Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 48 988
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря за всички коментари момичета! 😊❤
Знам, че много хора си ги слагат сами и съм сигурна, че и аз мога да свикна, но тъй като са ми последните инжекции (дано), предпочитам да си го спестя. Намерихме един познат лекар, който ще може да ме бодне.

# 421
Здравейте борбени момичета! Вчера мина моя трансфер и съм изключително благодарна на д-р Станулов и ембриоложката Кристиана Маринова подкрепиха ме, успокойха ме и направиха всичко възможно моя трансфер да се състои.
 Имах 2 ембриона минали ПИД в МЦ Афродита. Единя ембрион имаше мозайка в една хромозома и с доктора се разбрахме на този ембрион да направиме трансфер, а другия ембрион беше с комплект мозайки в 3 хромозоми и високо рисков за синдром на Даун и решихме този ембрион да бъде унищожен. Отидохме в Афродита попълнихме декларация за местенето на единя ембрион в МЦ Доверие и декларация за унищожаването на другия ембрион като ясно описахме в декларацията, че ембриона е с комплект увреждания и затова го унищожаваме.
В крайна сметка от Афродита изпратили по лошия ембрион и това се разбира вчера преди трансфера. Как може да се допусне такава грешка в ембриологията на Афродита не ми го побира ума. Направо изпаднахме в шок, защото заради тях щях да пропусна още един месец и най-лошото ами ако го бяха унищожили вече този ембрион?!?!?! Щяхме да останеме без шанс за трансфер заради тях все пак трудно стигаме до здрав ембрион.. Добре, че беше Кристиана ЕВАЛА на момичето, че веднага почна да звъни на Дойчев и лично тя отиде до Афродита да вземе моя ембрион и моят трансфер се състоя. Винаги ще съм и благодарна какво направи за мен и си заряза работата само и само аз да имам трансфер, а на тези от Афродита просто нямам думи как е възможна такава грешка това е недопустимо с генетичен материал!!!

# 422
Здравейте момичета искам да ви попитам някоя от вас дали знае ако ембрионите са с забавено развитие на 5 ти ден и не са стигнали фаза бластоцист дали има шанс на 6ти ден да достигне тази фаза първи опит ми е нищо не разбирам ,а и никой не ми обяснява на 3 ти ден имах 5 качествени ембриона и 5 изостанали ,а сега положението е нито един бластоцист на 5ти ден чувала съм че може да се замразят и на 3ти ден в моя случай защо не са замразили нищо на 3ти ден ще ми се пръсне главата .....

# 423
Здравейте момичета искам да ви попитам някоя от вас дали знае ако ембрионите са с забавено развитие на 5 ти ден и не са стигнали фаза бластоцист дали има шанс на 6ти ден да достигне тази фаза първи опит ми е нищо не разбирам ,а и никой не ми обяснява на 3 ти ден имах 5 качествени ембриона и 5 изостанали ,а сега положението е нито един бластоцист на 5ти ден чувала съм че може да се замразят и на 3ти ден в моя случай защо не са замразили нищо на 3ти ден ще ми се пръсне главата .....
Здравей, винаги има шанс. Аз имам 2 ембриончета, които се развиваха по бавно от другите и ги замразиха на 6 ден.  Попринцип ембриолозите трябва да преценят дали да замразят на 3ти или 5ти ден в зависимост от случаяи ситуацията все пак те са тези, които следят развитието на ембрионите.  Пожелавам успех!

# 424
Здравей, винаги има шанс. Аз имам 2 ембриончета, които се развиваха по бавно от другите и ги замразиха на 6 ден.  Попринцип ембриолозите трябва да преценят дали да замразят на 3ти или 5ти ден в зависимост от случаяи ситуацията все пак те са тези, които следят развитието на ембрионите.  Пожелавам успех!
Много благодаря им на вас пожелавам успех ❤️

# 425
Аз също имам ембриончета, които станаха бластоциди на шести ден . Не знам дали имат същия потенциал като петдневните, според ембриолозите не е проблем . Аз вече всеки ембрион изследвам генетично . От последната пункция имам един петдневен 4АВ и един шестдневен 4ВВ . За първи път ще изследвам шестневен ембрион , дано всичко е наред .

# 426
Аз няколко пъти съм имала 6-дневни. При последната ми пункция имах 1 шестдневен бластоцист и се оказа генетично здрав след ПИД 🤗 Има много родени здрави дечица от бластоцисти на ден 6 🍀

# 427
Аз няколко пъти съм имала 6-дневни. При последната ми пункция имах 1 шестдневен бластоцист и се оказа генетично здрав след ПИД 🤗 Има много родени здрави дечица от бластоцисти на ден 6 🍀
Аз бях шокирана че от 10 уж добре развиващи се на 5 ти ден нямам бластоцист даже си поплаках и отписах опита дано утре 6ти ден нещо да се пребори ❤️Много благодаря за отговорите

# 428
Момичета, някоя да има останал от трансфера си Пролутекс, че за 2 броя не ми се купува цяла кутия, напълних се вкъщи с остатъци от лекарства, които трябва да изхвърля Sweat Smile

П.С. Всъщност аз разбрах, че трябва да го слагам докато дойде време за теста, някой да сподели, ако може, дали не се продължава и след това.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 20:59 от lena_93

# 429
Поне до 10г.с.-12г.с. се поставя.

# 430
А добре, много благодаря Blush Че с толкова много лекарства съвсем се обърках кое докога Sweat Smile

# 431
Здравейте и от мен
Не съм писала до сега...
Искам да попитам как става местенето на ембриони от една клиника в друга. Бях останала с впечатление, че не може.
Благодаря предварително
author=Didkaa_17 link=topic=1666512.msg48662474#msg48662474 date=1728466347]
Здравейте борбени момичета! Вчера мина моя трансфер и съм изключително благодарна на д-р Станулов и ембриоложката Кристиана Маринова подкрепиха ме, успокойха ме и направиха всичко възможно моя трансфер да се състои.
 Имах 2 ембриона минали ПИД в МЦ Афродита. Единя ембрион имаше мозайка в една хромозома и с доктора се разбрахме на този ембрион да направиме трансфер, а другия ембрион беше с комплект мозайки в 3 хромозоми и високо рисков за синдром на Даун и решихме този ембрион да бъде унищожен. Отидохме в Афродита попълнихме декларация за местенето на единя ембрион в МЦ Доверие и декларация за унищожаването на другия ембрион като ясно описахме в декларацията, че ембриона е с комплект увреждания и затова го унищожаваме.
В крайна сметка от Афродита изпратили по лошия ембрион и това се разбира вчера преди трансфера. Как може да се допусне такава грешка в ембриологията на Афродита не ми го побира ума. Направо изпаднахме в шок, защото заради тях щях да пропусна още един месец и най-лошото ами ако го бяха унищожили вече този ембрион?!?!?! Щяхме да останеме без шанс за трансфер заради тях все пак трудно стигаме до здрав ембрион.. Добре, че беше Кристиана ЕВАЛА на момичето, че веднага почна да звъни на Дойчев и лично тя отиде до Афродита да вземе моя ембрион и моят трансфер се състоя. Винаги ще съм и благодарна какво направи за мен и си заряза работата само и само аз да имам трансфер, а на тези от Афродита просто нямам думи как е възможна такава грешка това е недопустимо с генетичен материал!!!
[/quote]

# 432
Здравейте,
момичета, на 03.10 ми беше трансфера на тридневни ембриончета, днес уринарния тест е положителен и b-HCG е високо 304.8miu/ml, но дали според вас може резултатата да е фалшиво положителен при положение, че снощи поставих последната (от три) дози Овитрел. Според мен е твърде рано да правя тези тестове, тъй като ми казаха най-рано на 16-17.10, но просто чаканете ме убива (предполагам знаете).. Pensive  Много ме е страх от това всичко да се окаже фалшиво положително и накрая да няма бременност, но предполагам, че сега стойностите са толкова високи, заради инжекциите.. Това което усещам в момента е като при цикъл, но корема е много подут (като бременна хлебарка съм), кръста и гърдите ме болят и често ми се пишка.. но предполагам това са нормални призначи за след трансфер..

# 433
Myshine,защо изобщо си го причиняваш ?
Допълнителни стрес си докарваш .
Изчакай си датата на теста !

# 434
myshine, имаш страхотни стойности, мога единствено да ти кажа честито и успех до край Yellow Heart Yellow Heart
Няма инжекция, която да ти вдигне толкова много ЧХГ-то.
Може да споделиш и в другата група, там ще получиш повече информация Flowers Four Leaf Clover
https://www.bg-mamma.com/?topic=1683831.570

Общи условия

Активация на акаунт