Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 973
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
То занасянето на работодателя е лесно и аз пращам на шефа ми сканиран или сниман болничен и то след няколко дни примерно. Въпросът е самото издаване на болничения от лекар от коя дата да е и че май не може да е със задна дата и трябва да се отиде на място в деня на пункцията например до съответния лекар или някой близък ако има как да ти го вземе в него ден. В Афродита иначе дават служебна бележка в която пишат на кои дати какви процедури са ти правили на базата на която да се издаде болничения.

# 76
Здравейте, имам направен опит с къс протокол.
Сега съм при друг лекар, който твърди че много късно са ми пунктирани фолкулите и съм била с много високо LH (забелязала съм, че много го вдигам). Предлагат ми дълъг протокол.
Някой който е преминал през дълъг прогокол , може ли повече информация? 
Изпитвам колебания

# 77
Здравейте. Минахме пункцията, аспирираха 14 Я, 9 от които годни за оплождане. На 1 ден 5 оплодени, на 3ти ден 1 хубаво развиващ се за 3 ден, другите изостават, на 5ти ни съобщиха че се развиват бавно и ще изчакаме до 6ти ден за всеки случай. На 5 ден нямаме бластоцист. Това ни казаха. Ще правим ЗЕТ. Има ли някой със същия случай? Какви са шансовете да стигнат до стадий бластоцист на 6 ден?
Благодаря

# 78
Зависи поради какъв порблем правите инвитро. С какъв фактор сте? Ако нямате проблем с качеството, според мен има по-голям шанс да си станат хубави ембриони, дори и на 6-ти ден. Ние например сме с тежък мъжки фактор и сериозен проблем с днк фрагментацията и се случва почти същото нещо и при нас. Предния ни опит имах 9 годни яйцеклетки - 5 оплодени и само 1 ембрион който също трябваше да се изчака до 6-ти ден за да стигне бластоцист, ама го трансферираха на 5-ти и нищо не стана. А сега последния опит - 16 яйцеклетки - 10 оплодени - 1 бластоцист само на 5-ти ден и 1 го чакаха уж до 6-ти, но не се разви. Стискам ви палци все пак, то шанс винаги има, ама въпросът е какъв.

# 79
Зависи поради какъв порблем правите инвитро. С какъв фактор сте? Ако нямате проблем с качеството, според мен има по-голям шанс да си станат хубави ембриони, дори и на 6-ти ден. Ние например сме с тежък мъжки фактор и сериозен проблем с днк фрагментацията и се случва почти същото нещо и при нас. Предния ни опит имах 9 годни яйцеклетки - 5 оплодени и само 1 ембрион който също трябваше да се изчака до 6-ти ден за да стигне бластоцист, ама го трансферираха на 5-ти и нищо не стана. А сега последния опит - 16 яйцеклетки - 10 оплодени - 1 бластоцист само на 5-ти ден и 1 го чакаха уж до 6-ти, но не се разви. Стискам ви палци все пак, то шанс винаги има, ама въпросът е какъв.

Мъжки фактор също. А ембриолозите ли предлагат да се направи ПИД?

# 80
И ембриолозите може и репрдуктивните да предложат. Аз и с двамата съм обсъждала вероятността, но и двамата са на мнение, че в нашия случай ПИД не е подходящ, защото първо ПИД се прави когато ембрионът има достатъчно клетки и могат да вземат проба без да рискуват да го унищожат, а при по-нисък грейд ембриони, които не са добре развити няма достатъчно клетки. Второ, ПИД се прави по-често когато има избор измежду ембриони. Ние винаги имаме само 1, та и аз и те не виждат смисъл да правят ПИД, защото няма кой друг ембрион да избера за трансфер. Ако успеят повече ембриони да се развият на 6-ти ден и да са с хубав грейд, с повече клетки, си струва да се направи, но иначе не.

# 81
Има ли някой друг с такъв случай на 6 дневни ембриони? 🍀

# 82
Предния път аз имах едно хубаво на 5-ти ден, което върнахме на свеж трансфер и още 4, които се развиваха по-бавно и ги чакаха до 6ти ден. Две от тях не оцеляха, но другите две си се развиха и ги замразихме на 6-ти ден. Като отидох за ЗЕТ казаха, че са се размразили без проблеми и изглеждат доста добре. Трансферираха ми ги, опитаха се да се захванат, но за съжаление беше биохимична бременност. Така че не ги отписвайте, 6-дневните, има си потенциал и в тях. Човек никога не знае кое ембрионче ще му е на късмет.

# 83
fanfan, ние имаме един ембрион станал бластоцист на шести ден. Имах 16 фоликула, като от тях само в 4 имаше яйцеклетки. Две бяха годни за оплождане и двете се оплодиха. На трети ден едното се развиваше идеално, другото се беше забавило. На пети ден и двете не бяха бластоцисти, на шести само единия стигна този стадий. Взеха му биопсия и го замразиха. Предстои ми втора стимулация. Ние ще събираме ембриони, докато станат 4-5-6 и ще им правим ПИД.

# 84
Здравейте, предстои ми ЗЕТ след четири дни. Лигавицата при последния преглед беше едва 6,5 мм. Докторката ми увеличи дозата естрофем и ме увери че до трансфера всичко ще е ок и тя ще се увеличи. Въпроса ми е дали ако преди трансфера(буквално няколко минути преди това) се установи че лигавицата не е достигнала желания размер, трансфера се преустановява и се отлага за следващ цикъл?

# 85
Моята беше 7,2мм на ден 9,а 4 дни по-късно на ден 13 вече беше 11,3мм.

Здравейте, предстои ми ЗЕТ след четири дни. Лигавицата при последния преглед беше едва 6,5 мм. Докторката ми увеличи дозата естрофем и ме увери че до трансфера всичко ще е ок и тя ще се увеличи. Въпроса ми е дали ако преди трансфера(буквално няколко минути преди това) се установи че лигавицата не е достигнала желания размер, трансфера се преустановява и се отлага за следващ цикъл?

# 86

Надявам се и при мен нещата да са ок. Но това което ме притеснява е че при прегледа на 12.06 беше 4,5 мм. Два седмици по-късно беше 6,5мм. Това са 2мм. за два седмици., което е много ооо бавен темп на нарастване.

# 87
Моята беше 4мм на първия преглед,а седмица по-късно 7,2мм ,но след увеличение на дозата естрофем за 4 дни ми се удебели с 4,1мм

Надявам се и при мен нещата да са ок. Но това което ме притеснява е че при прегледа на 12.06 беше 4,5 мм. Два седмици по-късно беше 6,5мм. Това са 2мм. за два седмици., което е много ооо бавен темп на нарастване.

# 88
Здравейте, имам въпрос. По принцип след пункция ми идва след около 14 дни.
Правихме пункция в понеделник, 24ти и днес вече съм в цикъл (даже започна с ярко червено зацапване от вчера).. много се чудя, при някой друг случвало ли се е толкова бързо да дойде цикълът?

# 89
  • София
О, да. Дойде ми седмица след пункцията точно. Не ми бяха изписали прогестерон, нито нищо.

Общи условия

Активация на акаунт