САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 761
  • 17 966
  •   2
Отговори
# 2 895
Значи да вземем да забраним храните, които не трябва да се консумират от онкоболни. За да не ги затриваме с храна.

# 2 896
Що не отидете в някоя тема от здравословните или кулинарските.
Ясно е, че си мерите виртуалните пишки в раздел медицина, но който иска да яде буболечки няма нужда да се информира точно в тая тема.
Нула връзка със заглавието. Усещайте се малко.

# 2 897
...........
Ако сте чели романа "Цар плъх", военнопленниците в японския лагер си набавяха протеин чрез яденето на хлебарки. Нито е нещо ново, нито е екзотично за образованата част от световното население.
"Цар плъх" съм чела, но тънката разлика е в това, че там става въпрос за военнопленници. Намирате ли разликата със "свободни хора"? А свободата до колкото знам означава - да не ти се налага да правиш това, което не искаш. Или този път ще се окаже, че "свободата, Саночо, е на върха на пипалото на щуреца". Laughing

По време на Гладомора, хората и човешко месо са яли. По вашата логика, означава ли това, че "какво пък толкова, не е нищо ново...., нищо екзотично...".

BHL (Bernard Henry Levi)(известен в момента антрополог и уж философ), чието тълкуване на света и реалността определено не ми импонира, е изказал някои доста истинни съждения.
Ето едно от тях, под което се подписвам:
"- Ако различните култури трябва да се разглеждат като равнопоставени, то човекоядството се явява единствено въпрос на вкус."
Wink
Толкова по въпроса за равнопоставеността и уеднаквяване на ценностите Simple Smile

# 2 898
Само не разбрах кой точно ви "налага" да ядете едно или друго нещо. Има много храни и напитки които са разрешени, но не наложително да ги ядете всички. В свободните държави можеш да избереш какво да ядеш и какво не.
В някои се опитват да налагат да не се консумира месо, за да се ..........спасява климата.Много мощна кампания се води от нидерландците.Тяхна верига магазини (АХ) заяви, че ще намалява щандовете с месни изделия и са започнали наистина да го правят.Не, не е достатъчно според някакви зеленясали капризи.Сега щели да ги съдят.Трябва да си припомня новината.Абсолютно малоумна работа.Може да ви звучи невероятно, но страшно много се налагат зелените и изискват и от останалите.Млеката например да се заместват със зърнени, ядкови.Демонстративно пуфтене ако някой купува или си поръчва месо.Уж имаш правото да избираш, но когато някой постоянно ти натяква и упреква, не е нормално.Иначе ако питаш нидерландците сигурно се имат за свободна държава и свободни хора.

# 2 899
  • София
Браво на ген. Келог, посочен от Тръмп за специален пратеник в Украйна, че пред FoxNews заяви своите цели за войната в Украйна - изгонване на руснаците от окупираните територии + Крим и за всякакви мерки за падането на путинисткия режим. Дано остане на това си мнение и след встъпването на Тръмп.

# 2 900
Кой пусна тази кука?
Стратегията на Кеелог е да спре доставки на оръжия за Киев ако не седнат на маса за преговори. В същото време предупреждава Москва да не отказва преговорите, защото в противен случай помощта за Украйна ще се увеличи.

П.с. Коментарът на фокс за генерала излиза на първа страница в Гугъл

# 2 901
...........
Ако сте чели романа "Цар плъх", военнопленниците в японския лагер си набавяха протеин чрез яденето на хлебарки. Нито е нещо ново, нито е екзотично за образованата част от световното население.
"Цар плъх" съм чела, но тънката разлика е в това, че там става въпрос за военнопленници. Намирате ли разликата със "свободни хора"? А свободата до колкото знам означава - да не ти се налага да правиш това, което не искаш. Или този път ще се окаже, че "свободата, Саночо, е на върха на пипалото на щуреца". Laughing

По време на Гладомора, хората и човешко месо са яли. По вашата логика, означава ли това, че "какво пък толкова, не е нищо ново...., нищо екзотично...".

BHL (Bernard Henry Levi)(известен в момента антрополог и уж философ), чието тълкуване на света и реалността определено не ми импонира, е изказал някои доста истинни съждения.
Ето едно от тях, под което се подписвам:
"- Ако различните култури трябва да се разглеждат като равнопоставени, то човекоядството се явява единствено въпрос на вкус."
Wink
Толкова по въпроса за равнопоставеността и уеднаквяване на ценностите Simple Smile
Преди 35 000 – 40 000 години възникнал тежък природен катаклизъм и храната на хората секнала или силно била ограничена. И тогава хората почнали да се самоизяждат,за да оцелеят. (Само хората. При другите животни няма канибализъм). Тоест,човекоядството не е въпрос на култура,все пак...

Мисля,че вече достатъчно добре познаваме Тръмп и знаем,че той е непредвидим. Така че какво е казал някой си за неговата стратегия (за Украйна) или дори самият Тръмп какво е казал,не значи нищо...

# 2 902
Защо реши, че само хората могат да бъдат канибали? Прочети малко за животинския свят.

# 2 903
Само хората ядат (са ядели) други хора като източник на прехрана. Животните изключително рядко убиват себеподобни животни,но не за да се нахранят. Мъжките лъвове например,понякога убиват малките лъвчета деца на друг лъв,но само за да наложат своите гени...

# 2 904
Само хората ядат (са ядели) други хора като източник на прехрана. Животните изключително рядко убиват себеподобни животни,но не за да се нахранят. Мъжките лъвове например,понякога убиват малките лъвчета деца на друг лъв,но само за да наложат своите гени...
Прочети за плъховете. И мишките.

# 2 905
  • София
Така е, Тръмп е непредвидим. Дано както руснаците смятат, че им е последна надежда за войната в Украйна, да останат с пръст в уста. Ако САЩ помогне на Украйна и Грузия да се откъснат веднъж завинаги от Московската сфера на влияние, само ще спечелят от това. Разбира се да не забравят и Тайван. Поне за Тайван съм сигурна, че Тръмп ще се активира доста и ще набута китайците в ъгъла /надявам се, ама дано не като граф Монте Кристо/

# 2 906
За импулсивен любител на Х, какъвто е Тръмп, фактът че не е  туитнал  практически нищо по въпроса за Украйна или близкия изток ме навежда на мисълта, че някакви преговори или най-малкото усилени сондажи текат в бекграунда.  Тръмп влиза в Белия дом след 7 седмици и какъв по-добър ПР от   мирно споразумение през първата десетдневка.  Интервюто на Зеленски пред Скай е доста любопитно и като тон, и като съдржание. 
Ако Тръмп успее на украинския фронт,  НАТО и  ЕС ще изглежадат мега смешно, ако успее  в Близкия изток, ударът по имиджа ще е основно  за ООН и за международния трибунал.  Тръмп недолюбва и четирите изброени. 

https://news.sky.com/story/zelenskyy-suggests-hes-prepared-to-en … zed-land-13263085

# 2 907
Какво ще рече да успее на украинския фронт, как изглежда успеха?

# 2 908
Спиране на военните действия

# 2 909
Това нищо не означава. Зависи при какви условия са спрели.

Общи условия

Активация на акаунт