Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 003
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
В нищо не ме бива толкова, колкото в къртенето, направо съм виртуоз😂 Нищо сложно не мога, само наистина лесни неща. Тях всеки би могъл, стига да има кой да покаже.
 Хидроизолацията е просто вапцане с валяк и четка, саморазливната е бъркане с миксер, ламинатът е пъзел, а прекарването на кабели си е само къртене и после грубо замазване. Ток не пипам, само докарвам парче кабел до кутия/ключ/контакт и после елтехникът го свързва.
И много ме е страх от шлайф, не знам защо, такова нещо не пипам, преди да е изключен кабела😂
Щурцът е бетонно блокче/греда облечено с керамика, което се слага над отвора и ляга на тухли от двата си края. Ако от единия край къртите повече от площта на която е легнал, ще висне и няма начин да не се мести. Внимавайте като го вадите, че аз се направих на мъж да го свалям сама и почти паднах от стълбата😆 Ужасно тежък е за габаритите си. Той се вижда, няма как да го объркате с тухла, защото е тясен и дълъг. Този е за прозорец, но така се слага и на врата

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 16:41 от Чи лу

# 376
Взех си рамки за стена от Jysk и искам над спалнята да си сложа няколко рамки, които да са със снимки от 1 цяла снимка. Как да го направя, да си нарежа снимката във фотошоп и да дам да ми ги извадят в печатница или фотоателие на снимки или да си поръчам онлайл постер/плакат на цялата снимка /размера ще  е около 40 на 60/ и да ги нарежа сама...не съм сигурна кое е по-удачно.
Няма да седи добре цяла снимка да се изреже и да се "разхвърля". Трябва да сметнете и разстоянията между рамките, за да не изглежда странно. За целта на тази идея, мисля, че е по-добре без паспарту.

Чи лу, страшна си! И аз съм от твоята порода, но не съм имала удоволствието да къртя и мажа така на воля като теб. Дай Боже, един ден... Laughing

# 377
това с местенето на щурц/не знаех тази дума/ , дали не променя устойчивостта на стената, че дори на къщата??
виж, ако е ново строителство- там има едни колони, останалото е пълнеж...

# 378
Не, естествено.
Щурцът държи само и единствено тухлите над него, защото отдолу има отвор и те не могат да се иззидат във въздуха. Той е част от врата/прозорец и не играе никаква роля в устойчивостта на стената, пък камо ли на сградата. Когато махнах моя за да го преместя, тухлите си стояха във въздуха, защото вече са залепени една за друга, но все пак е добре да има какво да ги държи.
По селските къщи слагат понякога дървена греда за щурц.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 16:40 от Чи лу

# 379
не знам, какви селски къщи сте виждали
аз съм виждала такива, в които на нивото на този щурц, има циментов/ бетонен пояс, за цялата стена
и там, наистина е безопасно, местенето на вратата

не знам дали, защото съм участвала в целия процес по проектиране и избор на мериали, и съм придирчива по основните въпроси, но аз бих се консултирала с проектант , преди да разбивам отвор за новата врата

# 380
Не става въпрос за нова врата, а за местене на съществуваща с някакви сантиметри.
Аз не съм местила вратата самоволно. В жилището ми имаше цяла бригада строители, които правеха друго. Естествено, че ги питах. Всичко което съм правила, първо го обсъждам с майстор или той ми виси на главата докато му изземвам функциите😆

# 381
Здравейте,

Тъй като обзавеждам първия си апартамент,  се интересувам дали някой е пазарувал от този сайт? Изглежда малко подозрителен. https://www.the-home.bg/

Съжалявам, ако въпросът е задаван и преди.

Също бих била благодарна да ми препоръчате други подобни не толкова mainstream (икеа, юск и тн) сайтове и магазини.

# 382
Тухлените стени нямат никакво отношение към устойчивостта на сградата. Такива сгради са с колони, те не се пипат. Дали с 10см или ще се бутне цялата, абсолютно нищо не се компрометира.

# 383
Точно така.Местих 2 врати у нас на тухлена стена.

# 384
Интересна идея за "вградена" микровълнова в кухнята. Всъщност интересното на идеята е, че е бюджетна и човек може да си измисли и други подобни Hands V Simple Smile

Видях на рийл, затова я споделям с линк към ФБ: https://www.facebook.com/share/r/LZVm1sZ8snWAkYhf/

# 385
iii. , Аз от толкова гледане по сайтове стигнах до извода, че само в Мебели бг нещата ми харесват. Айко, Юск, Икеа-само някои неща.
И ще трябва да тръгна да обикалям на място, защото не ми се рискува.
Вивре също имат хубави неща.
Мебели бг май нямат физически магазин.
Нямам идея къде да ида, защото в повечето магазини бройките са много малко, не всичко може да се види и общо взето почти нищо не ми харесва.
Та се присъединявам и аз ако някой може да даде идея в София или Пловдив магазини с голям избор, където да седнеш, да тестваш да пипнеш.
Особено за дивани🙂

# 386
  • София
Дам, има много симпатични сайтове, обаче мебели, еле пък дивани без на живо на видиш... Не е за мен този риск, като знам на какви ужасни дивани съм сядала в магазин за по 12хиляди лв.... 🤷‍♀️ 😂
Иначе и в bonami има мн симпатични неща, но пак само онлайн.

# 387
Така е. Затова на живо.
Аз сега търся тапети, такива

300 лв ще ми излезе само за една малка стена. И се чудя, защото пак са им лайн. Да,много добри отзиви, но ми се ще да ги видя на живо.

# 388
  • Deutschland/HE
Приятели поръчаха от мебели.бг, голям зор беше сглобяването. Всички имахме опит с ИКЕА и Юск, но това беше ужасно. Качеството нищо особено.

# 389
  • В заешката дупка
Аз преди време попаднах на ето този сайт:

https://sofiadesigndistrict.com/

Пише, че има физически магазини. А не живея в България, но някои от предлаганите на сайта марки са ми познати и съм виждала неща на живо, включително имам и у дома. Ценово обаче са по-скъпи от ИКЕА и Юск - някои не чак толкова много, други  - доста.

Общи условия

Активация на акаунт