Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 985
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Напълно нормално е цикълът да настъпи 5 до 7 дни след пункция. При някои жени може да мине и малко повече време.

# 91
Ох, много ви благодаря, успокоихте ме!
Предните два пъти ми дойде като по часовник след 14 дни и сега бях в шок, че нещо може да не е наред.

# 92
За статистиката - и на мен ми дойде на 6-ти ден след пункция. След това ми дойде на 40-тия ден. Цикълът винаги ми е бил редовен на 28-29 дена, но явно така се получава понякога след стимулация.

# 93
Благодаря и аз за статистиката.
Мен след пункция ми дойде на 7-8 ден. Сега чакам следващия цикъл и си закъснява, трябваше да дойде събота-неделя. Щом и при вас е имало закъснение, предполагам е нормално.

# 94
Добър ден ,момичета .
Виждам ,че коментирате първи цикъл след пункция .На мен ми дойде на 11-тия ден .
Предупредиха ме от клиниката ,че вторият цикъл може да се забави .

# 95
Здравейте, дами. Включвам се и аз с малко ъпдейт при мен. След третия ни неуспех, който беше в Турция, имахме консултация с д-р Станулов в Афродита. (Имам еднометриозна киста, компрометирана лява тръба и съмнение за хидросалпингс). Той препоръча първо да върнем останалите ни 2 ембриона в Щерев, нищо, че са с недобро качество. После да направим лапаро за проверка на тръбите и махане на кистата и чак тогава нова стимулация. Мен обаче ме гложди нещо. Ако има хидросалпингс, както и той предполага, по моята логика е по-добре първо лапаро, после трансфер и после евентуално нова стимулация. Защото хидросалпингса няма да позволи да се захванат ембрионите.
Имам консултация с доц. Магунска вдруги ден и ще обсъдя и с нея. Вие какво смятате?
Желая успех на всички Ви!

# 96
Здравейте момичета , някой да има пролутекс?

# 97
Здравейте, дами. Включвам се и аз с малко ъпдейт при мен. След третия ни неуспех, който беше в Турция, имахме консултация с д-р Станулов в Афродита. (Имам еднометриозна киста, компрометирана лява тръба и съмнение за хидросалпингс). Той препоръча първо да върнем останалите ни 2 ембриона в Щерев, нищо, че са с недобро качество. После да направим лапаро за проверка на тръбите и махане на кистата и чак тогава нова стимулация. Мен обаче ме гложди нещо. Ако има хидросалпингс, както и той предполага, по моята логика е по-добре първо лапаро, после трансфер и после евентуално нова стимулация. Защото хидросалпингса няма да позволи да се захванат ембрионите.
Имам консултация с доц. Магунска вдруги ден и ще обсъдя и с нея. Вие какво смятате?

Не знам каква е причината така да Ви посъветва, но ако сте човек който стига трудно до каквито и да е ембриони, аз лично Ви съветвам да не рискувате налични годни ембриони, колкото и некачествени да са ги оценили на външен вид. Всеки ембрион има потенциал щом е стигнал бластоцист и не бих го рискувала, ако знам, че може да имам проблем с имплантацията заради хидросалпингс или киста. Все пак какъв е проблемът първо да мине лапарото? Може би ако възстановяването е дълго и иска да Ви го спести. Какво е качеството на ембрионите в Щерев? 

ПП Той и на мен ми казваше първо да имам 3 неуспеха и тогава щял да ме прати на хистероскопия, но аз не го послушах и си направих хистерото, защото ние с ММ стигаме от 3 опита до едва 1 ембрион всеки път и за мен е абсурдно да рискувам единствените ми ембриони без да съм направила изследвания, които да ми гарантират, че матката е ОК.

# 98

Здравейте,
В Турция защо не ви направиха лапароскопия при тези съмнения?
Аз също не препоръчвам да рискувате трансфер преди да се провери състоянието на матката и тръбите.
Всяко ембрионче е ценно за мен и не бих рискувала ей така щото някой доктор така казал, ми да си прави опити с неговата жена като толкова иска.
Пробвайте да ви види Калчев, аз известно време не бях ходила при него, но още на прегледа видя всичко което и други 3-ма лекари бяха установили или предполагаха през последните две години, т.е. все нещо разбира, пък нищо не пречи да съберете още  няколко мнения, поне в България сравнително бързо се записват часове за соециалисти.
Успех ви пожелавам 💐

# 99
  • София
Много е лесно да се каже Калчев, ама знаете ли, че вече записва часове за догодина?

Надя Магунска е част от фондация "Ендометриоза и репродуктивно здраве". Имала съм преглед при нея. Добър специалист е. За разлика от нейна колежка, тя не беше решена да ме среже без причина. Добър избор е.

# 100
Здравей, аз си поръчвам от този сайт https://verutol.net/produkt/proluteks-25mg-7-flakona-prolutex-25-mg/ и идват за един ден до офис на Еконт

# 101
Здравей, аз си поръчвам от този сайт https://verutol.net/produkt/proluteks-25mg-7-flakona-prolutex-25-mg/ и идват за един ден до офис на Еконт

Как го изпращат онлайн , нали е с рецепта?

# 102

Как го изпращат онлайн , нали е с рецепта?

Изпращат го, после звънят да потвърдят поръчката. Едва ли някой си го взема без да му е нужно. А пък и на мен в аптеки в България са ми го давали без рецепта.

# 103
Наистина трудно стигаме до ембриони! Единият, който имаме в Щерев е 3БЦ, вторият не е оценен-предполагам не е стигнал бластоцист. Довода на Станулов беше, че ако трансфера е успешен, ще си спестя и лапарото и нова стимулация. Но на мен не ми дава сърце да пробвам с наличието на съмнение за хидросалпингс.
В Турция ни посъветваха първо да стигнем до качествен ембрион (АМХ-1,1) и след това операция. Там имахме 2, но след ПИД-негодни. Остнаха тези 2 в България, които нямат ПИД.
Някак си, не знам как да го обясня, но вътрешно усещам, че тряба да се проверят първо тези тръби, момичета.
Иначе, при Магунска съм била 2 пъти. Останах много доволна и аз мисля, че си разбира от работата.
И пак казвам, според мен не мога да очаквам различен развой на събитията, ако повтарям едно и също нещо при всяко инвитро без промяна. Явно нещо там вътре пречи. Имам само един трансфер-неуспешен.
Да послушам Станулов и да направя първо трансфера или да послушам моята непрофесионална логика и да си проверя тръбите първо и да махна кистата.....

# 104
Наистина трудно стигаме до ембриони! Единият, който имаме в Щерев е 3БЦ, вторият не е оценен-предполагам не е стигнал бластоцист. Довода на Станулов беше, че ако трансфера е успешен, ще си спестя и лапарото и нова стимулация. Но на мен не ми дава сърце да пробвам с наличието на съмнение за хидросалпингс.
В Турция ни посъветваха първо да стигнем до качествен ембрион (АМХ-1,1) и след това операция. Там имахме 2, но след ПИД-негодни. Остнаха тези 2 в България, които нямат ПИД.
Някак си, не знам как да го обясня, но вътрешно усещам, че тряба да се проверят първо тези тръби, момичета.
Иначе, при Магунска съм била 2 пъти. Останах много доволна и аз мисля, че си разбира от работата.
И пак казвам, според мен не мога да очаквам различен развой на събитията, ако повтарям едно и също нещо при всяко инвитро без промяна. Явно нещо там вътре пречи. Имам само един трансфер-неуспешен.
Да послушам Станулов и да направя първо трансфера или да послушам моята непрофесионална логика и да си проверя тръбите първо и да махна кистата.....

При някой жени обаче пада амх-то след операция. При някой не.

Общи условия

Активация на акаунт