САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 784
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София
Скрит текст:
Ай, ай...
Май не пращате правилния човек да чете биология Simple Smile

Иначе, нито обвивката на насекомите е от пластмаса, нито е нужно хитинът да се усвоява, той се изхвърля. Може да се сравни с целулозата, както и присъства в други храни, които хората ядат. Всъщност те и насекоми употребяват от векове хората, това не е нещо ново.
Не от векове. Насекоми са яли хората през цялата човешка еволюция. Като се започне от лемуро подобните предшественици, мине се през разните питеци и нататък. На маймуните и сега насекомите са основна част от диетата.
А да знаете за случай в който от маймуна е станал човек!? Чак се чудя, що направо не си ловите мухи барабар с ларвите и не си ги ядете щом са толкова полезни.
Ама много моля, хората, които не сме се превърнали в такива от еволюирали маймуни, да не ни принуждават да ги ядем, маскирайки ги под всевъзможни преиначени наименования!

Ако сте чели романа "Цар плъх", военнопленниците в японския лагер си набавяха протеин чрез яденето на хлебарки. Нито е нещо ново, нито е екзотично за образованата част от световното население.

# 2 881
А пък ако сте чели Повелителят на мухите, ще знаете от къде си набавят протеини насекомите
TrollfaceTrollface

Но да се върнем на основната тема:
Страна, в която всеки има в къщи оръжие, се отнася към гражданите си по-различно от държава в която всеки има у дома телевизор.

# 2 882
...........
Ако сте чели романа "Цар плъх", военнопленниците в японския лагер си набавяха протеин чрез яденето на хлебарки. Нито е нещо ново, нито е екзотично за образованата част от световното население.
"Цар плъх" съм чела, но тънката разлика е в това, че там става въпрос за военнопленници. Намирате ли разликата със "свободни хора"? А свободата до колкото знам означава - да не ти се налага да правиш това, което не искаш. Или този път ще се окаже, че "свободата, Саночо, е на върха на пипалото на щуреца". Laughing

По време на Гладомора, хората и човешко месо са яли. По вашата логика, означава ли това, че "какво пък толкова, не е нищо ново...., нищо екзотично...".

# 2 883
  • София
Само не разбрах кой точно ви "налага" да ядете едно или друго нещо. Има много храни и напитки които са разрешени, но не наложително да ги ядете всички. В свободните държави можеш да избереш какво да ядеш и какво не.

# 2 884
Само не разбрах кой точно ви "налага" да ядете едно или друго нещо. Има много храни и напитки които са разрешени, но не наложително да ги ядете всички. В свободните държави можеш да избереш какво да ядеш и какво не.

Против насекомите във вид на чиния пържени хлебарки съм, но и преди тези нови регулации и храни това не е съвсем вярно - бакпулвер с нишесте, пушено пиле с картофено пюре, моцарела със соя, кафе с водорасли, сирене с растителна мазнина, обезмаслено масло и т.н., ако не си в голям град с множество магазини да обикаляш като луд наред или фермер с голямо стопанство, нямаш особен избор какво да ядеш.

# 2 885

Против насекомите във вид на чиния пържени хлебарки съм, но и преди тези нови регулации и храни това не е съвсем вярно - бакпулвер с нишесте, пушено пиле с картофено пюре, моцарела със соя, кафе с водорасли, сирене с растителна мазнина, обезмаслено масло и т.н., ако не си в голям град с множество магазини да обикаляш като луд наред или фермер с голямо стопанство, нямаш особен избор какво да ядеш.
Ако искаш намираш начин.
А и никой не ви кара да ядете храни с хлебарки или каквито и да е други неща. До сега не съм видяла някой заставен да яде хлебарки или скакалци например

# 2 886
Дали!?
Страшното е, че само си мислите, че имате избор. Как избираш какво да ядеш, когато нищо не е обозначено на етикета. Заповедта влезе в сила на 03.01.2023 г. и е задължителна за всички страни-членки ЕС! Единственото което фигурира е "протеини" и производителя на "праха", а и насекомите изписани на латински. Колко души знаят кои са производителите на тая гняз и латинските на наименования на всяка буболечка? Как да знае човек баничката, пастата или кифлата, която едно дете си купува от какво брашно са!?
Пици, ресторанти, спагети, полуфабрикати ....- всичко попада в тази графа!

Ето ви списък на храните, към които може да се добавят насекоми на прах, а "избора" оставям на вас:
Скрит текст:
 Многозърнест хляб;

Многозърнести рула;

Крекери и хлебни пръчици

Зърнени блокчета;

Сухи премикси за печива;

Бисквитки;

Сухи тестени изделия с пълнеж и без пълнеж;

Сосове;

Преработени картофени продукти;

Ястия на основата на бобови растения и зеленчуци;

Пица;

Общи тестени изделия и продукти от суроватка на прах;

Месни аналози (вегетариански алтернативи на месо);

Супи и концентрати за супи, супи на прах;

Закуски на базата на царевично брашно;

Напитки, подобни на бира;

Шоколадови изделия, ядки и маслодайни семена;

Снаксове (с изключение на чипс) и месни заготовки.
Източник: Официалният вестник на Европейския съюз /Official Journal of the European Union https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/PDF/?uri=CELEX:32023R0058&from=BG

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 10:29 от Sysly

# 2 887
Ядеш в къщи домашно приготвена храна. Само дето единици могат да издържат на това темпо, да правят всичко сами.

# 2 888
Щях да пиша за човекоядство,  имало е  , но не и  у нас. Чак до там не сме стигали, че и нормално да го сметнем.
Аз си мислех, че се  узаконяват нрави на китайци например по света, да не ги съдят, ако си внесат и ползват буболечестите, но   не знам да  е закъсала Европа от глад, та да вкарва това в храната си и то   леко подмолно. Обяснението е - лобизъм за някого, който печели здраво от това , че си е  и платил да го прокара, иначе не вярвам да стане.

# 2 889
Да де, ама организма произвежда хитиназа, когато има хитин за разграждане. Не можеш да знеш какво е  влиянието на хитиназата в дългосрочен план при здравите , защото на тях никой  не им мери активността на хитиназата през ден.  Превенционният принцип изисква подозрителност дори при малки сигнали, защото натрупваното обикновено е с лош резултат. Бис-фенол А е рапортуван като проблемен ендокринен аналог за клетъчни култури в началото на 90те . Формално забранен е чак 2010/2011  само за бебешки бутилки, за другите хранителни контейнери има разни регулации и максимални концентрации, въпреки че негативния му ефект е практически доказан. Примери такива бол - не е нужно човек да е теоретик на конспирацията, за да не иска да настъпва същата мотика с недоизследвани храни и вещества.  Много ми се иска Jay Bhattacharya като шеф на NIH да подкрепя и широки изследвания на’ малки ефекти ‘.
Аз мога да ти гарантирам, че за абсолютно всяка храна и абсолютно всяко човешко действие има някакъв риск от фатални последици. Само е въпрос да се направи проучване за да се открият рисковете.

# 2 890
Айде сега, що да не пием и пушим, като утре може кола да ни блъсне.
Като железния довод едно време, който четях в "бременните" теми - кво като пуша, той въздуха и без тва мръсен...

Гадости могат да влагат във всичко, щом веднъж са разрешени, па и обявени за "много полезни".
Много знаеш какво има в смляното кафе, например.
Уж никой "не ме кара", ама реално си ме кара.

# 2 891
Ами дотам стигнахме. Обявихте хитина за канцерогенен и токсичен и когато поисках доказателства ми додохте някакво изследване, което казва, че при някакви случаи той може да подпомогне развитието на определени типове рак, но вече настъпил. Обаче то това се отнася за много други храни, но никой не ги обявява за токсични и канцерогенни. Ама трябвало да взимаме превантивни мерки, а защо да взимаме специално за хитина, а за останалите неща не? Аз бих казал, че захарта е по-вредна от яденето на насекоми.

# 2 892
Ами дотам стигнахме. Обявихте хитина за канцерогенен и токсичен и когато поисках доказателства ми додохте някакво изследване, което казва, че при някакви случаи той може да подпомогне развитието на определени типове рак, но вече настъпил. Обаче то това се отнася за много други храни, но никой не ги обявява за токсични и канцерогенни. Ама трябвало да взимаме превантивни мерки, а защо да взимаме специално за хитина, а за останалите неща не? Аз бих казал, че захарта е по-вредна от яденето на насекоми.

Какъв е този довод, че засяга само вече настъпил рак, това малко ли е? Много ли е лесна борбата с тази ужасна болест, та трябва и с храна да затриват болните?

# 2 893
А да питам, те болните от рак спазват ли определена диета?

# 2 894
След операцията всички спазват. За някои видове цял живот на строга диета. Такива са гастрологичните, всички.

Общи условия

Активация на акаунт