Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 158
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Привет,
При нас и при четирите кандидатствания никъде не е било упоменато дали ще е на стимулиран или на естествен цикъл. Също и от заповедите не съм разбирала, тъй като максималната сума от 6000лв със СЕТ включително, ако се прави, и 1 ЗЕТ - мисля е валидно и за двата варианта. Първият път имаше около 3 месеца между одобрението и стартирането на процедурата и помня, че през цялото време се чудех как ще бъде. В скрит текст е част от моята първа заповед, ако ще е полезно на някого.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 10:23 от Nelity

# 586
Мисля, че това дали ще е ЕЦ или стимулиран се описва като се подават документите. От това, което намирам в правилника, лекаря посочва кой вид ще е в етапната епикриза:

2. (доп. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) етапна епикриза, в която задължително
се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по
асистирана репродукция, а при индикации за асистирана репродукция на спонтанен цикъл - и
препоръка на медицински специалист по асистирана репродукция за прилагане на този метод;

# 587
Момичета, при кандидатстването се отбелязва дали кандидатстваш за стимулиран или спонтанен цикъл.
Аз ползвах една заповед за стимулиран, в последствие подадохме за спонтанен.

Със сигурност предварително го указваш, защото и с докторката ми обсъждахме подробно преди да вземем решение, защото после не можеш да си смениш мнението.

# 588
Здравейте, момичета! Ако някоя е имала ЗЕТ след поставена инжекция Золадекс, моля да сподели как е протекла подготовката. Благодаря предварително!

# 589
Привет момичета, днес след преглед беше установено малко истмоцеле. Според док. Това може да е причината за липса на имплантация до сега. До сега имам една хистероскопия и такова нещо изобщо не е било коментирано, че съществува а какво остава, че пречи на ембриона. Разбрахме се с док. Да ме види отново 2-5 ден от цикъла и да решим какво правим. Тези от вас, които са минали през това, моля да споделите помогна ли корекцията, изобщо как протича?
П.с толкова ме е яд, ако това е било причината, че не се е видяло до сега. Можех да си спестя доста неприятни емоции покрай и семинациите и трансфера 😔

# 590
След секциото имам една извънматочна бременност от трансфер (знаеше се, че имам истмоцеле, но тогавашната ми репродуктивна не го сметна за проблем). След това правих ЦС, имах задържана кръв в матката след това няколко месеца и новата ми репродуктивна реши, че е частично от дефекта. Имах корекция точно преди година (хистероскопия), но не беше успешна, защото още имам зацапване до 10-13, понякога еднократно и към 20 ден от МЦ. Още един неуспешен трансфер,  открит еднометрит след това.
Настоях си сега за второ мнение, исках лапароскопия, но ми казаха, че има шанс втора хистероскопия да го оправи. Та, след 2-3 седмици ще правя втори дубъл на корекцията и се надявам така да се оправи, че ми е останал само един ембрион, а не искам нова стимулация. Ако пак има зацапване ще направя и лапароскопия преди нов трансфер.

# 591
2402 Стискам палци този път да е успешна корекцията и трансфера да е с положителен резултат! При мен цикъла продължава до 7-8 ден макс, но и при мен е доста малко това истмоцеле. Как се установи ендометрита при теб? При мен до сега всички микробиологии са чисти, но не съм изследвала ендометриална лигавица никога.

# 592
Благодаря,  bubolina!

От всичко изчетено по темата и моя личен опит разбрах, че не е водещ размера, а дали има симптоматика и колко е дебелината на миометриума над дефекта. И са много малко лекарите, които му обръщат подобаващо внимание (и това е така и извън България). Преди извънматочната минах преглед при 3ма лекари, 2ма от тях репродуктивни, и 3мата бяха на мнение, че не е проблем за износване на бременност, защото е 3х4мм и не обръщаха внимание на зацапването. Сегашната ми репродуктивна също нямаше да му обърне внимание ако не беше станал проблема със задържаните съсиреци и дори сега не беше "за" втора корекция, но както казах аз си настоях за 2ро мнение. Така че съвета ми е да търсиш ако трябва още едно мнение или ако сега ти предлагат корекция да се съгласиш.

За еднометрита - имам правени всякакви биопсии (имунологични, микробиологичи, вирусологичи), но за него е нужна специфична биопсия за търсене на някакъв конкретен щам май се води, така че не се хвана с тях. Видя се при диагностична хистероскопия. След това имах назначен АБ, към който направих алергия, предписаха ми друг, но не съм сигурна, че се е изчистил.

Ако имаш някакви други въпроси, ако искаш ми пиши ЛС.

# 593
Здравейте момичета, за тези които вече са минали през това, преди пункция (35 - 36 часа) освен Декапептил друга инджекция назначавали ли са ви? Благодаря предварително.

# 594
Момичета, има ли от вас чакащи заповеди от фонда? Проверявах днес в сайта, все още няма никаква информация. Доста странно, да не би да не е имало комисия този месец или да са я отложили за по-късно?

# 595
Bubolina*86, днес са започнали да изпращат на момичетата, които са посочили електронно връчване. Flowers Four Leaf Clover

# 596
Преди пункция на мен ми назначават и Овитрел. Но се доверете на доктора си, всеки случай е различен.

Аз получих съобщение от Еконт (ЦАР), че утре ще получа заповедта си.

# 597
Здравейте! Предстои ми инвитро процедура в Щерев! Тъй като бях при д-р Палабуюк, която вече е в майчинство се колебая кой лекар да извърши процедурата ни. Бихте ли ми препоръчали от опит? За мен е много важно да имам доверие в лекаря и да съм спокойна. Колебая се между проф. Тимева, Андреева и Савова

# 598
  • Sofia, Bulgaria
Аз заради д-р Савова се махнах от там, но всеки има различни впечатления и опит. Пожелавам успех и да попаднете на правилния за вас специалист Hug Heart

Здравейте! Предстои ми инвитро процедура в Щерев! Тъй като бях при д-р Палабуюк, която вече е в майчинство се колебая кой лекар да извърши процедурата ни. Бихте ли ми препоръчали от опит? За мен е много важно да имам доверие в лекаря и да съм спокойна. Колебая се между проф. Тимева, Андреева и Савова

# 599
Бях при Савова. Сега съм при Тимева. Не мога кажа нищо лошо нито за едната, нито за другата. И понеже все още нямам успех - не мога да изкажа и суперлативи. Опитайте с консултация и  при трите докторки и преценете коя ви вдъхва най-голямо доверие. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт