Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 995
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Аз в селската къща на едно място имам и с окачване на гърба на врата, уж временно ги сложих, но ще ги махна - държач с кукички е удачен за стабилна статична повърхност, не за движеща се - моповете и метлите са дълги и се люлеят при всяко движение, та трябва да ги придържам, няма как да се избегнат законите на физиката.

# 361
  • Австрия
В amazon.de има държачи, които имат и куки, и места за втъкване, но са статични, без плъзгачи, без телескоп-механизъм. Мисля, че статичен на практика е по-стабилен и практичен.

# 362
  • София
Ами може с два додача един горе и един по средата

# 363
На подобни цветове пясъчна мазилка за коридор, какъв под ще отива според вас?
Като подчертавам, че ще е полиран гранитогрес, с мраморен ефект и същият трябва да се повтаря в кухненската част, защото стаята е  точно срещу коридорът и искам да си отива цветово и веднага като влезеш да се вижда, че има нещо общо.
Трябва да избера до няколко дни.
Майсторът ще го почва.
Разбира се ще обикалям по магазините за да видя на живо цветовете.

В цялото жилище цветовете на стените ще са такива.
Всички первази, на пода и тавана и всички интериорни врати ще са бели.

Колебая се за цвета гранитогрес дали да е светъл или по-тъмен за да се откроява.
Чудя се дали направо да не го направя както е на снимката, но в по-топъл дървесен цвят.
Но сякаш повече ми се иска да е полиран  от този тип. Конкретно чуденката е за цвят, защото светлото се слива много с мазилката, а пък тъмното не знам как ще се получи.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 14:26 от Caroline_Bingley

# 364
У нас е светло със светло, защото и паркетът ми е светъл.Вратите са бели, первазите също.

Леко сивее мазилката, но е от светлината.Ако ще слагаш тъмен, то ще дойде може би в повече блясъка на двете плюс шарките на плочката.
Този гранитогрес е в коридора,тоалетната и едната баня, но там е мат.Не съм с мопа постоянно, мия, когато мия и останалата част.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 15:34 от ДХ3

# 365
Според мен, първо трябва да избереш гранитогреса и то не по снимка, а да го видиш и пипнеш. Мазилката може да се направи по него.
На моя тел изглежда много светъл и  не е практично да го сложиш точно в най-цапащите се зони. Постоянно ще си с мопа в ръка, защото всичко личи на толкова светъл под.
Дървесният гранитогрес е матов, често и релефен, с много фуги и се чисти поне 5 пъти по -трудно от гланца. Имам и от двата.
Ох, аз се изморих от ремонти, от чистене и домакинстване и вече гледам да е на първо място практично и лесно за поддръжка.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 15:45 от Чи лу

# 366
Чи лу задължително ще го видя.
Мазилката ще е по-нататък. И нея лесно ще я харесам и избера.
Сега само гледам примерни неща.
Твоето мнение ми е много полезно. Идея си нямах, че гланцираното се чисти по-лесно.
А мислех, че е тъкмо обратното.

# 367
Оооо, след прахосмукачката мопът е бял. В гланца не може да се набие мръсотия, както по матовите и грапави повърхности.
Аз първо се възмутих, когато свекърва ми си сложи такъв лъскоч, ама като и измих два пъти пода, взех да размислям.
Сега само лъскочи търся, а свекито се кефи, че я слушам... с едното ухо😂

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 18:52 от Чи лу

# 368
Бих спестила мазилката в коридора. Избери само цвят за коридора.

# 369
Бих спестила мазилката в коридора. Избери само цвят за коридора.

С декоративна мазилка ще е.
Така ми харесва.

# 370
  • Горна Оряховица
Взех си рамки за стена от Jysk и искам над спалнята да си сложа няколко рамки, които да са със снимки от 1 цяла снимка. Как да го направя, да си нарежа снимката във фотошоп и да дам да ми ги извадят в печатница или фотоателие на снимки или да си поръчам онлайл постер/плакат на цялата снимка /размера ще  е около 40 на 60/ и да ги нарежа сама...не съм сигурна кое е по-удачно. Онлай гледах, че такива постери излизат около 20лв в този размер.

# 371
  • София
Все едно, имай предвид, че трябва да предвидиш малко фира, която ще остане под паспартуто

# 372
Сега ми хрумна да разширим отвора за вратата на банята ,а този на спалнята да го преместим малко надясно,за да са равни первазите на касите, та да попитам трябва ли ми някаква разрешително за това чупене? И, ако може да посъветвате кой майстор трябва да го направи това Grin

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:18 от Diffuser

# 373
Ако е  тухлена стена не ви трябва разрешение.
Може сами да го направите, аз си преместих съвсем сама една врата с 40 см встрани. Наложи се да местя и щурца, който е много тежък (това е "таванът" на отвора, който държи тухлите над него). На друга врата изкъртих само 5 см и лепнах 5см итонг от другата страна, там нямаше проблем с щурца.
Лекичко с перфоратора и внимавате да не ударите някой кабел. Аз имам клипове на всички кабеляци в жилището и си къртих на воля😆

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 15:00 от Чи лу

# 374
Ехаа и врати ли можете да местите Grinning чудя се има ли нещо,което не можете да правите покрай толкова ремонти и майстори Grinning  А как да разбера дали трябва да местя щурца?

Общи условия

Активация на акаунт