Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 943
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, сега ме затормозиха разни мисли. В Турция от 20 яйцеклетки, само 6 зрели, 5 оплодени, 2 до 5ти ден хубави бластоциста, но след ПИД-лоши новини. Въпроса ми е защо останалите 14 Я не са били зрели? Дали доктора не е таймирал правилно или проблема си е в мен и яйцеклетките? Как смятате?

# 61
Момичета, сега ме затормозиха разни мисли. В Турция от 20 яйцеклетки, само 6 зрели, 5 оплодени, 2 до 5ти ден хубави бластоциста, но след ПИД-лоши новини. Въпроса ми е защо останалите 14 Я не са били зрели? Дали доктора не е таймирал правилно или проблема си е в мен и яйцеклетките? Как смятате?

При вас доколкото си спомням имаше ендометриоза, която е чест причинител на по-малко зрели и качествени Я. Но стимулацията също е от значение. Има специфика при стимулация на пациенти с ендометриоза с която не съм запозната. До като чакате обаче има добавки които помагат на качеството та може с някой по-запознат или в темата с Денис и добавките да питате.

# 62
Предишната ми гинеколожка ми изписа пикозитол. Каза, че е добре за яйцеклетките и няма да ми навреди на организма. Пих го 2-3 години преди да забременея. Но аз имах само 2 варианта за цикъл - или с пикозитол (най-висок процент от активното вещество на база други сходни продукти в аптеките) или с противозачатъчни. А аз никак не ги харесвам.
Интересното е, че въпреки че имаше мъжки фактор сега и двамата с партньора сме на повече години (на близо 40 и той на близо 50) се получиха добри ембриони. Храним се сравнително здравословно, пием добавки, спортът не е активен, но не сме обездвижени; алкохол почти не присъства и не пушим. Аз ги спрях преди 20 години, а той изобщо не ги е почвал.

# 63
Момичета да ви питам как ви беше не първият , а вторият цикъл след пункция?
Нещо много ме приболява около овулацията , пеи вас така ли беше? И се чудя какво ме чака като ми дойде Joy

Нещо се напрегнах Rolling Eyes

# 64
Здравей, Celestia!

След моята пункция първият цикъл ми дойде на 6-тия ден след пункцията (общо 20 ден от началото на МЦ). Във вторият цикъл на 14 ден имах лека, тъпа болка в яйчниците и кафяво зацапване за една вечер. Реших, че нещо генерално се е объркало и ми идва, но не. Дойде ми на 40 ден, като цикъла беше нормален - нито по-силен, нито по-дълъг.

Аз имам редовен цикъл на 28-29 дена и никога преди това не ми зацапвало или да съм имала болки по време на овулация или ПМС. Но и стимулацията явно лека разбърква нещата.

Успех! 🍀

# 65
Ох много ти благодаря!

Два дни вече ме боли единия яйчник ту по-слабо ту по-силно и направоо вече се паникьосах да не би нещо да ми има…  No Mouth

# 66
Надявам се, всичко да е наред, но ако те притеснява нещо може да обсъдиш с лекаря.
А след пункцията правила ли си преглед? Аз минах още на първия цикъл на втори ден да видим дали са се възстановили яйчниците, че бях с много яйцеклетки. Бяха се нормализирали, но решихме да изчакаме още 1 цикъл.

# 67
Не съм ходила, тъй като той ми беше казал да не ходя.
Ходих да консултация последно преди да ми дойде. Тъй като не ми остана нищо за прехвърляне, се разбрахме да си почина лятото и на есен наново.

# 68
Здравейте, ние все още си чакаме заповедта, но тъй като трябва да наглася отпуските за лятото исках  да ви попитам относно болничен/отпуска по време на инвитро процедурите как процедирате? Специално за МЦ Афродита ако имате наблюдения? След пункцията почивате ли? Полага ли се нещо като болничен издават ли без да пише точно каква е причината? Също и след трансфера? Или трябва да пазя отпуска за тогава?

# 69
Афродита нямат сключен договор със здравната каса и нямат право да издават болничен. Аз лично винаги използвам след пункция, защото имам доста силни болки първите 2-3-4 дни. Зависи и колко яйцеклетки се извадят разбира се, но ако сте на стимулиран опит се предполага, че ще са повече и най-вероятно ще изпитвате дискомфорт. Поради това аз си взимам болничен, като единият път се бях договорила с личната ми лекарка и тя написа някаква си там нейна диагноза, а втория път отидох до обикновен АГ и тя ми издаде болничен с диагноза хиперстимулация, но и с нея имах предварителна договорка и тя се познаваше с репродуктивния ми лекар. След траснфер аз също използвам болничен. Обикновено използвам по 1 седмица з апункция и по 1 седмица за трансфер, като след трансфер няма болка, така че тогава не е проблем и да се работи, стига да не е физическа работата и да налага вдигане на тежко. Досега отпуска съм си пускала само за прегледите по време на стимулацията. Ако шефът е разбран сигурно може и отпуск, но трябва да знаете че няма как да се планува и всичко е от днес за утре. Ето например аз бях предупредила моя шеф, че ще отсъствам 2 седмици, в които си смятах пункция и свеж трансфер. Обаче получих лека хиперстимулация и трансфера се отложи за следващия месец. Тогава трябваше да обяснявам на шефа си как всъщност само 1 седмица ще отсъствам този месец и още една следващия. Отделно от това отначало Станулов ми беше казал една дата за пункция, но по време на ситмулацията датата се промени с около 3 дни разлика и отново трябваше да се обяснявам на шефа си. Сложно си е, но няма как иначе.

# 70
Благодаря ти, S.G.C.Heartbeat Вероятно като дойде времето ще посетя и аз личната да видим дали може да измисли нещо, явно сами трябва да се оправяме и с това. Доста недоизмислено за съжаление.
Скрит текст:
Впрочем няма нужда от учтивата форма, познаваме се от другата тема. Също и с Jakitoo. Често съм коментирала ваши коментари, както и вие мои, но явно не съм от най-активните SmileSmileSmile

# 71
Хаха, знам си те аз от другата ни тема, но когато пиша във форума често пиша малко автоматично така из различните теми. Не ми се впечатлявай. Иначе да, едно от нещата, които са ми изключително неприятни в Афродита е точно това, защото в деня в който бях с най-големи болки, в деня на пункцията, трябваше да пропътувам над 400км за да отида да си взема същия ден болничен, за да е валиден от него ден. Хубаво е да имаш човек на който да разчиташ за болничния предварително, за да си спокойна, че ако ти се наложи има откъде да вземеш. Хайде бързо да взимате заповедта и да имате лека и успешна процедура! Heart

# 72
Момичета, последно можеше да се взема болничен с ден или 2 назад. Така че може да не се налага в същия ден да пътувате. Трябва да попитате ЛЛ.

# 73
Аз бях присъствала на скандал на пациент с моята лична лекарка, че заради някакви електронни системи вече не може да се издава със задна дата, така че задължително питайте предварително.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 20:54 от S.G.C.

# 74
Аз вчера коментирах болничните с моята счетоводителка и тя ме посъветва, ако не ми дават достатъчно дълъг болничен (или изобщо не ми дават) от клиниката да си поискам епикриза и да я занеса на личната лекарка, тя може да ми удължи болничния на базата на епикризата.
Тъй като аз също пътувам и няма как да си занеса болничния лист веднага щом ми го издадат се разбрах със счетоводителката да го пратя по вайбър, а самия лист го занесох като се видяхме.

Общи условия

Активация на акаунт