САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 795 470
  • 20 116
  •   4
Отговори
# 20 085
Разбирам стуктурния критицизъм и по принцип го подкрепям, но в случая се измества фокусът от много по-сериозни текущи теми. Жената, на която се е опитал да помогне не е имала оръжие. Предната жертва нямаше оръжие. Оръжието му не е било извадено дори. Въобще поанатата е на друго място.

И  в случай, че не обърнахте внимание. Обърнете!

Пам Бонди е изпратила писмо на губернатора на Минесота, в което пише, че ще изтеглят ICE, ако им предадат данните за гласоподавателите

# 20 086
Наистина ли не виждате проблем,когато държавни федерални служители задържат минувач,да се намесите и тръгнете да го "спасявате"?!

# 20 087
Не мисля, че ви е жал, за пореден път намеквате, че жертвата си го е заслужавал. Няма нужда от лицемерие, наистина. В този случай, както и в миналия, размахано оръжие или заплаха от страна на убитият нямаше.
Това не е обвинение към жертвата, а структурна критика. Проблемът е система, която е превърнала носенето на оръжие в норма.В общество, в което оръжията са ежедневие, неизбежно се стига и до невинни жертви,  точно като в този случай. Просто прагът за използването му става твърде нисък.

Само дето това и предишното убийство нямат нищо общо с ужасяващата норма в САЩ, за която пишем от много страници насам, но някои се сещат за нея едва сега.
И няма нужда да ми обяснявате какво е искала да каже потребителката, тя винеше и Рене Гууд.

# 20 088
Виждаме, да. Виновен е Алекс. Ice са душички, които спазват абсолютно всички правила.
Амо го били нападали като глутница койоти и го бият - той е виновен! Да не е падал пък!
Носел бил оръжие - откъде накъде ще носи оръжие в САЩ, да не би случайно да е записано в конституцията, че има право да носи оръжие!? Не, няма такова нещо! Със сигурност този мъж, който е работел в ICU в болница за ветерани е домашен терорист. Няма начин да не е!
Да си е стоял вкъщи, нали деф?

# 20 089
  • София
Американското посолство в Берлин със съобщение, желаещите да пътуват за световното да побързат с уреждането на документите - ESTA или виза. Реакциите не оставят място за съмнение 😆

# 20 090
Така работи пропагандата, убеждава хората да вярват в наратива вместо на собствените си очи.

# 20 091
  • Deutschland/HE
Американското посолство в Берлин със съобщение, желаещите да пътуват за световното да побързат с уреждането на документите - ESTA или виза. Реакциите не оставят място за съмнение 😆
Скрит текст:

И коментарите са интересни. Направи ми впечатление, че няколко човека ни заплашваха, как ще носим бурки и ще ни наложат Шериата. Това ми напомни за едни мага-фенки от тази тема.

# 20 092
  • София
Скрит текст:

И коментарите са интересни. Направи ми впечатление, че няколко човека ни заплашваха, как ще носим бурки и ще ни наложат Шериата. Това ми напомни за едни мага-фенки от тази тема.
И на мен. Да са живи и здрави. Май поне срам имат, защото се покриха.

# 20 093
Само дето това и предишното убийство нямат нищо общо с ужасяващата норма в САЩ, за която пишем от много страници насам, но някои се сещат за нея едва сега.
И няма нужда да ми обяснявате какво е искала да каже потребителката, тя винеше и Рене Гууд.
Напротив, имат пряка връзка. Такава им е културата.

# 20 094
Браво, поздравления, другари - сега вече спокойно можем да се допитваме по всички медицински въпроси до Човекът с Червеи в Мозъка. Само че, една малка подробност - официалното напускане не е официално, докато не си изплатим дълговете към СЗО. Ха сега де, кънъндръм.

Днес попаднах на тази статия. Само за няколко седмици случаите на морбили в Южна Каролина са 664.
https://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0% … NOwhhDT9Fv99s0TjA
Наистина ли не виждате проблем,когато държавни федерални служители задържат минувач,да се намесите и тръгнете да го "спасявате"?!
Те нямат правомощия да задържат американски граждани, да ги блъскат на земята и да ги пръскат с лютив спрей. И полицаите нямат това право. Да тормозят човек, който си стои на тротоара и не проявява агресия. Откога е забранено да снимаш с телефон на улицата, че да се саморазправят с нея и след това с него?

# 20 095

Наистина ли не виждаш проблем да гръмнат с 10 куршума снимащ човек? Ти знаеш ли още колко хора снимат?

Една директорка на училище излиза с бухалка в ръка да гони агентите. Да я бяха гръмнали и нея. Ама, ха, терористка с бухалка! Нима не знаете колко са опасни бухалките?!

# 20 096
  • Ю Ес ъф Ей
За мен изненадата е, че системата засега не може да го спре.
И за мен. Неслучайно разделението на властите е основен демократичен принцип. САЩ до по-миналата година беше демокрация, а няма инструменти?
Тя все още е демокрация.
Съдебната система все още работи. За съжаление, това е инстанцията, която се активира след като положението е о...но от изпълнителната власт, като в случая.

Цитат
Ама, Ирис, вярваш ли, че нямаше да го застрелят, ако нямаше оръжие в себе си?
Задаваш неправилния въпрос според мен.
Аз ще го играя адвокат на дявола.
Аз мисля, че имаше голяма вероятност да не го застрелят, ако не носеше оръжие. Не казвам, че със сигурност щеше да е жив, но имаше по-голяма вероятност ако не носеше оръжие.
Достатъчно е един от агентите да е извикал "Gun!" и оттам нататък всички останали агенти превключват в друг режим, в който човекът е бил заплаха. Това, че пистолетът вече може да не бил с него, когато са стреляли не променя факта, че те са го видяли като заплаха в един момент. Това са мускулни рефлекси от толкова години тренировки.

Full disclaimer: Аз съм пристрастен, защото съм за колкото се може по-голямо ограничение на втората поправка. Като цяло не мисля, че цивилни граждани трябва да носят оръжие, с малки изключения. Притежаването за защита на дома, приемам, но дотам. И трябва да има още по-сериозни ограничения на каква възраст и кой може да получи разрешително.
Като цяло - имал ли е право да носи оръжие на демонстрацията - Да. Било ли е добра идея да носи оръжие, когато около него е било пълно с въоръжени агенти, много от които са trigger happy - Не.

И за да не остана малко криворазбран - аз се надявам всички тези стрелби, в които има загинали или ранени да бъдат разследвани и не само от вътрешния инспекторат на DHS, а от друг орган - ФБР или местните. За съжаление като знаем кои са начело на ФБР, надеждите ми не са големи.

По тоя повод в случай, че някой е пропуснал тази новина. Агентът на ФБР, натоварен с разследването на  Renee Good (не на агента, който я застреляла) е подал оставка.

https://www.nytimes.com/2026/01/23/us/politics/fbi-agent-ice-sho … mp;smid=url-share

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:36 от Татко Непохватко

# 20 097

Виждам. Виждам и проблем наказанието за това да е смъртна присъда. Виждам проблем дори и присъда да нямаш, а някакъв страхлив психопат да изпразни пълнителя на пистолета. Ти какво виждаш?

# 20 098
  • Сан Франциско
Какъв минувач задържат агентите бре, хора? Жената, която е паднала и на която Алекс помага да стане ли? Аз, доколкото виждам - тя мирно си марширува и протестира, което и е позволено според Конституцията, диваците я блъскат на земята, ей така - защото, а момчето се присяга да й подаде ръка, за да може да стане.

# 20 099
Не искат да ги снимат, защото ще се разберат самоличностите им. А покрай това съм сигурна, че ще излязат още много неща, които няма да са никак позитивни. Нищо чудно да има криминално проявени сред тях.

Общи условия

Активация на акаунт