Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 074
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, някоя от вас да е имала PGD изследване на ембрионите преди ЗЕТ? За съжаление, никой не ми дава подробна информация относно това, което предстои и защо, и ми се налага да чета и да се ровя сама в интернет. Сега правим 1ви опит с ин витро, след 3 спонтанни аборта, и лекарката ми спомена за PGD по време на един от прегледите, но само до там. Днес разбрах, че ще се прави PGD (и колко пари да приготвя) и че резултатите ще излязат до 2 седмици.
Някой ако е минал по този път, моля да сподели.
Приятен слънчев ден на всички!

# 631
r@i, ние правим PGT на нашите ембриони, но още сме на етап пункции, не сме правили трансфер на изследван ембрион. Това което мога да ти предам като опит е, че взимат проба когато стигне стадий бластоцист и се замразява. Резултата излиза за 2-4 седмици и цената на PGT за брой е 730лв. (в Надежда). Знам, че в някои случаи, ако ембриона е бил замразен без да бъде изследван, може да се размрази, изследва и замрази пак, но това крие и рискове за оцеляването му.

# 632
Да, ВиРи ти е отговорила за стъпките. Най-вероятно са ви препоръчали да направите PGT за структурни и хромозомни аномалии в ембриончето, тъй като това са най-честите причини за спонтанни аборти. Те наистина излизат сравнително бързо, докато други генетичните изследвания, например за моногенетични заболявания, отнемат повече време (до месец). Но те са специфични - при доказано носителство на мутации в 1 или в 2-мата родители.

Когато ембриончето достигне стадий на бластоцист (5-ти ден), се взимат клетки от последния слой (трофобласт) за изследване и след това ги изпращат на генетиците и замразяват ембриончето. Ще ви помолят да подпишете една декларация за съгласие за генетично изследване и ембриолозите ще ви звъннат за да потвърдите кои/колко ембриончета ще изследвате.

# 633
Благодаря, момичета!

# 634
Здравейте! Днес ми е 28 ден след цикъла. Преминах през стимулация на овулацията, имаше два спукани фоликули и ми каза на 28 или 29 да пусна кръвен тест за бременност. Това ми е резултата. Има ли някаква вероятност да е положителен, защото като гледам клони по скоро съм отрицателен.

# 635
Здравейте! Днес ми е 28 ден след цикъла. Преминах през стимулация на овулацията, имаше два спукани фоликули и ми каза на 28 или 29 да пусна кръвен тест за бременност. Това ми е резултата. Има ли някаква вероятност да е положителен, защото като гледам клони по скоро съм отрицателен.
Здравей, поставяла ли си някаква тригер инжекция? Овитрел, хориомон? Според мен бременност е имало, но хормона вече спада т.е спряло е да се развива. При такива ситуации се търси причината - вродени или придобити хемофилии, ИР, качество на Я, генетични аномалии на ембриона, тънка лигавица и др. Все пак, след два дни можеш да повториш и да видиш дали се удвоява - може да е късна имплантацията. Успех! 🍀

# 636
Бях няколко дни на фостимон инжекции, хапчета летрозил, и последните два дни две различни инжекции ми биха.. ии сега през последните дни ми изписаха утрогестан

# 637
Здравейте бъдещи мами! Включвам се с един въпрос: Днес ми е последен ден от стимулацията, поставихме “хориомон”
През останалото време бях на “Гонал” и другото блокиращото с “Ц” 😄 От снощи насам по цял ден ми гади, като снощи и повъщах 2 пъти през нощта, не мисля че е вирус. Та въпроса ми е имало ли е и други такива случаи? Възможно ли е да е от стимулацията. А, гърдите също ме болят Sad
Или просто съм се напрегнала емоционално

# 638
Здравейте бъдещи мами! Включвам се с един въпрос: Днес ми е последен ден от стимулацията, поставихме “хориомон”
През останалото време бях на “Гонал” и другото блокиращото с “Ц” 😄 От снощи насам по цял ден ми гади, като снощи и повъщах 2 пъти през нощта, не мисля че е вирус. Та въпроса ми е имало ли е и други такива случаи? Възможно ли е да е от стимулацията. А, гърдите също ме болят Sad
Или просто съм се напрегнала емоционално
Аз бях така. Отмина една седмица след пункцията.

# 639
Момичета,след пункцията кога ви се обаждат? Моята беше в петък и още нямам позвъняване ..Започвам да се притеснявам вече

# 640
Най -добре ако разполагаш с номер звънни ти и аз бях така треперих и чаках и така и не звъняха и като се обадих ми казаха че заети били ....
Момичета,след пункцията кога ви се обаждат? Моята беше в петък и още нямам позвъняване ..Започвам да се притеснявам вече

# 641
Най -добре ако разполагаш с номер звънни ти и аз бях така треперих и чаках и така и не звъняха и като се обадих ми казаха че заети били ....

Това е проблема,че не разполагам с номер.Имам само на регистратурата

# 642
Лоша работа коя ти е клиниката ?

# 643

Клиника Малинов

# 644
Питах те ако случайно съвпадне с моята клиника на мен когато ми беше стимулацията и ми дадоха номер за връзка директно с тях ако имам въпроси и там звънях да питам за ембрионите момичетата бяха много отзивчиви и като им звънях те отиваха до ембриолозите да ги питат и ми връщаха обаждане

Клиника Малинов

Общи условия

Активация на акаунт