Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 982
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, имате ли представа къде мога да си направя цветна снимка в София? От Вита съм недоволна от предишната (не излезе), в Щерев нямат свободни часове, от Надежда 4-и ден не ми връщат обаждане, в Малинов и Афродита не правят. Изчерпах се от опции, а цикълът ми свърши вече и трябва да действам Sad

Аз имам една правена в Шейново, и една в Тина Киркова с еднакъв резултат.

За IVF в Турция ме накараха да направя и в Истанбул една, т.к. тукашните не били ясни, там се повтори същия резултат.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 17:52 от bonibon_

# 211
Обадиха ни се с добри новини 🥰
Ембриончето ни е станало 5 дневен бластоцист. Не ми каза какво качество се води, но каза, че било много добре, развило се е правилно и може да се пусне ПИД. Резултата излизал в онлайн системата на Надежда до няколко седмици Flowers Four Leaf Clover

# 212
Браво , ВиРи !!! Стискам палци да е здравичко ❤ Аз чакам резултата от ПИД на моето бластоцидче .

# 213
Благодаря, Sunshine, успех и дано и двете да имаме добри новини скоро Flowers Four Leaf CloverYellow HeartFlowers Four Leaf CloverYellow Heart

# 214
Здравейте на всички! ❤🙏🏼
Имам едно неуспешно инвитро Sad бих искала да питам какви добавки взимахте за по-добри яйцеклетки 🙏🏼🙏🏼

# 215
Здравейте! Някоя от вас, прекрасни дами може ли да ми даде информация, колко горе-долу е цената за ин витро на естествен цикъл, без изследванията и лекарствата в МК Доверие.
Благодаря ви предварително! 🤗😇

# 216
Здравейте! Нова съм тук.

Предстои ми стартиране на инвитро началото на септември. Разбрах че за стимулация не се дава болничен, но евентуално бих могла да взема от личния лекар. Работя като учител, ако отсъствам през ден трябва да споделя какво се случва, а хич не ми се иска за момента. Има ли дами от Вас, които са ползвали болничен от личния лекар при стартиране на стимулация?

# 217
Здравейте момичета, имам питане за нещо, което много ме тревожи вече. Някоя от вас получавала ли е екстремен косопад от добавки/лекарства, които се дават при и преди стимулация. Два месеца преди стимулацията ми казаха да започна да пия DHEA, Вигантол, Елевит и Коензим Q10. Още тогава забелязах, че започна силен косопад, но не обърнах много внимание (по принцип ми пада косата малко повече през лятото). Стимулцията ми беше с Гонал и Цетротид. Вече ми остана коса с дебелината на пръста ми, буквално 2 кичура. Препоръчаха ми да си изследвам желязото, почти до горната граница е. Мажа и масажирам с разни масла...виждам, че ми расте доста нова коса, но косопадът не спира. Попрегледах форума и не можах да намеря някой с такива оплаквания, че се чудя вече дали проблемът наистина е в лекарствата (което предполага, че като спра да ги пия ще спре) или трябва да търся друга причина.

# 218
Здравей!
Според мен трябва да търсиш друга причина, но не знам към какво да те насоча. Точно от тези добавки едва ли би получила косопад. Аз пиех тонове добавки, включително и посочените от теб, по време на опити (т.е. няколко години) и по време на бременността, но косата ми е гъста като на вещица.

Edit: Всъщност, като се замисля - DHEA не съм пила.

# 219
То точно на DHEA-та в страничните ефекти пише косопад (ама не на българския етикет, а под него на оригиналния 😒 ,че ми отне доста време да го видя), но за него докторът ми каза, че е най-важен и не посмях да го спра.

# 220
lena_93, погледни дали не е т.нар "diffuse hair loss" (https://www.belgraviacentre.com/diffusehairloss) при което има и изтъняване на косата. Познат страничен ефект от хормоните по време на стимулация. Витамини и добавки много трудно биха причинили такъв екстремен косопад та по-скоро е разбъркването в хормоните.

# 221
Здравейте! Предстои ми  инвитро процедура, исках да попитам вярно ли е това, че е забранено със закон връщане на повече от един ембрион при жени, които са под 36г или нямат здравословна причина?

# 222
Да, даже е под 38г и няма здравословна причина, която да го позволява:
Скрит текст:
5. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:
....(5.1 - 5.4).....
5.5. Поставянето в маточната кухина на повече от:
5.5.1. един ембрион на стадий след компактизация в първия и втория цикъл на лечение чрез инвитро процедура при жени на възраст до 38 години; до два ембриона на стадий след компактизация в трети и следващите цикли при лица на възраст до 38 години;
5.5.2. два ембриона на стадий след компактизация в първия и втория цикъл на лечение чрез инвитро процедура при жени на възраст от 38 до 41 години; до три ембриона на стадий след компактизация в трети и следващите цикли, при лица на възраст от 38 до 41 години;
5.5.3. три ембриона на стадий след компактизация при жени на възраст над 41 години.
5.6. Поставянето в маточната кухина на сперматозоиди от дарител, които не са били обработени и карантинирани най-малко 180 дни в криобанка, при положение, че донорът не е тестван чрез NAT за HIV 1/2, HBV, HCV и сифилис, към момента на даряването преди последната криоконсервация; забранени са нативните инсеминации от донор.
Източник: https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=AA5 … 1833?idMat=197485
Истината е, че този закон лесно се заобикаля като се трансферират 3-дневни ембриони, но от горчив опит мога да кажа, че връщането на повече от един ембрион носи своите рискове и трябва да се подхожда с внимание към това решение.

# 223
Момичета, малко повече инфо може ли за резултат от спермограма “Астенозооспермия. Нормална морфология по Крюгер” - от четири инсеминации и една спермограма преди тях, за първи път се появява тази диагноза и останах супер изненадана. Започваме стимулация за ин витро септември, тази диагноза предполага ли някой от допълнителните методи за селекция? Тези от вас, които са по същия начин, ползвахте ли добавки и какъв е процента на успех?

# 224
Здравейте! Предстои ми  инвитро процедура, исках да попитам вярно ли е това, че е забранено със закон връщане на повече от един ембрион при жени, които са под 36г или нямат здравословна причина?

И аз бях в шок като разбрах (което беше в последния момент) понеже и аз искам близнаци. Слава богу от лабораторията ми ги бяха замразили в трети ден. Да, разбирам, че е рисковано и т.н., но това решение трябва да е мое и на мъжа ми, това са си нашите ембриони и моето тяло и направо бях извън кожата си като разбрах за този закон.

Общи условия

Активация на акаунт