник има 3 фоликула, но много малки, а в ляво бяха пораснали по-добре, но неравномерно. Естрадиола ми беше 1151 pg/mL. Продължихме същата стимулация с още един ден, като на същия ден ми назначи Cetrotide и вечерта Ovitrelle. Извадиха 3 яйцеклетки.
Още нямам обаждане и страшно много се притеснявам дали изобщо имаме оплодени ...

# 197
ВиРи, ти не беше ли при д-р Цветков 🤔 Той не е ли в отпуска до 28.08 ? Обадиха ли ти се вече от ембриологията ?

# 198
При него съм, той още е отпуска от 10.08 до 18ти. После пак излиза от 27.08 до 30.08.2024 включително.
Първия ми преглед беше при него на 6-ти, той ми назначи стимулацията, но на следващия преглед на 12-ти бях при д-р Тихомирова, тя ми направи и пункцията. Още нямам обаждане и все повече се притеснявам, стомаха ми е свит. Случвало ли се е да се обадят по-късно? Предния път ми звъннаха към 12ч.

# 199
ВиРи, стискам палци за хубави бластоцистчета. Flowers Four Leaf Clover Добре е сякаш естрадиола за тази бройка, сигурно всички са били зрели. Мисля, че до следобед обикновено се обаждат, но може да пробваш да звъннеш на ембриология да не са забравили нещо.

# 200
Звънях 20 минути и се свързах с тях. Продължаваме с едно оплодено, другите не се били оплодили правилно. Ако успее да издържи до 5-ти ден ще му направим генетично изследване  - това ли е ПИД?

# 201
Да , Вири , генетичното изследване е ПИД . Аз също си чакам резултата от ПИД на моето ембрионче . Имам още две ембриончета , но те не са изследвани  и не са с особено добро кочество . Това сега е 3 АВ и док е казал да се изследва .

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 17:23 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 202
Браво, Sunshine, много хубаво качество, стискам палци за ПИД Yellow Heart Flowers Four Leaf Clover

Аз се чувствам ужасно, изобщо нямам надежда, този месец и фоликулите не се развиха добре и спермограмата е влошена Broken Heart. Бяхме болни с висока температура преди месец и се чудя дали това ни повлия толкова лошо и на двама ни. Казаха ми да се обадя на следващия цикъл за втората пункция, много се чудя дали мога да отида на преглед, а ако не ми харесва колко фоликули се виждат да откажа и да прескоча цикъла. Опасявам се тази болест да не повлияе качеството и на следващата партида.

# 203
Можеш да отидеш на преглед да видите как тръгват фоликулите и да прецените дали да има пункция. Аз така си починах два месеца по мое желание.

# 204
ВиРи, Sunshine Стискам палци за ПИД, дано излезнат най-добрите резултати! Бях чела назад в темата, че трябва да има 4 ембриона до пети ден, за да се направи ПИД. Има ли го и при вас това условия или зависи от клиниката?

# 205
Благодаря Yellow Heart
Няма значение колко ембриона са, тъй като на мен ми предложиха на един (ако успее до 5-6 ден). Може би зависи от клиниката или от пациента, ако при вас има много яйцеклетки и висок брой ембриони, може да правят на по-голяма бройка наведнъж.

# 206
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! Сега ще започваме с процедурите- все още има много четене, малко страх, всякакви питанки..Аз съм с висок пролактин (на медикаменти), мъжът ми е с не много добра спермограма. Може ли да попитам за тези, които са в Пловдив- на коя клиника или лекар се доверихте..

# 207
ВиРи , не унивай , от тази пункция , не може да съдиш за следващата . При мен всеки път положението е различно . След първата пункция имам два шестдневни бластоцида - 3ВС и 2ВС , след втората - нищо . При третата  пункция много късно започнахме стимулацията . Имах четири Ф , в деня на пункцията бяха останали три , док извади две яйцеклетки , като се оплоди само едната , а другата се била активирала неправилно … не знам какво означава и не можаха да ми обяснят . От единствената оплодена Я стана  бластоцид 3АВ и чакам резултата от ПИД . Остава ми една пункция по фонд . Стискам палци да се развият добре нещата 🤞🤞🤞
Относно това на колко ембриона се прави ПИД . В Надежда няма изискване за бройката , просто аз съм с НЯР и вадим малко Я и съответно броят на ембриончетата не е голям . Всеки път се надявам на поне едно бластоцидче . Затова при мен изследването е на едно ембрионче , защото толкова имам след съответната пункция.

# 208
Благодаря, Sunshine, ще се опитам да се стегна, просто този път очаквах повече и за това съм разочарована. Реално имам шанс за един ембрион, а това ни е целта Flowers Four Leaf Clover
Аз също имам един замразен с качество 2ББ без ПИД.
Днес ми казаха, че мога да направя трансфер на ембриони само с ПИД или само без ПИД - не може смесен трансфер.

# 209
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, имате ли представа къде мога да си направя цветна снимка в София? От Вита съм недоволна от предишната (не излезе), в Щерев нямат свободни часове, от Надежда 4-и ден не ми връщат обаждане, в Малинов и Афродита не правят. Изчерпах се от опции, а цикълът ми свърши вече и трябва да действам Sad

Общи условия

Активация на акаунт