Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Mera, Jansi, ПИД правили ли сте?

Не сме пускали. Какво е това? Чудя се и аз дали да пусна тромобпфилия и дали да правим PGT на вече замръзените ембриони, както и да искам лепило при следващия трансфер.. за това искам съвет, да пускам ли още извледвания Sad нищо не препоръчаха към момента

# 736
И ние не сме правили ПИД. Дори не е споменавано досега.

# 737
  • София
ПИД или PGT:  https://nadezhdahospital.com/laboratorii/genetichna/predimplatacionni-testove/

Генетично изследване на ембрион е това. Когато има повтарящи се аборти или липса на имплантация се изследва ембрион, който е стигнал 5ти ден развитие, бластоцист. Ако е с хромозомни аномалии няма как да се постигне бременност обикновено. Повторно размразяване и замразяване нарушават виталността на ембриона.

Поискайте задължително такова изследване, пуснете си и изследване за тромбофилия, защото при настъпване на бременност е добре да сте запознати с възможни рискове.

Много възможно да няма бременност заради лош ембрион. Разбира се има и други фактори, но е хубаво да се изключи ембриона.
Няма смисъл да ви тормозят с трансфери без ПИД правен. Бях си наумила, че ако 4ти трансфер е неуспешен, ще правим ПИД, защото емоционално не издържах на всяко разочарование и отрицателен тест, но 3ти трансфер успешен. Сега е на почти 5 месеца.
Така че ако не ви предлагат от клиниката сами такива изследвания - правете ги. Има и момент, когато е важно да се смени клиниката.

# 738
Здравейте, може ли да споделите на вашите стимулации какви количества ви даваха?

На предната ми в Турция ми слагаха 250мг на ден гонал ф, а сега в БГ ми слагат 150мг на ден Bemafola. Малко се притеснявам, че дозата е ниска.

# 739
Здравейте! От 7 месеца правим опити, без успех. Имам ИР и уж поликистоза(от лекарите в родния ми град), но след преглед от специалист в Пловдив ме увери, че е много лека форма и не е проблем. Направихме спермограма на мъжа ми като има тератозооспермия. Нормална морфология по крюглер 4% . Мога ли да забременея нормално или трябва да е с ИКСИ ?

# 740
Здравейте, трябва ми личен контакт на д-р. Цветков от Доверие. Дали някой може да сподели на лично?

# 741
Здравейте! От 7 месеца правим опити, без успех. Имам ИР и уж поликистоза(от лекарите в родния ми град), но след преглед от специалист в Пловдив ме увери, че е много лека форма и не е проблем. Направихме спермограма на мъжа ми като има тератозооспермия. Нормална морфология по крюглер 4% . Мога ли да забременея нормално или трябва да е с ИКСИ ?
Аз имам приятелка, която забременя с инсеминация, а морфологията на мъжа и беше даже и по-нисък процент, така че не е задължително веднага да се насочвате към инвитро. Инсеминацията е много по- лек вариант, успеваемостта е по-ниска, но ако е писано ще стане. Намерете добър репродуктивен специалист и обсъдете с него какви са вариантите, може да имате шанс и естествено! Успех ви пожелавам. 🙏

# 742
Здравейте,
Имаме издадена заповед. Скоро ми предстои поставяне на блокираща инжекция, а след нея - стимулация на яйчниците.
За жалост, не се чувствам сигурна в партньора си напоследък. Не смятам, че наше дете е добре дошло. Страх ме е. В същото време имам 4-та степен на ендометриоза, две операции вече, едва запазиха матката, с един яйчник съм. Времето ме притиска, болестта продължава да работи и да уврежда органите ми. Над 3 години се боря да имам шанс за инвитро. Повече от седмица не спирам да плача...
Сега трябва да продължа сама. Знам, че заразяването на яйцеклетки не е особено успешно. Ще трябва да избера донор. Знаете ли какъв е редът, при условие, че имаме вече заповед двамата. Трябва да кандидатствам наново ли? Знам, че ЦАР не покрива донорските програми, но ще ми покрие ли стимулацията, или трябва всичко да е на самофинансиране?
Страшно объркана и притисната съм!

# 743
Много съжалявам за ситуацията 😞 Стискам палци нещата да се наредят по възможно най-добрия начин и да имаш едно прекрасно детенце. 💛

За ЦАР ще трябва да кандидатстваш пак, понеже това е промяна на обстоятелствата. Най-добре обсъди опциите, които имаш с клиниката или звънни директно на ЦАР, те са много отзивчиви и ще ти отговорят на въпросите.

Здравейте,
Имаме издадена заповед. Скоро ми предстои поставяне на блокираща инжекция, а след нея - стимулация на яйчниците.
За жалост, не се чувствам сигурна в партньора си напоследък. Не смятам, че наше дете е добре дошло. Страх ме е. В същото време имам 4-та степен на ендометриоза, две операции вече, едва запазиха матката, с един яйчник съм. Времето ме притиска, болестта продължава да работи и да уврежда органите ми. Над 3 години се боря да имам шанс за инвитро. Повече от седмица не спирам да плача...
Сега трябва да продължа сама. Знам, че заразяването на яйцеклетки не е особено успешно. Ще трябва да избера донор. Знаете ли какъв е редът, при условие, че имаме вече заповед двамата. Трябва да кандидатствам наново ли? Знам, че ЦАР не покрива донорските програми, но ще ми покрие ли стимулацията, или трябва всичко да е на самофинансиране?
Страшно объркана и притисната съм!

# 744
Аз имам приятелка, която забременя с инсеминация, а морфологията на мъжа и беше даже и по-нисък процент, така че не е задължително веднага да се насочвате към инвитро. Инсеминацията е много по- лек вариант, успеваемостта е по-ниска, но ако е писано ще стане. Намерете добър репродуктивен специалист и обсъдете с него какви са вариантите, може да имате шанс и естествено! Успех ви пожелавам. 🙏

Благодаря за подкрепата! В МЦ д-р Минев в Пловдив сме(прочетох доста положителни отзиви, затова се насочих към него). Изпратих резултата тъй като чак другата седмица ще ходим за следене на овулация. Лекарят ми каза,че не е трагично , но не е и идеално. Ще му изпише и на него някакви добавки. А аз пия коензим q10, vit.D и Elevit. Силно се надявам да се получи естествено, но това е ,че цикълът ми варира между 28-33 дни 😢.

# 745
Не се притеснявай за цикъла с добър лекар и чести прегледи всичко ще бъде наред. Колкото до мъжът ти може да си вземе да пие Andrositol, няма да навреди. Още веднъж успех и вярвай, че чудото ще се случи съвсем скоро.  ❤

# 746
  • София/Севлиево
Момичета,моля ако някоя има телефона на доктор Станулов да ми го изпрати на ЛС.Предварително благодаря.

# 747
Не се притеснявай за цикъла с добър лекар и чести прегледи всичко ще бъде наред. Колкото до мъжът ти може да си вземе да пие Andrositol, няма да навреди. Още веднъж успех и вярвай, че чудото ще се случи съвсем скоро.  ❤
Благодаря много, много за подкрепата! 😍 Изписа му Папа и herb fertility, продължаваме така в рамките на 6месеца + следене на овулация. 🙏 силно се надявам да се случи и нашето чудо!

# 748
Здравейте група, имам 2 неуспешни ИКСИ цикъла. При втория опит, При ИКСИ процедурата се спукали 2 яйцеклетки, защото били много крехки, нещо такова ми каза ембриоложката. Като това бяха 1/3 от 6-те извадени от пункцията... Някой знае ли нещо за това, че яйцеклетките не издържали на пробиването с иглата или аз не съм разбрала нещо?

# 749
Здравейте група, имам 2 неуспешни ИКСИ цикъла. При втория опит, При ИКСИ процедурата се спукали 2 яйцеклетки, защото били много крехки, нещо такова ми каза ембриоложката. Като това бяха 1/3 от 6-те извадени от пункцията... Някой знае ли нещо за това, че яйцеклетките не издържали на пробиването с иглата или аз не съм разбрала нещо?
Здравей! Първо пожелавам ти третият опит да е успешен до края!
За пукане на яйцеклетка не знам, но при ИКСИ понякога иглата, с която се вкарва сперматозоидът, засяга делителното вретено да яйцеклетката и се разрушава генетичният материал. ИКСИ може да се направи след анализ на делителното вретено на яйцеклетките, за да се види изобщо има ли такова и кога и от къде точно да мине иглата при манипулацията.

Общи условия

Активация на акаунт