САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 815 339
  • 20 492
  •   4
Отговори
# 19 320
Днес прочетох в бг сайт, че Медведев отправил предупреждение към Тръмп. Ако се туткал още с Гренландия, нищо чудно след някой месец да има местен референдум и цялото население единодушно да гласува за присъединяване към Русия 🤔.
Международната политика все повече заприличва на деца, които си играят с кибрит в сеновала. (за огромно мое съжаление).

# 19 321
Мне, deaf, и по международните правила не са можели да я присъединят, защото заграбеното по време на война не вАжи.
Но те международните правила отекоха окончателно в канала, в момента важи мотото на тръмп "ако не го откраднем ние, някой друг ще го открадне".

Едни неща, които се случваха и случват на едно далечно място, се пренесоха, съвсем немагически в Америка. Каква изненада. /s
Русия е освободила България от "турско робство",взела е от нея Добруджа без да я пита,и я е дала на Румъния.

# 19 322
Медведев троли Тръмп и МАГА. И те му се връзват Simple Smile

# 19 323
Клинтънови, които меко казано никога не съм харесвала са отказали да дават показания пред Конгреса по повод досиетата Епстийн. Ако човек няма какво да крие, дори да се наложи да общуват с републиканци с предизвикателна реторика, защо не покажат т*пки и не приключат с това веднъж завинаги?

От Лондон, по повод Мъск и неговият гнусен ГРОК

# 19 324
Клинтънови са казали чрез адвокатите си, че нямат какво ново да кажат. Били казали вече всичко, което имат да кажат и нямат с какво ново да допринесат за случая. А и били скъсали отношенията си с него много преди той да бъде осъден.
Според мен е много кофти знак, че се крият така. Явно ги е страх от неудобните въпроси.
Но били готови да отговорят в писмен вид, само не искали да ходят наживо там да отговарят.

Трима федерални прокурори в Минесота са си подали оставката след силен натиск от Белия дом с искания, които били в разрез със закона. Уточнява се също, че оставките са в знак на протест, защото от Белия дом притискали прокурорите да фокусират разследването от гледната точка, че Рене е виновна.

# 19 325
Мне, deaf, и по международните правила не са можели да я присъединят, защото заграбеното по време на война не вАжи.
Но те международните правила отекоха окончателно в канала, в момента важи мотото на тръмп "ако не го откраднем ние, някой друг ще го открадне".

Едни неща, които се случваха и случват на едно далечно място, се пренесоха, съвсем немагически в Америка. Каква изненада. /s
Русия е освободила България от "турско робство",взела е от нея Добруджа без да я пита,и я е дала на Румъния.
Що не вземеш да попрочетеш това-онова в Гуглето преди да пишеш глупости, по която и да е тема където се подвизаваш.

Клинтънови много мъдро си мълчат, защото каквото и да кажат винаги ще има поне 5 различни интерпретации. И накрая ще свършат като Андрю - на бунището на социалния живот.

# 19 326
В Иран върви кютек вече 2 седмици. Не знам дали има тема за там, но според определени индивиди, САЩ ще са виновни естествено Grinning
Съобщава се за убити между 2 и 12 хиляди само за последните дни. Чакам да чета мнения на определени потребители тук, как там трябва да си знаят, да не знаят много и сами са си виновни, че ги разстрелват и просто трябва да се подчинят на силите на реда.

# 19 327
Клинтънови нямат полезен ход с това конгресно разследване, каквото и да направят все ще се изтълкува в техен ущърб, но ми е любопитно кой друг е призован. Само демократи?

Иначе аз лично нямам никакви съмнения, че Бил се е облажил от приятелството си с Епстийн. Вероятно не с най-невръстните девойки, но Моника беше 23-годишна студентка. То ще е по-скоро неочаквано, ако се окаже, че този дърт коцкар не е бил с нито една от манекенките на острова.

В Иран върви кютек вече 2 седмици.
Съобщава се за убити между 2 и 12 хиляди само за последните дни.

Вчера тук говориха за 500. Но тук информацията е много ненадеждна, защото в информационно затъмнение не е ясно откъде идват данните точно и кое е истина, кое е ИИ - генерирано.

# 19 328
Ясен Дараков за убийството на жената и правомощията на ICE, по-точно за липсата на такива, за смъртта на българина в затвор на ICE и наемането на мощна адвокатска фирма, която е назначила частна експертиза, за застраховките и как се е отразило премахването на Обама кеър.

# 19 329
Последната потвърдена бройка убити в Иран по време на протестите наближава 2000. Протестите продължават там с пълна сила, но аз не съм се интересувала много от точно този конфликт, защото Иран ми е далече.
Интересуват ме Европа и САЩ, защото живея в Европа и имам роднини по мъжова линия в САЩ.

Сега гледах чудесен анализ на бившия главнокомандващ американската армия в Европа. Обясняваше за Гренландия и ще се опитам да ви дам сбито най-важното от това, което каза.
1. САЩ си вкарват най-големия автогол в последните поне 50 години.
2. САЩ са напълно зависими от европейски сателити и intelligence, както и достъп до бази в Европа. При опит на Тръмп да вземе Гренландия със сила, Европа може бързо да отреже достъпа на САЩ до тези неща. ''Арестуването'' на руския кораб, който играеше на гонка с американския от Венецуела и бе хванат близо до Исландия е станало благодарение на Великобритания, която е дала достъп на американците до своите води. Такива неща може да не се случват вече, ако Тръмп обяви война на Дания, НАТО и Европа с взимането на Гренландия.
3. Той не вярва, че става дума за сигурността на САЩ.
4. Той не вярва, че има китайски и руски кораби около Гренландия. Даже почти няма американски военни, защото САЩ са решили да оттеглят по-голямата част след края на Студената война. Сега има около 150 войника в една база.
5. И сега най-важното. Според член 6 на американската конституция споразуменията като например това от Вашингтон, което е създало НАТО, са американски закон. Ако Тръмп нареди на американската армия да завземе Гренландия, това ще е Unlawful order, незаконна заповед според конституцията на САЩ. И съответно армията трябва да окаже. Те са се заклели във вярност към Конституцията. Ако президентът им даде заповед в противоречие с нея, те са длъжни да не я изпълнят.
6. Европа е най-големият търговски партньор на САЩ, което също може бързо да се промени и Европа да наложи икономически санкции на САЩ.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 01:40 от Fenris

# 19 330
По принцип това е така, обаче аз си спомням, че по времето на Байдън тук се оправдаваха инвазиите в Ирак, Афганистан и т.н. по всякакъв начин. А сега като имаме Тръмп изведнъж всичко е провал от 20 години. Много интересен феномен как всички грешки във външната политика на САЩ вече се приписват на него. 🤨 А тя е такава от години - световен полицай, който се меси навсякъде или поне има такова желание.

Не мога да кажа дали това е така, защото не чета супер редовно темата, влизам от време на време. Но лично за себе си мога да кажа, че винаги съм следвала една линия и никога не съм оправдавала тези инвазии. В Афганистан единственият плюс беше, че повече жени получиха достъп до образование и можеха да живеят по-спокойно в контролираните от американците райони. За други плюсове не се сещам.
Войната в Ирак винаги е било едно супер безсмислено кръвопролитие. И до ден днешен Ирак е доста нестабилен, а в момента е изправен пред огромни кризи заради сушата там, която в един момент (до 10-15 години), ще доведе до милиони иракски бежанци.

Също така, аз помня нещо друго - консерваторите и феновете на Тръмп скъсваха Байдън от критика и подигравки, заради това, че американците се изтеглят от Афганистан. А всъщност още по времето на Обама беше решено, че в следващите години ще се изтеглят.
Не на последно място, нека да напомня, че Буш е републиканец, управлявал два мандата, така че от 2001 г. досега има 4 мандата на републикански президенти и 3 на демократични. Въпреки това, десните непрекъснато натякват, че войните ги водим либералите.

# 19 331
И докато спим, няколко прясни новини от САЩ

Тръмп показва среден пръст на работник в завод на ''Форд''. Работникът му подвикнал ''защитник на педофили''. Работникът бил suspended скоро след това. Явно Тръмп вече и уволнява хора.

Внесен е законопроект NATO Unity Protection Act да се спрат напъните на Тръмп да напада натовска територия.
https://www.trtworld.com/article/56d0b6071627

A DOJ няма да разследва убийството на Рене Гууд, съобщава вицето на Бонди.

Предупреждавам хората със слаби сърца преди да отворят снимката.
Ботокс и филъри правят лицето да изглежда МАГА. Забележете при Ноем каква трагедия се е получила.
Скрит текст:

# 19 332
За последен път - тя не дава напред, а завива на дясно. Ето го момента на забавен каданс - https://gifyu.com/image/bhoAy.

Всеки който твърди обратното, просто троли.

# 19 333
Адекватна реакция е, магите точно същото щяха да направят. Даже може би щяха да го застрелят, сега ще говорят колко милостив е Тръмп.

# 19 334
Защото тя го вижда как вади пистолета си и по всяка вероятност си е изкарала акъла. Не може да се твърди, че той не е разбрал, че жените искат да си тръгват. Преди агентът да застане пред автомобила, се вижда как Бека Гуд посяга към вратата, за да се качи.

Ето го преди да застане пред автомобила:

Общи условия

Активация на акаунт