Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 49 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря за отговорите.

При мен днес се отложи с още един ден пункцията и вече е за 15 ден от МЦ. Малко ме обезкуражава това бавно нарастване на фоликулите и нуждата от още дни стимулация.

Иначе като размер са 14, 15, 16, 17 и 20 сега. Най-много има от 15 и 16, та явно тях целим. Естрадиола в момента е около 1781 ng/ml или около 150 на фоликулче. Днес имам пак стимулация и утре вечер евентуално таймиращата. Дано успеят да доузреят за четвъртък.

# 406
Ванилка, не се притеснявай 🤗 и моите стимулации понякога са се проточвали повече. Пожелавам ти добра реколта и много здрави бластоцисти след това 🤗☀️❤️🍀

# 407
Благодаря за отговорите.

При мен днес се отложи с още един ден пункцията и вече е за 15 ден от МЦ. Малко ме обезкуражава това бавно нарастване на фоликулите и нуждата от още дни стимулация.

Иначе като размер са 14, 15, 16, 17 и 20 сега. Най-много има от 15 и 16, та явно тях целим. Естрадиола в момента е около 1781 ng/ml или около 150 на фоликулче. Днес имам пак стимулация и утре вечер евентуално таймиращата. Дано успеят да доузреят за четвъртък.

Ванила и при мен на втората стимулация бавно растяха. Не се притеснявай. По добре да се изчака и да озреят отколкото да са незрели

# 408
Здравейте, имам още едно питане... в деня на отделяне на материал от партньора за оплождане на яйцеклетките (замразени, за размразяване), мъжът може ли да закуси и да пие кафе? Тотално изключих да питам доктора, а вече е малко късно... предполагам че няма проблем, но не сме сигурни

# 409
Може, да.

# 410
Здравейте, имам още едно питане... в деня на отделяне на материал от партньора за оплождане на яйцеклетките (замразени, за размразяване), мъжът може ли да закуси и да пие кафе? Тотално изключих да питам доктора, а вече е малко късно... предполагам че няма проблем, но не сме сигурни
Дори е желателно и кафе и сладичко 😊
Успех на вас 🍀

# 411
  • Sofia, Bulgaria
Напротив, кофеинът вреди както на мъжката, така и на женската репродуктивна система и даже има проучване на агенция към департамента по здравеопазване на САЩ по въпроса: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5482951/
За качествени сперматозоиди е важно кофеинът да се елиминира или сведе до минимум, а в комбинация със захар е още по-противопоказен. Той уврежда ДНК-то на сперматозоидите и не е добра идея, особено за хора, които имат репродуктивни проблеми.

Колкото и да не ни се ще, откакто правим опити за забременяване сме спрели алкохол, кофеин, животински мазнини, пилета (наблъскани с хормони), всякакви бързи храни и цигари. Най-милото си даваме, особено сутрин като не мога да си отлепя очите, но гледаме да си увеличим шансовете по всички параграфи. Откакто мъжът ми спря гореспоменатите неща, започна да се движи повече и да приема добавки, спермограмата му влезе в норма почти по всички показатели (а беше под 1%), така че явно и лайфстайл промените рефлектират на всичко.

Жената в магазинчето до работа вече има тефтер с моите бисери като се опитвам сутрин да призова някое плацебо с безкофеиновото кафе: „Може ли едно безкапучиново/безалкохолно/безкокаиново кафе?“ Все не уцелвам думичката, ама ми е почти невъзможно да се събудя без кофеин Sweat Smile

Дори е желателно и кафе и сладичко 😊
Успех на вас 🍀

# 412
Пак съм с въпрос аз. 😝 До сега ММ ми слагаше инжекциите, но довечера точно за таимиращите две го няма. Къде мога да ида да ми ги сложат в София? Звъннах в Аджибадем на околовръстното и ме отрязаха, в Токуда ми казаха че трябва да имам някакво конкретно назначение. Даже и в Доверие, къде съм, ми казаха, че след 17 няма кой да ми ги постави.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 08:51 от ВаНиЛа

# 413
Ванила, притесняваш се да си ги поставиш сама ли?
Можеш ли да звъннеш на лекуващия ти лекар, не помня в коя болница си, може да ти уреди нещо.
Иначе ако имаш някой познат близо до теб, който има опит, но предполагам си обмислила този вариант.

# 414
Ами ММ е с опита и ме боде той до сега. Нямам друг с опит, а мен ме е страх. Особено сега като не съм си слагала сама другите и точно таймиращите да не прецакам.

# 415
ванила, аз за някои ходих да ми ги слагат в Щерев. Вярно, че и стимулацията правих там, ама не са ме питали техен пациент ли съм, не съм ли. Обаче тъй като слизат сестри от гинекологичното отделение, понякога се чака доста. Така че ти препоръчвам да отидеш половин час по-рано, казваш на охраната, че си за манипулационна и ти трябва да се сложи в точен час и охраната звъни в отделението.

# 416
Ванилка, не се притеснявай. Няма какво да объркаш. Знаеш ли колко много деца и възрастни хора си поставят сами подкожните инжекции. Просто трябва веднъж да се престрашиш. Всички хиляди инжекции си ги поставям сама, а и нямах друг избор. Някои съм ги слагала и по време на работа. Ако трябва да слагаш и цяла бременност.....аз съм била с по 3 инжекции на ден след трансфер. Ще се справиш, има много видеа в ютуб. Пиши на английски и ще ти излезе. ❤️ Ако толкова много се притесняваш, звъниш на личния лекар и питаш в коя болница можеш да ходиш, когато е в часове извън работното му време. Там ще могат да ти ги поставят без значение колко е часа.

# 417
Ние вече си слагаме сами инжекциите, явно човек свиква с всичко. Но преди съм ходила в Медицински център Лора на бул. Гоце Делчев да ми слагат инжекция. Не са ми искали нито назначение,  нито нещо специално. Отивам с инжекцията, слагат ми я (не помня, но май беше 10 или 15лв. поставянето).
Ако психически те натоварва и не искаш да я слагаш сама, не си причинявай допълнителен стрес. Успех! Simple Smile

# 418
Ами ММ е с опита и ме боде той до сега. Нямам друг с опит, а мен ме е страх. Особено сега като не съм си слагала сама другите и точно таймиращите да не прецакам.

Сигурно ще се справиш и сама, разбира се! Но и моят съвет е щом изпитваш някакво притесние да си намериш манипулационна. Аз поне на моята стимулация ходех всеки ден в болницата, за всичките инжекции и включително таймиращата (за нея и аз имах притеснения) и така ми беше по-спокойно.
И без това ще се вълнуваш за пунцкията в деня преди нея, може би нямаш нужда от излишен стрес. Пожелавам ти успех!

# 419
Аз винаги съм имала панически страх от игли, но лека полека ги преборих. То след толкова бодене и изследвания. Беше ми много притеснено да си поставям сама инжекциите и даже за първата се обадих на съпруга си, да ми дава кураж по телефона. Първата я боцнах несигурно, сърцето щеше да ми изкочи, но видях че нищо страшно няма и после всички следващи си ги поставих сама. Даже не се насиних. Разбирам страха ти, но е съвсем неоснователен, няма никаква опасност и няма и какво да сбъркаш. Успех!
P.S. Ние ти даваме кураж, но ти постъпи както е най-добре за теб и твоето спокойствие!

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 13:31 от Xektora

Общи условия

Активация на акаунт