Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за подкрепата, момичета!
Не съм изследвала скоро на колко е паднал АМХ, но имам три последователни изследвания в три различни лаборатории преди около 9-10 месеца и бяха 0,79 , 0,51 и 0,29
Обикновено правя по 3 АФ в яйчник

Вири, не е проблема в АМХ, а в скапаните  доктори.  С  5-6 антрални е можело поне 3Ф да тръгнат, ама то стимулация не се прави с лоши хормони и за пет дни. Първо - Естрадиола  ти е супер висок за започване на стимулация, трябва да е максимум до 150-200 pmol, а твоя е 330 pmol, което говори за задържан Ф или киста, т.е. още в началото на цикъла нещо не е било наред с хормоните. Второ- Летрозол, Фемара СКАПВАТ яйцеклетките. Още на второто мерене виждам, че Естрадиола е тръгнал надолу и е трябвало да канселират опита. Ако я бяха оставили на ЕЦ можеше и да има повече шанс. Доктора вероятно е Сенкова или някой убавец от Надежда.
Мен Сенкова така ме окепази с Фемара за 5 дни, хем видя, че не растат и продължи с Перговерис 75, после Мериоферт 300, стимулацията продължи цели 18 дни и накрая вика "кухи яйцеклетки". Кухата си ти, как от 22 антрални пък нито един не извади, а досега имам още 2 стимулация в БГ и в Турция и от 14 тръгнали фоликула, ми извадиха 13 първия път и 14 втория път. Отидох на друг доктор и той каза, че стумилацията е просто лоша и неправилна стимулация, а не че на нас нещо ни има. Разбира се има редки случай на такъв фактор, но той е 0.045-3 %, така че смятайте за какви некадърни доктори говорим.

# 676
Не знаех, че не е добре да започваме с толкова висок Е2. Аз съм с кратък цикъл и най-често овулацията ми е на 9ти ден. Може би доминантния Ф е бил вече наедрял повече, спрямо другите. Вече никога няма да започвам на 3ти ден, както беше в случая. Иначе съм в Надежда. Имам преди това две хубави стимулации от 2ри ден с бластоцисти накрая, не знам защо така дръпнах надолу.

# 677
Момичета, не знам доколко ще съм полезна, но идвам да ви дам малко кураж.

Моето АМХ около пункциите беше 0.46 (на 35 години) бях и с високо ФСХ, отделно съм с ендометриоза. Няколко месеца приемах добавки по схемата от Всичко започва с яйцето + Ортомол Натал.

Бях на ЕЦ, само с лека стимулация с хапчета (кломифен цитрат) на 2 от 4-те пункции. Събрахме 4 бластоциста общо и още с първия успяхме и си имам един палав тодлър вкъщи.

Тааа - това с донорските яйцеклетки и то само след първи неуспешен опит ми се струва доста крайно като препоръка от лекаря.

Поработете върху качеството на Я, почетете малко и за нивата на хормоните в отделните етапи на цикъла, чисто за ваш ориентир и, за да може да отреагирате на подобни предложения да се прави пункция с нисък естрадиол и т.н. Успех! 🍀

# 678
Браво, Emay, за успеха Heart! Дай Боже всеки му!
Истината е, че след моя първи път, без нито един бластоцист от 5 Я се взех в ръце, спрях напълно и окончателно цигарите, започнах да пия кашон с добавки, буквално ! По схема и час стриктно си ги пия, минах и на диета, далеч от пържено, сладко, червено месо и всякакви полуфабрикати. Средиземноморска диета, много свежа храна , много вода и движение. И още на следващия път имахме бластоцисти. Наистина се усети промяната. Минаха вече 6 месеца на добавки и правилно хранене. Но явно не всичко е в моите ръце. Искам да имам пълно доверие на докторите, но не спирам да се съмнявам и да търся информация.

Моника, не се предавайте, млада си и нещата ще се случат, рано е да се мисли за донорски яйцеклетки.

# 679
Момичета, съжалявам за неуспехите! Моника,  с теб бяхме и в групата за инсеминациите, ако не се бъркам. Звучи ми абсурдно на 32 години с един опит инвитро, да те натискат към ДЯ. А ниският АМХ може и да е повлиян от леките стимулации при инсеминациите, зависи с какво са те стимулирали там. И според мен сменяй клиниката и докторът!

ПП: Аз ви чета отдавна, но не съм се включвала. Моята първа стимулация мина миналия месец, извадихме 13Я и имаме 5 замразени бластоциста. С МФ сме. Нямах никакви неразположения, само в деня на пункцията имах болки. Явно е индивидуално усещането преди пункцията, защото момичета с по 4-5 Я се оплакваха от болки и спазми дните преди процедурата, а при мен нямаше нищо.

Пожелавам успех на всички ви! 🍀

# 680
Абсурдно е ...
Накратко за мен 4 донорски инсеминации.От тях 1 биохимична бременност.Стигнахме до момента да оправим документи за фонда и изненада АМХ 0,44.Изисках си документите и след това на своя глава пуснах отново амх излезе 0,52.Реших да сменя клиниката,сега в новата 1 инвитро и ми казват донорска ..Е как да им вярваш?

# 681
Мони, щом си стигнала до бременност, макар и биохимична, имаш реален шанс и то близо.
Напълно те разбирам с доверието, много искам да го имам, но не ми се получава.
Приемаш ли добавки?

# 682
Моника, имала си само 2Я и едната се е оплодила, но не е издържала. Това по никакъв начин не показва некачествени Я. Обикновено около 1/3 от годните Я да станат бластоцисти се счита за много добър резултат. При само 2 е съвсем очаквано и да няма нито един бластоцист, дори и Я да са добри. Не смятам, че там ви е проблемът. И при това сте имали БХ, което пак е някакъв малък напредък пред съвсем нищо.

Вири, при тази стойност на естрадиола да те таймират ми се струва доста странно. Още повече, че ти е било едва 8ми ден. Тази Я не е била зряла по моите скромни познания. При мен имаше 13Ф и 10 зрели Я и ме таймираха при естрадиол 2800ng/ml, което прави по 280 на зряла Я (между 250-300 се счита за ок).

# 683
Мони, щом си стигнала до бременност, макар и биохимична, имаш реален шанс и то близо.
Приемаш ли добавки?
Само фолиева киселина.Взех си книгата"Всичко започва с яйцето" ще я прочета и ще видя какво да започна да приемам.Ще изчакам догодина и ще стартирам отново.Сега обмислям при кой доктор да отида.Мислех за Станулов,доста хубави отзиви чета за него.

# 684
Странно, нали. Винаги съм имала добра реакция към стимулацията с фостимон и кломифен.
Първия път 7 Ф естрадиола ми беше 1951ng/ml = 5 зрели Я.
При следващия опит пак със 7 Ф естрадиола ми беше 1151ng/ml = 3 зрели Я.
Третата беше само с кломифен с 2 Ф и естрадиол 587.4 ng/ml = 1 зряла Я
Последния път с този летрозол всичко се прецака.
Сменихме подхода заради хормоните и задържане на Ф и резултата е налице.

Мони, започвай добавките възможно най-скоро и ще усетиш разлика за 2-3 месеца прием.

# 685
Две години в България стимулации с кломифен , фемара или летрозол, сменяхме ги... Нищо, буквално по 1ф и никакъв резултат освен качени кила... Първи опит в Турция стимулация с Гонал (не висока доза),  31 извадени яйцеклетки... Стимулацията за мен е много важна, защото не се знае към кое лекарство,как ще реагира организма. Пиша това да дам надежда, защото и аз мислех че нищо няма да постигна. Е сега имам 8 замразени ембриона с чудесно качество! Преди ДЯ опитайте други варианти за стимулация. Успех!

# 686
Аз така и не стигнах до трансфер.Емриона е спрял развитие.Честно казано ядосах се на доктора,препоръчва ми донорска яйцеклетка(Амх 0,52).

Аз успях с АМХ 0,56 , но в Турция. Зависи и на колко години сте.

# 687
Аз така и не стигнах до трансфер.Емриона е спрял развитие.Честно казано ядосах се на доктора,препоръчва ми донорска яйцеклетка(Амх 0,52).

На 32

# 688

На 32
Аз съм на 35 Не губете време и потърсите друг лекар който да ви помогне! Както казах аз успях в Турция иначе в бг имам два не успешни опита така и не можахме да стигнем до трансфер, защото ембрионите спираха развитие! Сега съм в очакване на своя син !

# 689
Приемаш ли добавки?
Само фолиева киселина.Взех си книгата"Всичко започва с яйцето" ще я прочета и ще видя какво да започна да приемам.Ще изчакам догодина и ще стартирам отново.Сега обмислям при кой доктор да отида.Мислех за Станулов,доста хубави отзиви чета за него.

Истината е че в България ембриологията е на ниско ниво навсякъде и затова има толкова много неуспехи плюс некадърни лекари.

Общи условия

Активация на акаунт