САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 677 757
  • 16 906
  •   5
Отговори
# 16 860
... Аз ако отида и изкажа критика към Чарли Кърк като тази аржентинска жена в личния си профил, че е бил проводник на ксенофобска мизогинистка риторика, ще ми канселират визата, ще ми пратят децата в някой лагер за нелегални, мен в някой затвор в Салвадор и кой знае какъв друг абсурд.

Като чета подобни абсурдни фантазии направо се радвам, че такива хора няма да дойдат в САЩ.
Честно.  Все едно аз да кажа, че няма да стъпя никога в България, защото има един човек, който е изкупил почти цялата държава, а не виждам как нещо ще се промени в следващите 20 години. Даже тук, ако му спомена името, поста ми ще отиде на боклука.
Нормалните хора, които са дошли в САЩ да видят нещо различно като природа или инфраструктура, които няма да се дерат някъде с пълно гърло колко много не харесват сегашната администрация - никой няма да ги закачи. Ако се дерат на някой площад колко ненавиждат Тръм и колко бил прост - ами ще ги разкарат. И аз ако поканя някой в къщата ми, и този някой започне да ми обяснява, колко съм тъп, или колко е грозна жена ми или каже нещо обидно за децата ми - ами ще го наритам много бързо и никога повече няма да ми стъпи в дома.
Никой няма да ви направи нищо, ако сте дошли като туристи, спазвате законите и се държите като туристи, а не политически агитатори.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:59 от Абуто

# 16 861
Абуто, мисля че не става дума за посещение като турист, а по работа. Не зная дали визата е на същия принцип, наистина.
Но е факт, че много туристи се чувстват несигурни да дойдат в САЩ при Тръмп. И ако за теб лично така е по-добре, за адски много хора, които се издържат от туризъм това е важно.

The World Travel and Tourism Council estimates the U.S. will lose $12.5 billion in international visitor spending in 2025, making it the only country in their study to experience a decline.

Тия милиарди цялото МАГА население от данъци пак няма да го съберете. Та нека всеки съди от собствената си камбанария. Мои приятели скоро бяха в САЩ на меден месец и нямаха никакви проблеми, нито при влизане нито при излизане. Че донесоха и маса айфони, но това е друга тема Joy
И за мен воплите ви против DEI бяха преекспонирани, ама пак- всеки си гледа от неговата си камбанария.

Израел е имал подкрепата на САЩ винаги, защото е тяхното куче-пазач в много важен район. От това да следят за приятелството между Русия и Иран, до това кой какви ядрени оръжия има и много други.
На Израел приписват и заслугата САЩ да нападнат Ирак.
Че Израел играе за себе си и лъже е повече от ясно. В тази игра на мощ и пари обаче хората са collateral damage.

ЦРУ започват операции във Венецуела- тоест вече има резултат от операциите.
Да видим Мадуро дали ще успее да се спаси при Путин или ще падне от някой прозорец.

# 16 862
Е, нормално е да има някакво влияние, Израел е съюзник на САЩ в близкия изток, Израел все пак е единствената в региона (донякъде) светска и (донякъде) демократическа държава (все по-малко при сегашното управление на Израел). Но в кръга на други президенти, например Байдън, не е имало такива влиятелни религиозни ционисти, каквито при Тръмп -- семейството на Къшнер (и Иванка), Мириъм Аделсon. Това не е просто подкрепа за Израел, каквато всяка европейска и западна държава трябва да има, а сериозно влияние на екстремни библейски идеолози, вярващи, че цяла Палестина принадлежи на Израел, защото пише в Тората. Чрез Иванка, любимата дъщеря на Тръмп, а и чрез донорските огромни суми на Мириъм, както и чрез Епстейн информацията, Израел държи Тръмп изцяло. Сред хората, които имат силно влияние върху Тръмп, са хора, които обслужват чужди интереси в лицето на Израел, така да го кажем.
Бъркаш нещата... не е само в САЩ, близки приятели са Обединеното Кралство, Канада...там Тръмп го няма или пък Иванка.
Пишете май колкото да не заспите
Портланд последната година е по добре, но буквално центъра им изглеждаше като военна зона по едно време. Беше си страшно, а аз не съм от страхливите. И имат район в центъра, в който бизнесите се изнесоха. Сега се опитват да го съживят, ама трудно. Портланд първи в САЩ направиха притежанието на наркотици в малки количества легално, галсувано от хората там, но миналата година и супер либералните им управляващи вдигнаха ръце и го криминализираха отново. Та техните експерименти ги знаем и сме виждали наживо до какво водят. В Бостън не съм чула да е зле, града им изглежда много чист и подреден, а Чикаго има един или два картала в които полицията не влиза. Става въпрос за престъпност тук не за имиграция. Това е единия проблем.Втория проблем е, че няма как на който му скимне да ходи да се разправя с ICE агенти и да им пречи да си вършат работата.И ако местната полиция не иска да се намеси или не може да се намеси ефективно, трябва някой на федерално ниво да се намеси.Не е толкова сложно да се разбере стига да имате желание. И тъй като ICE  и федералните са подчинени на Тръмп той се намесва.

Иначе можете да обиждате колкото искате Тръмп и да поправят правописните грешки на хората във форума, но ако наистина имате претенции за възпитание и образование, за които постоянно пишете в темата, не обиждайте с лични нападки и оставете децата на хората на мира.Грозно е да се чете отсрани.

Алиса, аз също съм за твърда ръка в борба срещу престъпността, но в случая става въпрос за ексцесии. Да изпратиш black hawk хеликоптери, да връзваш деца посред нощ, да пръскаш със сълзотворен газ мирно протестиращи. Това е повече от ексцесия!
Интересно ти как ще реагираш, ако това се случва в квартала, в който живееш?
Не съм Алиса, но как ти реагира на това, което се случи в Макгийл ( ето канадски полицай пръска мирно протестиращи - май 2024г).

Реакцията ти каква беше, все пак ти си канадски гражданин и би трябвало да виждаш какво става и в Канада.

# 16 863
Абуто, хората с ревоукнати визи не са се драли с цяло гърло, а са писали някакви доста умерени критики за Кърк в СВОИТЕ социални профили. Не са нарушили никакви закони.
Радвай се, щом това ти е целта, но истината е, че точно заможните, способните и разглезени хора няма да дойдат, защото такива хора имат избор. Демек отблъсквате хората, които идват да си оставят парите в САЩ.
Аз нямам възможност да пътувам до САЩ(или където и да е) чисто като турист, пътувам по работа, но тази година ще откажа, защото не ми се поема риска. Със сигурност не бих си довела децата в САЩ, нито бих ги поощрявала да учат в САЩ, нещо, което ми е било мечта- децата ми да завършат престижни американски университети. Утре някой дебил ще им махне визите. Не може без да нарушаваш закони, да бъдеш гонен, защото си писал критика към Кърк или към когото и да е било в своя си социален профил.
Никой няма да те изгони от България, защото си обидил или напсувал ББ или когото и да е било. Тези хора са редовно псувани и не им пука.  Пред мен едно момченце напсува на майка Първанов, докат беше президент. Отиде при него и му каза "еи си майката, Първанка!". И какво -- ми нищо. А Чарли Кърк в страната на свободните и смелите не можеш да го наречеш мизогин и ксенофоб, нещо, с което той човекът си се гордееше.

Факт около 30% са спаднали посещенията от Германия, с около 20+ % от Франция. Това са хора, идващи да си оставят кинтите при вас.

За иновации разчитате на привличането на топ глобален талант...това е от десетилетия. Е това също намалява и в някакъв момент ще се усети ефектът.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:20 от MariyaHris

# 16 864
Не съм Алиса, но как ти реагира на това, което се случи в Макгийл ( ето канадски полицай пръска мирно протестиращи - май 2024г).

Реакцията ти каква беше, все пак ти си канадски гражданин и би трябвало да виждаш какво става и в Канада.
Е тези тук се опитват да съборят оградата, не са съвсем мирни.

# 16 865
Ама то не е тайна вече защо е Израел first в САЩ, ако някой не е разбрал, значи не е искал да разбере. Няма нужда от предположения даже.
А Израел може да си финансира социалната политика, защото получава редовно милиарди от данъците на американците. Определено имат най-добрaта възвръщаемост на инвестициите си в американските политици, пардон на даренията си за кампаниите им.

# 16 866
А какво е казвал като сме толкова заблудени и не бил ни расист ни женомразец, ти явно си изслушала всичко, което е изприказвал?

# 16 867
  • София
Аз лично съм го гледала и мнението ми за него е формирано още преди да го убие този човек. И да, "ценностната" му система е много сбъркана.

# 16 868
А Чарли Кърк в страната на свободните и смелите не можеш да го наречеш мизогин и ксенофоб, нещо, с което той човекът си се гордееше.

Не можеш, защото не е вярно. Всички  тук, дето плюете Чарли Кърк под команда, никога не сте го чули всъщност да говори наистина. Прочели сте някоя пропагандна статийка, че  е "мизогин и ксенофоб" (ей, тази дума ме убива! Имаше си хубава българска думичка женомразец, това ми изглежда толкова смешно), може би сте гледали едно изречение, извадено от контекста и блеете в хора. Срамно е и тъжно!

Ето ги "умерените критики"

По-добре сме и без тях, и без теб

О, мизогиния/мизогин  е в тълковния речник, както и много други думи от гръцки произход. Какво значи вярно и невярно: за мен човек, който е агресивно против правото на аборт е женомразец. Изразявайки това, не нарушавам нито един американски закон, но ще ми бъде отнета визата защото въпросният е републиканец?  Аржентинката бее казала единствено, че Кърк е проводник на мизогиния (какъвто е), расистка и ксенофобска риторика, което е факт.  Е, не мерси.
 Ами по-добре сте си, ама в някакъв момент ще останете без хората с избор, а американската икономика разчита на тях. МАГА са заети да учат за водопроводчици и автомеханици в новите "колежи" на Тръмп. От тях чеп за зеле не става и това им беше директно заявено от Вивек и Мъск. Липсват локално кадри в СТЕМ, трябва да вкарват, защото в американската култура е важно да си як атлет (или ако си МАГА да си бременна и боса в кухнята), а не да учиш.

# 16 869
  • Далече
Алиса, аз също съм за твърда ръка в борба срещу престъпността, но в случая става въпрос за ексцесии. Да изпратиш black hawk хеликоптери, да връзваш деца посред нощ, да пръскаш със сълзотворен газ мирно протестиращи. Това е повече от ексцесия!
Интересно ти как ще реагираш, ако това се случва в квартала, в който живееш?
Какво значи да връзваш деца посред нощ?Какви деца може ли линк?
Ексцесиите в случая са предизвикани от демонстранти, в късните часове на вечерта.Ако това се случва в квартала, в който живея абсолютно ще искам някой да дойде да ги разкара. С хеликоптерите предполагам докарваха националната гвардия и в САЩ е федерално престъпление да се ослетвяват с лазер пилотите, нещо което се случи в Портланд минлата седмица. Ами ако падне хеликоптера в квартала? Б близък град до моя има Fire Training Academy и в момента  правят 10 дневен training exercise за U.S. Army .Ами предупредиха, че ще има "helicopters flying overhead and loud sounds, such as simulated explosions".Не е приятно, но няколко хеликоптера на ден за 10 дена не е края на света..

Аз си признавам ,че думата мизогин  я прочетох тук във форма наскоро и преди това не бях я чувала. Даже я гугълвах Simple Smile Нензам дали я има в тълковния речник, но по мойто време в България не съм чувала някой да я използва .

MariyaHris те полвината американци са против правото на жената на аборат, даже и жени има.Та по този начин директно обиждате голяма част от американците.Ами защо ви е да идвате тук? Или пък да си пращати децата да идват тук.Аз съм съгласна с Тръм като мразите САЩ и част американския начин на живот няма смисъл да идват.Реднеците, кънтрито, църквата всяка неделя са голяма и неделима  част от САЩ. И без това има достатъчно хейтъри няма нужда от още..

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 16:50 от Alica

# 16 870
Абуто, хората с ревоукнати визи не са се драли с цяло гърло, а са писали някакви доста умерени критики за Кърк в СВОИТЕ социални профили. Не са нарушили никакви закони.
Радвай се, щом това ти е целта, но истината е, че точно заможните, способните и разглезени хора няма да дойдат, защото такива хора имат избор. Демек отблъсквате хората, които идват да си оставят парите в САЩ.
Аз нямам възможност да пътувам до САЩ(или където и да е) чисто като турист, пътувам по работа, но тази година ще откажа, защото не ми се поема риска. Със сигурност не бих си довела децата в САЩ, нито бих ги поощрявала да учат в САЩ, нещо, което ми е било мечта- децата ми да завършат престижни американски университети. Утре някой дебил ще им махне визите. Не може без да нарушаваш закони, да бъдеш гонен, защото си писал критика към Кърк или към когото и да е било в своя си социален профил.
Никой няма да те изгони от България, защото си обидил или напсувал ББ или когото и да е било. Тези хора са редовно псувани и не им пука.  Пред мен едно момченце напсува на майка Първанов, докат беше президент. Отиде при него и му каза "еи си майката, Първанка!". И какво -- ми нищо. А Чарли Кърк в страната на свободните и смелите не можеш да го наречеш мизогин и ксенофоб, нещо, с което той човекът си се гордееше.

Факт около 30% са спаднали посещенията от Германия, с около 20+ % от Франция. Това са хора, идващи да си оставят кинтите при вас.

За иновации разчитате на привличането на топ глобален талант...това е от десетилетия. Е това също намалява и в някакъв момент ще се усети ефектът.
Вчера си направих труда да погледна малко информация по отношение на отказаните визи.
Та малко интересни факти, обхващащи периода до  юли 2025
Според сайта на CBSA ( Канада) са отказани 64% от исканите визи за обучение, като на индийци са над 80%
Според сайта на DHS за същия период са отказани на 55%, като на индийци са отказани 44% ( отчитат спад спрямо същият период на миналата година.
Единственото обяснение което имам, е че кандидатите не са покривали определени условия. Като това важи и за двете държави…. За топ глобалните таланти си е жива спекулация.

# 16 871

Ето, никой например не се притеснява от факта, че журналисти вече няма да могат да предават от Пентагона освен ако предварително текста не е одобрен от министерството на войната, и коравият Владетел на скейтборда Хегсет.
IYKYK. Joy
Много се притесняват.

https://apnews.com/article/pentagon-press-access-hegseth-trump-r … 1fc1546bb09ffbf12

# 16 872

Ето, никой например не се притеснява от факта, че журналисти вече няма да могат да предават от Пентагона освен ако предварително текста не е одобрен от министерството на войната, и коравият Владетел на скейтборда Хегсет.
IYKYK. Joy
Много се притесняват.

https://apnews.com/article/pentagon-press-access-hegseth-trump-r … 1fc1546bb09ffbf12
Правилно. Да си говори на празна зала Хегсет.

# 16 873

MariyaHris те полвината американци са против правото на жената на аборат, даже и жени има.Та по този начин директно обиждате голяма част от американците.Ами защо ви е да идвате тук? Или пък да си пращати децата да идват тук.Аз съм съгласна с Тръм като мразите САЩ и част американския начин на живот няма смисъл да идват.Реднеците, кънтрито, църквата всяка неделя са голяма и неделима  част от САЩ. И без това има достатъчно хейтъри няма нужда от още..

Алика, не те знам ти на каква възраст си отишла в САЩ, но аз съм живяла там от 13 годишна, когато отидох с един от родителите си. Тоест, аз не съм чакала ти или Тръмп да ме поканите. И като човек, прекарал някакво време в САЩ, имам представа за американския живот, такъв какъвто е в конкретни среди. Живяла съм в Бостън и околия.  Тогава подобни идеи бяха маргинални и за тях се говореше като куриоз. Същите хора, които ги изповядват, вярват и, че земята е плоска и отричат еволюцията. Демек техните християни-евангелисти, които са еретици и близо до Сатаната по нашите религиозни вярвания. Тоест, аз харесвам американския начин на живот, ама на другата половина Simple Smile)) И като човек, спазващ законите, бих искала да имам право да плюя по Кърк и немуподобните женомразци. Щом не може, нямам работа там. Но коментарът ми не е за мен, а за хората, които все повече не могат да разпознаят САЩ при Тръмп като САЩ, която познават. А от това САЩ ще загубят, защото не хора като Кърк движат САЩ да е сила номер едно в света. САЩ е сила номер едно в света, не защото ограничава правата на жените и поставя на предна линия в политиката разни еретици-сатанисти евангелисти, а защото привлича топ таланта от цял свят и предлага нетипична свобода -- на мисълта, на словото и тн. Това вече е поставено под въпрос.

И още нещо, много общества се движат назад, а не напред пред очите ни. За няколко поколения палестинците, които са били доста светско общество, се радикализираха и ислямизираха. Израелтяните и те по демографски причини вървят назад... религиозното и ултрадясното лоби увеличава влиянието си. Турция при Ердоган също се ислямизира пред очите ни. Същото важи и за САЩ-- с малки стъпки отива в мракобесието. Очаквам същите щати, забранили абортите, да забранят и еволюцията. Свободно слово, само ако е правилното. Не трябва да обиждаме републиканците...Туристи са добре дошли само ако не викат срещу Тръмп Simple Smile))

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 09:54 от MariyaHris

# 16 874
Бостън си е съвсем безопасен и процъфтяващ.
Ако пратят National Guard там, ще е напук на местната власт. Нищо общо не би имало с овладяване на утежнена криминална обстановка.
Между другото Демoкратите в североизтока и Източния бряг не са точно като тези по Западния бряг. Гласуват за сините президенти, но губернаторите им се редуват Демократи и Републиканци, а в някои от тези сини щати са преобладаващо Републикански губернатори за последните 20-30 години.
Има повече баланс и прагматизъм.

Общи условия

Активация на акаунт