Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 49 019
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
При СЕТ е долу-горе като при ЕЦ, при който какато sahara е написала няма почти никаква допълнителна терапия - имало е овулация, тялото си произвежда прогестерон, лигавицата е подготвена, най-много да се добави имунотерапия при нужда, витамини, кортикостероиди, ама пак според случая.
При ЗЕТ на стимулиран цикъл си има вече и естрофем, и прогестерон под различни форми, освен всичко друго.

Моя опит при три ЗЕТ на стимулиран цикъл:
- 1 ЗЕТ - общо 25 (16 таблетки/хапчета, 6 вагинално, 4 на прах). Голяма част от тези неща приемах почти до края на първи триместър.
- 2 ЗЕТ - общо 19 (14 таблетки/хапчета, 2 на прах, 1 на капки, 2 вагинално)
- 3 ЗЕТ - общо 15 (10 таблетки/хапчета, 4 инжекции, 1 спрей).

sahara, на теб мина ли ти замайването след пункцията?

# 391
Пропуснах да кажа, че съм със замразен трансфер, пункцията ми беше на 30.07 и от тогава съм изпила една торба с лекарства ама това всичкото, където ми го изписаха днес направо ме смая Sweat Smile

# 392
Как се преценява дали ЗЕТ ще е на естествен или на стимулиран цикъл?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:44 от Sunny+

# 393
Имаме и темата за ЗЕТ специално: https://www.bg-mamma.com/?topic=1562444. Няколко страници назад обсъждахме разликите между ЕЦ и стимулиран. Ама стимулирания(познат още като контролиран) просто е по-лесен за проследяване, затова е и по-прилаган като че ли.

# 394
2402, благодаря за загрижеността! Замайването минава мноого мноого бавно. Днес е 18-ти ден след пункция и още го усещам. Това писаха, че са ми влели при упойката и сега и миналите 2 пъти, само че преди такова замайване, отпадналост и трудност да функционирам не е имало.

Като чета, при мен май са странични ефекти от Золамид и/или Пропофол (те са с подобна реакция) но вече продължава прекалено дълго. В Мемориал ще обсъдят днес на съвета и да ми кажат ако евентуално нещо имат подозрения.

# 395
Момичта, не съм стигнала още до СЕТ или ЗЕТ, за да се включа в дискусията, но минавам да споделя как върви стимулацията при мен.

Днес ми е девети ден и има 4 броя по 13мм, 6 броя 12 мм и 2 броя по 11. До сега бях на 300 г Мериоферт вечер и Цитротид сутрин, но вече вдигаме на 375 г. Мериоферта, защото май малко бавно вървят. Доктора предполагаше пункция в понеделник, но сега я смени за сряда.

Пуснахме и хормони и Естрадиола е 2452, което отговаря на около 200 на фоликул. Нали над 300 трябва да стане? ЛХ ми е паднало под долна граница (1.2), но предполагам, че това е от терапията?

# 396
Ванилка, стискам палци, добра бройка се очертава! Не е нужно естрадиола да е над 300 на фоликул. Теорията е по-скоро за около 250 за зряла яйцеклетка, но това се отнася за в деня на тригера, т. е. при теб това е в понеделник, следователно още ще се качи естрадиола до тогава. При мен естрадиола винаги 2 дни преди пункция се падаше да е около 230 на фоликул и повечето си бяха зрели. Цитротида служи да подтиска ЛХ, за да не се спукат фоликулите, така че от него е ниско да, нормално е, иначе има риск да се спукат фоликулите предварително.

# 397
Благодаря, SGS. ❤🍀
Аз се разчетох вчера и се уплаших, че е висок естрадиола, защото ако стане над 300 ng/ml по-скоро почва да не е добре. Но после открих, че изследването ми е в друга единица (pmol/l) и всъщност се пада по 55ng/ml на фоликулче. Това май по-добре отговаря на размера им сега.

# 398
Здравейте,
Извинявам се ако въпросът ми е глупав - но ако яйцеклетките се оплождат да кажем в понеделник сутрин/преди обяд, понеделник ли се води първият им ден? И съответно сряда - 3дневни ембриони, петък пет дневни... Благодаря

# 399
Здравей,

В деня на пункцията става и оплождането. Това се брои за нулев ден и от следващия започваш да броиш.

# 400
Здравейте, на 03.10 ми беше трансфера, по график трябва да ми дойде утре, пия дуфастон и слагам утрогестан и знам че когато ги спра трябва да ми дойде, но винаги деня преди да ми дойде имам едно къркорене на корема и сега пак е така.. означава ли че ако ми дойде утре всичко е изгубено? 😔

# 401
Здравейте, на 03.10 ми беше трансфера, по график трябва да ми дойде утре, пия дуфастон и слагам утрогестан и знам че когато ги спра трябва да ми дойде, но винаги деня преди да ми дойде имам едно къркорене на корема и сега пак е така.. означава ли че ако ми дойде утре всичко е изгубено? 😔
Не всяко зацапване или кървене значи неуспешен опит, затова задължително преди да спрете лекарствата си пуснете кръвен тест и се консултирайте с лекаря си.

# 402
Момичета, овитрел и декапептил в хладилника ли да ги съхранявам. Забравих да питам. Благодаря!

# 403
Овитрел със сигурност, за другото не знам.

# 404
В хладилник се съхраняват.

Общи условия

Активация на акаунт