Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 930
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Момичета а как се справяте с инжекциите Пролутекс , като ги сложа след това имам болки в корема . Скоро ще включим и фраксипарин, та мисълта ми е има ли някакъв по щадящ начин ?
Инжектирам си Пролутекс 2х1 нямам болка при поставянето, но знам, че ако не се поставя на правилното място тогава боли! Също така след поставянето му с памуче разснасям бавно с кръгови движения да се разнесе и да не остават топчета!

При поставяне и аз нямам , след това на местата които съм слагала ме боли . Ще пробвам и аз да разтривам от утре и да видим , а полов контакт преди трансфер знаете ли дали е разрешен , аз съм и на утрогестан 3х2

# 31
Много ти благодаря, Rising_Star Heart
Ще стискам палци за теб, следващият път дано е точното време за успех 🤞

Моята репродуктивна посъветва без контакти преди трансфера, за да не се получи някоя инфекция в неподходящ момент. Не че при неразположенията след пункцията съм имала такива мисли изобщо Simple Smile

# 32
Момичета а как се справяте с инжекциите Пролутекс , като ги сложа след това имам болки в корема . Скоро ще включим и фраксипарин, та мисълта ми е има ли някакъв по щадящ начин ?
Инжектирам си Пролутекс 2х1 нямам болка при поставянето, но знам, че ако не се поставя на правилното място тогава боли! Също така след поставянето му с памуче разснасям бавно с кръгови движения да се разнесе и да не остават топчета!

При поставяне и аз нямам , след това на местата които съм слагала ме боли . Ще пробвам и аз да разтривам от утре и да видим , а полов контакт преди трансфер знаете ли дали е разрешен , аз съм и на утрогестан 3х2

Определено без полов контакт. Не бих рискувала при вече чиста микробиология. След трансфер също не е позволено, и при бременност. Поне моя доктор е на това мнение

# 33
vanesa_georg, ще се справим всички чакащи и се надявам възможно най-скоро да видим високо ЧХГ 🍀🩷

Ние си правим секс до 3-4 дни преди трансфер. По средата на стимулация и след трансфер само се гледаме 🤣

На мен не ми пускат микробиология, в Турция преди трансфер изписват директно антибиотик и някакво противовъзпалително. Не знам защо го предпочитат пред микробиология, не съм се сещала да питам ..

# 34
И на мен ми направи същото впечатление, но си го обясних, че все пак се прави някаква медицинска процедура и с това “боцкане” на яйчниците според мен се застраховат. Всяка жена реагира различно на тази процедура и според мен искат да си “вържат гащите”.

Аз лично моята пункция едва я преживях, то болки, то чудо. 20 дни след това лежах без да мърдам, имаше висок риск от усукване на яйчниците.

А за секс, нееее, нееее, нееееее!

vanesa_georg, ще се справим всички чакащи и се надявам възможно най-скоро да видим високо ЧХГ 🍀🩷

Ние си правим секс до 3-4 дни преди трансфер. По средата на стимулация и след трансфер само се гледаме 🤣

На мен не ми пускат микробиология, в Турция преди трансфер изписват директно антибиотик и някакво противовъзпалително. Не знам защо го предпочитат пред микробиология, не съм се сещала да питам ..

# 35
И аз се включвам в темата. Юли месец трябва да ни излезе решението от фонда, но така като гледам към края на август ще стартираме. Много се вълнувам, тъй като при нас предстоят много стъпки, докато се случи магията.
В деня на моята пункция ще бъде и ТЕСЕ-биопсията на съпруга ми, отделно ще замразяване ембриони за предимплантационна диагностика и се опитвам да мисля положително. Постоянно в главата ми са мисли на колко нива могат да се объркат нещата.

# 36
Разбира се, че може да се прави секс преди трансфер ☺️ Просто използвайте презервативи, а ако сте с чисти микробиологии, може и без предпазни средства. Успех! ☀️

# 37
Разбира се, че може да се прави секс преди трансфер ☺ Просто използвайте презервативи, а ако сте с чисти микробиологии, може и без предпазни средства. Успех! ☀

Ние сме с чисти микробиологии и не сме се пазили , някъде бях попаднала на информация че някои доктори даже препоръчват да се прави секс денят преди трансфер тъй като подпомагал кръвопотока .

# 38
Tiha_Vecher леле, звучи страшно! Колко яйцеклетки ти извадиха? На мен при първата коремът ми беше мега подут, едвам вървях и не можех да стоя седнала (извадиха 9).. при 2рата нищо ми нямаше, даже не се подух много, макар че коремът ми не спадна напълно след 1вата (извадиха 14)..

Значи секс преди трансфер абсолютно за, виждам че и други момичета се включват.. а и помага малко да се бори този стрес 😁

Henriette, успех! 🍀

# 39
  • София
Ами срам не срам, ще кажа, че преди трансфера действахме. В 8ми месец съм.
Разбира се всеки си решава.
😃

# 40
Ние също винаги сме правили секс в деня преди трансфер. Повечето пъти без предпазни средства. Дори самите сперматозоиди правят средата по-благоприятна. Все пак бебетата става със секс. 😅 На нас също ни се полага удоволствие. Да не говорим за двойките, при които се получава естествено. Все едно те винаги знаят кога е овулацията и спират секса веднага след нея. Особено при инвитро на ЕЦ, за мен е полезно.

# 41
Добре де, а не слагате ли прогестерон вагинално? На мен от този Утрогестан ми е изключително неприятно, то тече, цапа, мирише... Правили сме секс след неуспешен трансфер чаааккк примерно  седмица след като спра Утрогестана и той пак не се е изчистил и пак си цапа, че и ми щипе... Направо не мога да си представя докато го слагам да правим секс. Не че не ми се иска де Joy ама заради медикаментите не мога да си го позволя.

# 42
Ох, може да звучи глупаво, но няма ли лекарите дa разберат, че сте правили секс? Все си мисля, че по време на трансфера може да има следи от мъжкия материал и съм се въздържала точно в деня на трансфера и този преди него.
Ама не пречи за опит номер три и това да вкараме в арсенала 🤣 просто не знам защо си мисля, че ще се разбере и ще ме е срам 😅

KanelaKanela, слагам, ама го слагам към 8 сутринта и по обяд вече е тамън за забавления 🤣 аз слагам Прогестан, това изписват в Турция, не знам дали не зависи и от препарата
Ние също винаги сме правили секс в деня преди трансфер. Повечето пъти без предпазни средства. Дори самите сперматозоиди правят средата по-благоприятна. Все пак бебетата става със секс. 😅 На нас също ни се полага удоволствие. Да не говорим за двойките, при които се получава естествено. Все едно те винаги знаят кога е овулацията и спират секса веднага след нея. Особено при инвитро на ЕЦ, за мен е полезно.

# 43
Аз досега винаги съм била на 3*2 Утрогестан, така че сутрин, обед, вечер, няма мърдане. А като го спра, още 10-тина дена се чисти пустия му Утрогестан, даже бих казала, че ми е по-неприятен от инжекциите Пролутекс.

# 44
Тоя утрогестан и аз как го мразя, а дори не ми се е случвало да съм бременна и да ми се налага да го слагам със седмици...Предния път си поисках циклогест, който се слага 2 пъти на ден и то ректално и няма проблем с изтичания, ама тоя път къде се заблях забравих да си поискам. А да не говорим и от риска от инфекции, по три пъти на ден да си бъркам да си слагам разни неща... ясно че си мием ръцете, ама...Следващия път няма да забравя.

Общи условия

Активация на акаунт