Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 132
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! След три инсеминации и инвитро никакъв успех Sad два пъти положителен резултат и мисед в 5-та седмица. След много изследвания никакви проблеми не могат да бъдат намерени 🥹 кажете ми как просто да не се откажа. Ужасно се чувствам 🥹 сякаш просто е невъзможно при мен и не ми е писано. Кофти …

# 601
Много от нас, които се борим от много време сме минавали през такива емоции. Аз съм се отказвала сигурно 5-6 пъти до сега Animal Speak No Evil

Потърсете мнение при друг лекар. Също ако сте над 38, може да опитате с ПИД за да се изключи генетични аномалии при Е, което е най-често срещана причина за мисед.

# 602
Много от нас, които се борим от много време сме минавали през такива емоции. Аз съм се отказвала сигурно 5-6 пъти до сега Animal Speak No Evil

Потърсете мнение при друг лекар. Също ако сте над 38, може да опитате с ПИД за да се изключи генетични аномалии при Е, което е най-често срещана причина за мисед.

А най-сетне успех имаше ли?
ПИД е забранено в Германия, където съм в момента Sad смених различни места …

# 603
Здравейте!Моля за малко помощ,понеже не мога да си обесня много неща,за да продължа напред.
1.Когато се прави трансфер на 5дневен бластоцит след поставяне на трегег(хореомон).Колко дни след иджекцията се прави трансфера?
2.Когато се направи таиминга с тази иджекция почва ли се приема на прогестерон?
3Когато има три неуспешни трансфера,кои изследвания бихте ми препоръчали да направя?

# 604
Здравей,

Тригерът се поставя точно 36 часа преди пункцията.

Прогестеронът е важно преди пункция да бъде нисък. Прием се започва след пункцията ако ще има свеж трансфер. Тогава вече се гонят високи стойности. Пункцията се води нулев ден. 5-дневен бластоцист се трансферира на ден 5, ако няма изместен имплантационен прозорец.

Мога да ти кажа насоки от личен опит с 2 неуспешни трансфера:
 - имунология (репродуктивен имунофенотип);
 - проверка за тромбофилии;
 - хистероскопия за оглед за дефекти или сраствания в матката;
- биопсия на матката за установяване на скрити вируси;
- кариотип;
- имплантационен прозорец (ЕРА);
- антифосфолипидни тела;
- ПИД  на ембриони.

Успех! Simple Smile

# 605
Vandim, ти ЗЕТ на ЕЦ ли правиш или СЕТ? Аз при трансфер на ЕЦ не съм имала таймираща инжекция, а строго следене. Прогестеронов препарат трябва да започнеш 36 часа след поставянето на тригера(вечерта на съответния ден). Ако ще е СЕТ, се прави пункция 36 часа след поставянето на тригера и от вечерта се започва прогестерон. При три неуспешни трансфера вариантите са ясни- проблем или в ембрионите, или в матката. Задължително се прави ПИД на ембрионите преди следващ ембриотрансфер и хистероскопия с имунологична и вирусологична биопсия на матката. Добре е да се провери кръвотокът в матката при лекар с добра апаратура(аз бях при Калчев). Няма никакъв смисъл от кръвни имунологични. Тромбофилията също няма отношение в случая. По принцип най-често причината е в ембрионите. Успех ти пожелавам! ❤️🤗
ПП не знам дали до сега си имала ЗЕТ. Преди следващ трансфер направете ПИД. При стартиране подготовката за ЗЕТ задължително на 2ри ден се изследват естрадиол и прогестерон. Прогестеронът задължително трябва да е под 1-ца(под 1ng), в противен случай лигавицата ще презрее.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 22:41 от Kactus

# 606
Имах ЗЕТ на естествен цикъл.Мкого ме озадачи това,че не пиемах прогестерон след трегера.И след като съм била инджекцията 36часа след това е била овулацията,нали така?Защо тогава трансфер на 5дневни беше два дни след ову.Имам две мутации при изследванията за тромбофолия,за които доктора твърди,че “нямало драма” и нямах назначен фраксипарин или друго кръворазреждащо.

# 607
Vandim, няма как трансфер на бластоцист да се направи на 2ри ден след овулацията.....Денят на овулацията е ден 0, след това се броят 5 дни и на петия ден се прави трансфер. Прогестерон се започва от вечерта на ден 0. Тромбофилията има отношение с напредване на бременността. Направи консултация с хематолог, но по принцип инжекциите се започват след положителен резултат. Проблемът е по-скоро в ембрионите или неправилно таймиране. Ако нямате замразени, сменете клиниката. Успех!

# 608
Здравейте! Да се включа и аз по темата.
Вчера имах пункция и днес очаквам обаждане от ембриолозиите. След като излязох от упойката, разбрах, че се налага да направят ембриоскопия (която се заплаща допълнително - ок), но когато ме изписваха разбрах, че до трансфер няма да се стигне в близките седмици. Предписаха ми Регулон и Натаспин Х за около общо 3 седмици.
До колкото четох и тук, и другаде, трансфера става някъде до 5ия ден след пункцията. Тази ембриоскопия толкова време ли отнема? Казаха ми, че най-вероятно ще се стигне до замразяване на ембрионите. Но никой не ми каза защо всичко това се налага. Лекарката бързаше, а сестрите не знаеха. Малко съм объркана. Ако някой е минал по този път, ще се радвам да сподели!

# 609
  • София
А какво е ембриоскопия?

# 610
Здравей, най-вероятно са ти казали, че трябва да платите за ембриоскоп. Така ембриончетата ще са в постоянна среда 5 дни и постоянно наблюдение. След това се замразяват. Предполагам, че имате лека хиперстимулация и за това няма да правите свеж трансфер. Не се притеснявайте, по принцип е добре организмът да се възстанови, за това и ЗЕТ е с по-висока успеваемост. Пожелавам хубави здрави ембриончета след 5 дни и на следващ цикъл, успешен трансфер! 🤗❤️

# 611
Здравей, най-вероятно са ти казали, че трябва да платите за ембриоскоп. Така ембриончетата ще са в постоянна среда 5 дни и постоянно наблюдение. След това се замразяват. Предполагам, че имате лека хиперстимулация и за това няма да правите свеж трансфер. Не се притеснявайте, по принцип е добре организмът да се възстанови, за това и ЗЕТ е с по-висока успеваемост. Пожелавам хубави здрави ембриончета след 5 дни и на следващ цикъл, успешен трансфер! 🤗❤️

Много, много благодаря за пояснението! Да, объркала съм емрбиоскопията с ембриоскоп Simple Smile. Сестрата избра най-подходящия момент да дойде при мен с тази информация и листовка за подписване, малко след като ме събудиха от упойката и виждах все още двойно Simple Smile. Още веднъж - благодаря!

# 612
r@i, няма за какво ❤️🤗 Още веднъж ти пожелавам успех от сърце! 🍀

# 613
Здравейте, ще ми правят инвитро, но не ми е много ясно колко време отнема. Казаха ми да отида на втори ден от цикъла за изследвания. След това трябвало да пия противозачатъчни за 1 месец. След единият месец да отида, за да почнат да ми бият инжекции.
Това какво означава? Кога започвам противозачатъчните? На втория ден от цикъла, когато отида за изследванията ли, или ще трябва да чакам още един месец?

# 614
Здравейте, ще ми правят инвитро, но не ми е много ясно колко време отнема. Казаха ми да отида на втори ден от цикъла за изследвания. След това трябвало да пия противозачатъчни за 1 месец. След единият месец да отида, за да почнат да ми бият инжекции.
Това какво означава? Кога започвам противозачатъчните? На втория ден от цикъла, когато отида за изследванията ли, или ще трябва да чакам още един месец?

Привет! Лекарката би трябвало да ви е казала от кога до кога се пият противозачатачните. При мен беше така:
Определи колко дни да ги пия; после ми дойде и (не си спомням дали точно беше на 2рия ден) отидох на кръвни изследвания. Чак след като видя резултата, започнахме с инжекциите. Но лекаря определя кога и колко трябва да се бият, а даже и в колко часа.
Първо една инжекция, после отидох на преглед след 2 дни и тогава ми изписа 2 инжекции за следващите 2 дни. После пак бях на преглед (като ги биха) и пак ми изписа за още 2 дни. И на следващия преглед вече определи кога ще е пункцията, като преди това имах още една последна инжекция (36ч преди пункцията).
Всички ми записа на листче със схемата, така че най-добре питай ако не си сигурна за нещо (даже и да няма много време да ти обяснява в подробности, както беше в моя случай Simple Smile).
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт