Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 933
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
От хормоните по време на стимулациите е косопада. Летрозол и кломифен са естроген блокиращи препарати, а естрогена прави косата жива и лъскава. Фоликостимулиращите препарати като Мериоферт, Мерионал, Перговерис и Гонал пък увеличават ФСХ за сметка пак на естрогена.

# 721
Явно ще си е така значи още известно време..😞 Аз също пия вит Д, Б12 и омега. Сега започнах да слагам на ревалид един тоник, все още няма ефект, мисля и вит.Е да приемам, дано нещо да помогне.

# 722
Здравейте момичета, на всички ли изписват кръворазреждащи след трансфер (фраксипарин или клексан) и за колко дълго. Благодаря предварително.

# 723
Само при тромбофилия.

Здравейте момичета, на всички ли изписват кръворазреждащи след трансфер (фраксипарин или клексан) и за колко дълго. Благодаря предварително.

# 724
На мен само бейби аспирин ми предписаха. За тромбофилия какво изследване се прави? Какви симптоми има ?

# 725
Би трябвало да сте го пускали преди да започнете с Инвитро процедури, мисля че е задължително.

https://www.genica.bg/test/vrodeni-trombofilii-osnoven-panel

На мен само бейби аспирин ми предписаха. За тромбофилия какво изследване се прави? Какви симптоми има ?

# 726
Само при тромбофилия.

Това не е така. Аз нямам тромбофилия, не съм изследвала дори, а съм имало кръворазрезващи. Пила съм аспирин, също така съм си била и фраксипарин и клексан. С клексана имам успешна бременност, слагах го до към 12-та седмица.

# 727
Само при тромбофилия.

Това не е така. Аз нямам тромбофилия, не съм изследвала дори, а съм имало кръворазрезващи. Пила съм аспирин, също така съм си била и фраксипарин и клексан. С клексана имам успешна бременност, слагах го до към 12-та седмица.
Здравейте,
При успешната ви бременност клексана кога го започнахте, преди трансфера, в деня на трансфера или след положителен тест?

# 728
И аз слагах без да имам тромбофилия - от деня след пункцията до първия преглед.

# 729
Само при тромбофилия.

Здравейте,
При успешната ви бременност клексана кога го започнахте, преди трансфера, в деня на трансфера или след положителен тест?
От деня на трансфера.

# 730
Здравейте,
Според мен преценката за кръворазреждащи били те хапчета или инжекции е на репродуктивния лекар и най-вече на хематолог. Не си ги самоназначавайте в никакъв случай и не се подвеждайте по това какво е изписвано на други жени!  
Аз съм с тежка тромбофолия (3 мутантни от 4 изследвани гена) като на мен терапия ми е изписана от началото на стимулацията до края на бременността. Но само давам пример. Всеки случай е индивидуален и съответно подходът трябва да е такъв. Просто обсъдете нуждата с лекарите. Чудесен хематолог е д-р Веселина Иванова, има и онлайн консултации, което е голямо удобство.
Успех!

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 15:50 от Leda*

# 731
Здравейте! Моят първи свеж трансфер беше успешен, но след 12 дни имахме ранна загуба на бременността. Хормона беше спаднал, сака беше изчезнал. Няма да ме чистят, с менструацията трябва да се изчисти… ще чакаме 2 цикъла и в следващия ще подготвяме матката за ЗЕТ. Има ли други подобни случаи?

# 732
Jansi съжалявам! Препоръчаха ли ви да направите някакви допълнителни изследвания преди ЗЕТ, за да се установи евентуалната причина?

+1 за написаното от Леда, и аз съм 2те високорискови + няколко нискорискови и ми е предписана терапия от трансфер/+тест до след раждането. Консултацията ми беше със същата хематоложка, и аз съм много доволна. Препоръчително е преди инвитро да се направи изследване за тромбофилии, за да може да се определи адекватна терапия при Б и да се намали рискът от лошо развитие.

Аз чакам втори цикъл след пункция, но закъснява вече 3 дни и нямам никакво усещане, че ще дойде. Четох, че е нормално да закъснее, но е странно, че овулацията ми беше точно на 14ти ден, а по-дълъг цикъл съм имала само с по-късна овулация. Не съм бременна, правих тест. И при вас ли беше така?

# 733
Имам 8 инвитро стимулации , един мисед в осма седмица , един неуспешен трансфер , един трансфер с имплантация , но спрял да се развива ембрион и никога не са ми искали или да са ме съветвали да правя изследване за тромбофилия. Ще си го направя на своя глава преди следващия трансфер , който се очаква да бъде февруари - март ‘25.

# 734
Mera, Jansi, ПИД правили ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт