Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 006
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Трудно е решението, Вели. Обмисли го добре. Аз бих послушала вътрешния си глас.

# 106
Благодаря Ви, момичета, за подкрепата и съветите! Приемам всякакви мисли и мнения по темата Simple Smile И обмислям добре

# 107
Вели, на твое място щях да се оперирам, а след това да правя трансфер само на ембриончета, които са минали ПИД. Аз се бях оперирала месец преди стимулация по дълъг протокол 😁 по принцип много зависи от самата операция, къде точно е кистата и т.н.

# 108
Здравейте, момичета. Утре ми предстои да взема хапчета за медикаментозен аборт, поради мисед в осма седмица. Знаете ли кога най-рано след това (ако всичко мине успешно и не се наложи кюретаж) ще можем да мислим за ЗЕТ? Имаме две двойки замразени ембриончета. Аз съм на 43 г.

# 109
Вели, на твое място щях да се оперирам, а след това да правя трансфер само на ембриончета, които са минали ПИД. Аз се бях оперирала месец преди стимулация по дълъг протокол 😁 по принцип много зависи от самата операция, къде точно е кистата и т.н.
Кактусче, и ние така мислехме с мъжа ми. Само минали ПИД. Но, ето, че имаме 2, които не са. Какво да направим, да ги захвърлим ли? Според Станулов ПИД не винаги е точен и може да даде отклонения.

# 110
Вели, ПИД е точен на 99,9% в Турция обаче. За България не мога да кажа. На нас единственият ни вариант е ПИД за съжаление....🥺 Просто, ако не беше ПИД, не 8, а поне 20 трансфера щях да има зад гърба си. Това е просто съсипващо психиката и тялото. Пожелавам ти от сърце вашето чудо да се сбъдне! Щом чувстваш, че трябва да се оперираш, действай! 😘❤️💐 Все пак е добре да се провери къде е кистата и има ли риск от намаляване на резерва, в такъв случай ще премахнете само хидросалпингса, който знаеш е най-големият ти проблем в момента и пречка за трансфер. Успех 🍀🍀🍀

# 111
Veli86, наистина трудно решение. Ако трябва да се водим по статистиката, 3BC не е много хубаво качество ембрион. Има шанс, но статистически той е само около 20%. Щом не са минали и ПИД е още по-сложно да се даде гаранция за успех. Аз имам неуспех с 3ББ и с 2-ка (не беше стигнал бластоцист). На този с оценка 3ББ му правих ПИД и каква полза като не излезе изобщо резултат, та не се ядосвай за това, че нямат ПИД, няма да ги захвърлиш заради това разбира се. Според мен по един или друг начин шансът да стигнеш до операция и проверка на тръбите е голям, защото ембриончетата наиситна са с лошо качество и ако ги траснферираш сега, при неуспех ще трябва да направиш операция, та дали преди трансфер или след разликата е единствено в това, че ако имаш неуспех няма да си сигурна поради каква причина е той. Но това разбира се са си моите разсъждения на база статистика, при инвитрото важи частният случай, така че направи това което чувстваш за най-правилно. Посъветвай се и с Магунска щом имаш час, питай я за притесненията си и мисля че тя ще ти даде друго обективно мнение, което може да ти помогне да направиш избор.

# 112
Здравейте, дами. Включвам се и аз с малко ъпдейт при мен. След третия ни неуспех, който беше в Турция, имахме консултация с д-р Станулов в Афродита. (Имам еднометриозна киста, компрометирана лява тръба и съмнение за хидросалпингс). Той препоръча първо да върнем останалите ни 2 ембриона в Щерев, нищо, че са с недобро качество. После да направим лапаро за проверка на тръбите и махане на кистата и чак тогава нова стимулация. Мен обаче ме гложди нещо. Ако има хидросалпингс, както и той предполага, по моята логика е по-добре първо лапаро, после трансфер и после евентуално нова стимулация. Защото хидросалпингса няма да позволи да се захванат ембрионите.
Имам консултация с доц. Магунска вдруги ден и ще обсъдя и с нея. Вие какво смятате?
Желая успех на всички Ви!
Точно така се случи при мен. Проверка на тръби, откриване на хидросалпингс, лапаро за прекъсване на едната тръба, стимулация, трансфер и сега съм в Началото на 8 месец
Успех!

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:27 от baby96

# 113
От сърце благодаря за подкрепата, момичета! Желая и на Вас скоро да се случи чудото и да си бременеем заедно!
На тези останали 2 ембриона няма как да се направи ПиД, аз звънях да питам. Но по-натам, както казва Кактусче, решили сме с мъжа ми да правим и тогава трансфер. Въпреки че Станулов не препоръчва.

# 114
От сърце благодаря за подкрепата, момичета! Желая и на Вас скоро да се случи чудото и да си бременеем заедно!
На тези останали 2 ембриона няма как да се направи ПиД, аз звънях да питам. Но по-натам, както казва Кактусче, решили сме с мъжа ми да правим и тогава трансфер. Въпреки че Станулов не препоръчва.

За да направят ПИД в Афродита искат ембриона да е хубав на външен вид. На ембриони 3ББ, 3БЦ и 3СС няма да се съгласят да правят ПИД. В други държави и клиники се правят и на лоши ембриони ПИД, но в Афродита мислят че такива ембриони няма да издържат.

# 115
  • София
При мен пък (в Турция) се случи по следния начин: проверка на тръби, установен хидросалпингс, стимулация, пункция, замразяване, лапароскопия и след това ЗЕТ (успешен)

Успех, каквото и да изберете 🍀

# 116
Вчера бяхме на разходка с наши приятели от чужбина. Близначките им са на 1 година. Седмица преди да стартират ин витро се оказа бременна и то с разнояйчни близначки. Така че ви пожелавам същото, не се знае коя ще я изненада приятно съдбата.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:43 от anichka.bs

# 117
Привет момичета, до сега само следях темата, но от днес официално сме се насочили към ин витро. Преминах четири неуспешни инсеминации, с неизяснен вторичен стерилитет съм и една налична тръба(дясната е премахната след извънматочна бременност) Днес подадох и документите и чакам в следващия месец резултат. Имам няколко въпроса: как се преценя дали ще е на естествен цикъл или на изкуствен? Има ли момичета тук, които са в сходна ситуация и успех? За свеж и замразен трансфер вече се ориентирах .. Благодаря за отговорите и успех на всички!

# 118
С поликистозни яйчници съм и няма при мен овулация. В такъв случай на естествен цикъл няма как да се получи. С лека стимулация се преминава за 1 месец през всичко. При жени с нисък яйчников резерв не се препоръчва стимулация, те обикновено са на ЕЦ. Много слаби.медикаменти и всеки месец ходят на пункция.
Аз имам 2 стимулации. И двете бяха по къс протокол. Едната 8 дни, другата 9 дни. И двете на ниски дози хормони.

# 119
Anichka.bs Аз също съм с поликистоза, но имам овулация и цикъл всеки месец без терапия. АМХ 1.04, FSH 5,26, LH 4,73 с по 3-4 АФ в двата яйчника, но понякога са и по-малко, на 38 год. съм. В документите пише, че съм подходяща за стимулация с антагонист на гонадолиберина. До сега при инсеминациите, лигавицата винаги е била около 12 по овулация - М

Общи условия

Активация на акаунт