Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 48 009
  • 753
  •   2
Отговори
# 525
✧ Celestia ✧, аз няколко пъти в Турция бях с  контрацептиви преди стимулацията, за да нямам кисти или задържан фоликул. Дровелис също съм пила. Имам вродена и придобита тромбофилия, но не съм имала проблеми. Преди години бях пила контрацептиви 7 години без прекъсване, което е....това изписано от некадърни лекари разбира се. Не се притеснявай, стискам палци за хубава реколта още на следващия цикъл. 🤗❤️☀️🍀🍀🍀

# 526
Идвам да си помрънкам малко. Отлагаме втора стимулация за пореден месец - този път заради задържан фоликул. Изписаха ми Др0велис за месеца и другия ще видим какво се случва.

Налегнала ме е една тревожност, защото хич не съм фен на противозачатъчните. С всички тези вреди и всеки път ме притеснява този риск от кръвни съсиреци. Ани аз малко по-лесно си се паникьосвам . Scream Вярно че е само за месец ( и предполагам някои ще кажат , че с тези стимулации, на които се подлагам това ми е най-малкият проблем), но като видя един топ листовки, по-големи от самите хапчета и направо лошо ми става.

Тук съм чела, че на много от вас се е наложило да пият и то точни тези. Дали бихте споделили как ви се отразиха и имахте ли проблеми (освен всеизвестното зацапване), че да се успокоя малко Joy . Направо не си представям 28 дни как от най-малкото ще се притеснявам да не ми става нещо от хапчетата  (да, да може да ми се смеете на воля Joy )

Като цяло и покрай цялата борба и тичане по лекари стресът ми идва малко в повече, та знам , че ако някой ще ме разбере, то това със сигурност ще сте вие.

Благодаря предварително за подкрепата.

Привет, не съм пила точно тези, но и на мен постоянно ми изписваха противозачатъчни при задържан фоликул, аз също съм с тромбофилия.
В началото бях като теб, чета листовките и полудявам, дори съм следила кръвните показатели докато ги пиех, в интерес на истината нямаше отклонения, но говорим за 1 месечен прием, за по-дълъг период не знам как биха се отразили.
Та с две думи, пийте ги и за ваше спокойствие си пуснете кръвните. А пък ако имате някакви странични ефекти и  не ви понасят, нека ви ги сменят с други. 🍀😊

# 527
Celestia, напълно те разбирам! Аз през живота си единен месец съм пила само противозачатъчни (най-леките)  и така ме боляха гърдите, че не издържах до края даже.   От стах от хормоналните стимулации отлагах инвитрото с години… но наистина 1 месец противозачатъчни е нищо в сравнение с това, което ти предстои. Успокой се и успех!

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 10:09 от Sunny+

# 528
Много ви благодаря за подкрепата , момичета!
Наистина имах нужда да чуя нещо такова Heart

Иначе имам стимулация и половина (да, и половина  Joy - наложи се да прекъснем първата) зад гърба. Но някак си тогава човек се мобилизира и не ги мисли толкова тези неща.

# 529
Не ги мисли толкова нещата. Аз изкарах три години на стимулации. С толкова химикали ме наблъскаха, че се чувствах като опитна мишка. Постоянно замаяна, постоянно някакви неразположения....

# 530
Както казва последния коментар, не го мисли толкова. Аз има-няма 10 години изкарах на противозачатъчни и (доколкото знам) нищо ми няма от тях. И пак, както казват, покрай инвитрото с толкова много химии те тъпчат, че от едно те лекуват, от друго те разболяват, аз по едно време всеки път като отида на лекар, бях с нова диагноза.
Аз съм от хората, които изобщо не харесват и избягват медикаменти, че и на мен ми е тресене от толкова хапове и игли, но стискаш зъби и се фокусираш върху крайната цел =).

# 531

Здравейте, това са резултатите от 4 ден стимулация (с елонва). Довечера съм на преглед. Още не са ми включили цетродит. Притесняват ме нивата на лх. Общо са 10 антрални фоликула.
Четвърта стимулация ми е. И никога до сега нивата на лх не са били толкова високи на 4ти ден. Притеснявам се, че як вече са се скапали. Моля за мнения. Благодаря
Днес. 8ми ден от стимулация. 10 фоликула, с размери между 16 и 19 мм. резултатите са многооо притеснителни. Естрадиола е паднал многооо. Веднага ми сложиха менопур 375 единици(но не знам дали това може да повлияе и да тръгнат отново спрели те). Ето и резултата
Моля за мнения 😔🙏
П. С. бях на елонва от 2ри ден на МЦ(27.10).

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 15:57 от eyeswideopen

# 532
Изи, за първи път ли си на това лекарство? Инжекции ли са?
Притеснително е, че ЛХ пада, както и Естрадиола. Казаха ли каква е причината? Иначе 19 мм, дори и 15 мм са си доминантни.

# 533
Елонва е инжекция. Слага се еднократно, с действие 7 дни. На 4ти ден нивата (естрадиол и лх) бяха много високи. Лх спадна защото от 5ри ден включиха ганиреликс. Но днес на 8ми ден естрадиола е притенително нисък. Все едно инжекцията е спряла да действа по-рано. И сега се страхувам, че въпреки високата доза менопур днес, нещата може да се окажат необратими.
П. С. при предните стимулации имах проблем с много висок естрадиол и високо лх, и як бяха презрели. Сега-пълната противоположност. 😳

# 534
Здравейте, борбени момичета.
Реших да пиша тук, защото съм много притеснена.
След 2 дни ми предстои трансфер. Но от сутринта не се чувствам добре, боли ме гърлото и имам 37.5°С
Казах на доктора, каза че може да пия Нурофен и каквото ми помага и за сряда ще видим какво ще правим. Пия много чай с лимони и осцилококцинум.Отчаяна съм, не искам да се отложи трансфера, естествено и не искам да се прецакат нещата☹️
Някой с опит и съвети?
И друго - дори да съм ок в сряда, дали е проблем че съм преболедувала предните дни 🤧

# 535
Easywideopen, не са ми познати тези лекарства, аз съм била на Мериоферт, Гонал, Перговерил и Фемара. Даже за пръв път ги чувам, не знам как действат, но щом имаш обратния проблем явно нещо се е объркало със стимулацията. Стискам палци да спасят нещо от Я.
Mytime, трансфер НЕ СЕ прави, докато си болна, особено пък с температура. Всяка температура от 37.5 и нагоре, може да бъде убийствена за ембриона. По-добре отложете трансфера, докато оздравееш, вместо да съжаляваш после.

# 536
Здравейте, борбени момичета.
Реших да пиша тук, защото съм много притеснена.
След 2 дни ми предстои трансфер. Но от сутринта не се чувствам добре, боли ме гърлото и имам 37.5°С
Казах на доктора, каза че може да пия Нурофен и каквото ми помага и за сряда ще видим какво ще правим. Пия много чай с лимони и осцилококцинум.Отчаяна съм, не искам да се отложи трансфера, естествено и не искам да се прецакат нещата☹️
Някой с опит и съвети?
И друго - дори да съм ок в сряда, дали е проблем че съм преболедувала предните дни 🤧
Подкрепям Salsera,  изчакайте докато оздравеете, не си рискувайте ембриончето. 🍀

# 537
Mytime, пусни CRP, ако е високо, отложете трансфера. Аз преди единия трансфер се разболях и то 7 дни преди него, но CRP беше почти 100 и го отложихме. Два месеца по-късно имах успешен трансфер. 🤗 Пожелавам скорошен успех! 🍀

# 538
Mytime, пусни CRP, ако е високо, отложете трансфера. Аз преди единия трансфер се разболях и то 7 дни преди него, но CRP беше почти 100 и го отложихме. Два месеца по-късно имах успешен трансфер. 🤗 Пожелавам скорошен успех! 🍀

Противозачатъчните също го повишават, нали?

# 539
Противозапатъчните не са имали отражение върху CRP при мен.

Общи условия

Активация на акаунт