Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 49 011
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
На мен по фонд ми върнаха един ембрион на 5 ден и си платих за трансфер на втори ембрион. Вярно нито един не се захвана, но явно не е било писано да е тогава.

# 226
Здравейте момичета, трябваше началото на септември да започнем стимулация, но за съжаление вчера при преглед се установи, че имам функционална киста на яйчника и докторката каза, че ще трябва да отложим докато не се махне. Вика ме когато ми дойде другата седмица с малката надежда,че може да се е махнала от само себе си, но не беше много обнадеждена. Каза че ако е още там ще трябват противозачатъчни. Сблъсквали ли сте се с този проблем и мога ли някак да подпомогна да се премахне? Например със спортуване, добавки или нещо подобно? Някой преборвал ли е киста с  противозачатъчни, дълъг процес ли е?
Наистина се старая да съм търпелива, но определено разочарованието ми е огромно в момента.

# 227
Това е доста често срещано, особено ако си имала и други стимулации преди това (за инсета например). Аз съм имала 3 такива и 3те се спукаха сами със следващ цикъл.

# 228
Не се притесняваи Nevermind_1, най-вероятно ще се изчисти самичка със следващия цикъл, а ако не стане, ще се изпишат поротивозачатъчни.
Аз съм имала така на 2 пъти. Първия път преди стимулация, а втория път преди ЗЕТ. Отложихме и се беше изчистила до следващия цикъл, без противозачатъчни. Започнаха да се появяват след втората стимулация при мен, такива удоволствия.

# 229
Благодаря ви!

# 230
Ще споделя и моят опит с киста. Сдобих се с 5 см такава след първата ми стимулация. Три месеца я борихме с противозачатъчни, но така и не се повлия. През това време спортувах много, но и това не помогна. Накрая ми назначиха туморни маркери и когато резултатите бяха в норма, моя лекар се съветва с колегите си и решиха, че могат да я пунктират. Изтеглили са 100 мл течност. Хистологията беше с добър резултат. Сигурно не се случва често като при мен, но има и такива случай.

# 231
Здравейте,
По темата със задържаните фоликули.
След силна стимулация по-рано този месец и пункция на 12.08, днес отидох на преглед (в Благоевград, за да не пътувам до София) и установихме 2 задържани фоликула с размери 15мм единия и 29мм другия.
Докторката изписа дуфастон от 15ти ден на цикъла.
Изненадах се, питах защо прогестерон, а не противозачатъчни, тя каза че противозачатъчните само подтискали нещата, докато с дуфастона съм щяла да се изчистя.
Та моля за мнение читав ли ви се струва този подход или да си пия противозачатъчни (имам си от предишен такъв случай).
3ти ден от цикъла ми е.

# 232
Да, и мен са ме чистили с дуфастон. Имаше случай, когато ме оставиха без нищо и след менструацията задържаният се беше изчистил.
Но все пак Вие познавате организма си и реакциите му, така че, според мен, постъпете така, както Ви се струва разумно.

# 233
Здравейте,
По темата със задържаните фоликули.
След силна стимулация по-рано този месец и пункция на 12.08, днес отидох на преглед (в Благоевград, за да не пътувам до София) и установихме 2 задържани фоликула с размери 15мм единия и 29мм другия.
Докторката изписа дуфастон от 15ти ден на цикъла.
Изненадах се, питах защо прогестерон, а не противозачатъчни, тя каза че противозачатъчните само подтискали нещата, докато с дуфастона съм щяла да се изчистя.
Та моля за мнение читав ли ви се струва този подход или да си пия противозачатъчни (имам си от предишен такъв случай).
3ти ден от цикъла ми е.

Слушайте си репродуктивния специалист, тези квартални гинеколози и лигавица като хората не могат да измерят, да не говорим за друго.
Дуфастон изписват често за задържан фоликул, ако вашият лекар го е изписал си го слушайте.
Успех ви пожелавам. 💐🍀

# 234
ч.
Момичета има ли успели след аборт с естествено забременяване , искам малко да си починем от инвитрото , проблем нямаме установен , но има там някои неща които не пречат на забременяване като тромбофилия и кой доктор би ме подготвил най- добре към естествено забременяване.

# 235
Здравейте,

Юли месец правихме пункция, без трансфер и цикълът ми дойде една седмица след нея. В момента чакам втори цикъл след пункция, но закъснява с 6 дни. Започнах да се притеснявам, защото никога не ми е закъснявало толкова, а на 20ти ден бях на преглед за фертилити тест и надраскване и потвърди, че е имало ову и че всичко изглежда наред. Тестът е отрицателен. От една седмица ме боли корем, но абсолютно нищо…

На някой друг закъснявало ли му е толкова втория цикъл? Много се притеснявам, защото утре заминаваме на море и се чудя какво става и дали има защо да се тревожа.

# 236
На мен ми закъсня третия цикъл след пункция. При мен беше от киста. При теб вероятно е друго. Била си на преглед и ако имаше киста, щеше да се види. Не ти помогнах много. Пожелавам да се наредят благополучно нещата.

# 237
Вторият цикъл след пункция ми закъсня с 10 дни,май се случва често.

# 238
Благодаря ви момичета. Кара, по-болезнен ли беше?

# 239
По-болезнен не бих казала,но по-обилен определено.

Общи условия

Активация на акаунт