Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 459
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Аз категорично не съм съгласна за окачените тавани. Точно пък и отрупаните с лунички... Но как да е.

Друг проблем освен обобщеното на Second е, че хората поддържат овациите, защото и те имат подобно в дома си. Странна концепция. Аз например също имам обикновен pvc перваз на дограмата, външните ни первази са надстърчащи и още бая други. Това обаче не ми пречи да виждам, че тия неща имат алтернативи, но просто аз не мога да си позволя майстори и материали за такива.

# 511
Е, какво общо имат лайсна в банята и венецианска мазилка?
Едното е грозноват и удобен за майстора вариант, другото си е сложно и скъпо желание на клиента. Дали е модерно или демоде е друг въпрос, но никой майстор няма да направи бонус венецианска мазилка. Лайсната обаче много я хвалят и пробутват майсторите😆
И ето пак те питам- не харесваш окачени тавани и луни, ми не си слагай, какъв ти е проблемът, че аз харесвам и си платих да имам такива. И в какъв смисъл не си съгласна? Да ги махам лЕ? 🤣
Не се заяждам, но не разбирам защо се дразниш на нещо което нямаш и нямаш намерение да имаш. Аз също не бих сложила вече никъде плочки под 120/60, ама не ми пречи хората да си ги слагат, щом им харесват.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 17:08 от Чи лу

# 512
Като заговорихте за подпрозоречен перваз, какъв материал ще препоръчате? На мен лично не ми пречи и pvc да е, защото го виждам веднъж седмично като му бърша праха и ми е все тая какъв ще е ,ама пък на мъжо не му харесва Grinning

# 513
Аз планирам са си сложа технически камък или
мрамор.

# 514
Е, какво общо имат лайсна в банята и венецианска мазилка?
Нищо освен, че към този момент са отживелица. Може след време пак да са тренд. Но засега не са. И ако се каниш да ме питаш кой определя кое е отживелица, кое не... знаеш какво ще ти кажа предполагам.
...сложно и скъпо желание на клиента.
Никъде в тоя разговор не става дума за евтино или скъпо, а за неща, които имат съвременни алтенативи, актуални са и т.н.
И ето пак те питам- не харесваш окачени тавани и луни, ми не си слагай, какъв ти е проблемът, че аз харесвам и си платих да имам такива. И в какъв смисъл не си съгласна? Да ги махам лЕ? 🤣
Не зная аз ли криво пиша или ти си с нагласа към мен и държиш да си ми в контра на всеки пост. Само да ти кажа - отдавна съм по този форум, виждала съм доста такива случаи. Wink Не казвам да си махаш луничките, а говорим за неща, които по подразбиране се приемат за стандарт и майсторите обичат да ги представят така просто защото ги мързи или пък няма къде да се запонаят с по-актуални неща. Това ме дразни. Не толкова самото нещо, колкото представянето му като стандарт, при това златен.
Та ясничко да го кажа не съм съгласна с това, че окачените тавани са тренд както каза Caroline_Bingley.

Примерно може да искам стена с микроцимент даже и в банята. Но майсторята веднага ще ми кажат "Абе я си сложи плочки". Да, да, ще си сложа. Даже може би няма да ни стигнат възможностите финансово за яките 120/60. Но въпросът е, че Ганчо от Горно Нанадолнище отрича едно и обявява друго за стандарт не щото знае минусите на въпросното, а просто защото не е виждАл. И тук въобще не става дума за това колко струва, а за нови неща. След време микроцимент ще е ретро, ще е излязло друго. Ама ако аз съм си сложила това в банята или другаде няма да рева, че йок моето е стандарт. Спокойно ще приема, че не можеш постоянно да гониш модите.

# 515
Ееее, 30см е ужас. То се губи смисълът от поръчката, такива ниски има във всеки магазин, а и са много по-евтини. Обикновено оставят 8-10, щото трябвало да се изправи гардероба. И който не знае, че е абсолютна лъжа им се връзва.
Има поне два начина за правенето на гардероб от земята до таванЯ. Аз дето съм никва ги знам, пък някои майстори се правят на три и половина и лъжат яко. Връх бяха моите предни мебелисти, които ми направиха такъв преди 16-17г, а преди 3-4 казаха, че не можело.
Ми добре, чао😆

Гардероб плътно до тавана е опасна работа, особено в стари кооперации, където таванът може да виси с по няколко сантиметра. Имах един такъв в старото жилище, като опитахме да го местим заора в тавана. После обаче пък, баш на мястото, пасна. Но можеше в средата да опре. та бея 2-3 см луфт не става.

Като заговорихте за подпрозоречен перваз, какъв материал ще препоръчате? На мен лично не ми пречи и pvc да е, защото го виждам веднъж седмично като му бърша праха и ми е все тая какъв ще е ,ама пък на мъжо не му харесва Grinning

Технически камък или гранит. Може и варовик или мрамор, ама трябва да се импрегнират. А първите две хем стоят луксозно, хем никакви грижи.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 18:52 от Черна станция

# 516
  • София
Аз пък се радвам, че има всякакви решения за всеки вкус. И още нещо - модерно не значи задължително по-хубаво, нито пък по-практично.
Който каквото иска и харесва - плаща си-правят му го... Няма да ти откажат да ти вземат парите за по-модерните ти решения, те, често са и по-сложни, тамън повече за тях.
Мен лично въобще не ме вълнува дали нещо за момента е модерно, след година няма да е, аз нов ремонт няма да правя, та единственото ми важно е дали ми харесва или не.
Ей на някои лайсни в баня ми харесват.
Виж венецианска мазилка за мен е грозно мрамор по под, плот и бани също

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 19:30 от Angel_Dust

# 517
Защо ме търсиш, разбирам гледната ти точка.
Ти може да не си съгласна, но това не отменя този факт, че са тренд все още.
Всички дизайнери ги слагат, навсякъде е така.
Аз не искам да споря. Има си сайтове, има блогове, има световни тенденции и дизайнери, в чиито проекти почти не съм видяла да няма окачен таван.
Има си моди и това е.
Ето, сега прословутите панели(аз им викам летви)навсякъде са само такива.
Е да де, ама това докога ще е тенденция?
Има няма две години. И после ще дойде друго. Затова предпочитам класическа визия.
И разбира се, че модерно не значи хубаво.
Аз съм от хората, на които почти нищо от модерностите не им харесва.
Масово се спори постоянно,  масово хората се раждат по форуми и групи, масово се съди и се подиграват, хилещи се човечета и подобни.
На вкус и цвет няма приятели.
То нека е модерно, пък като не ми харесва няма да си го направя.
И обратното-може всяка втора баня да е мрамор с дърво, като искам и ми допада такава баня ще си я направя.
Казвам го защото напоследък непрекъснато чета подигравки из групите защо си сложил това,защо не друго.
Коментарът ми не е насочен към ничие мнение.
Само казвам, че фактите са факти.
Всички проекти на дизайнери в момента(най-известните в бг) са с лед осветление, неонови ленти, вградени в тавана, первази и плоскости всякакви и окачени тавани с лунички.
И аз си мислех, че отдавна са отживелица и луничките и окачените тавани.
Ама световните дизайнери тъй са рекли.

# 518
Не е опасна работа, можеше да се остави технологична фуга и после бленда, ама не и неизползваемо пространство и то за вграден гардероб, не свободно стоящ.Грозотия.
Венецианската мазилка е класика, така че няма как да излезе от мода.Окачени тавани има много, не са излязли от схемата, няма к да излязат заради съвременните осветителни тела.
Така че всичко е въпрос на правилно поставяне и съчетаване и вкус.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 19:45 от ДХ3

# 519
Следя много дизайнери и мисля че са само/предимно визуализатори.
Питат клиента какво иска, клиента казва летви и мрамор, щото така е видял че се прави, и “дизайнера” за да не го загуби-пуска на конвейера. Все пак по-добре да има клиент с летви, отколкото без клиент.
Рядко се вижда нещо различно, понякога дори не мога да позная кой е. Другата част са блудкажа-целия интериор е застинал в един цввт с няколко леки подтона, никакъв живец

П.с за българските “дизайнери” говоря

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 20:30 от second

# 520
Нали за дизайнери говорим все пак, не за полски свирачи каквито масово са нашите? Не съм чуждопоклонник, но не ни бива в тия работи. Предлагам да ги оставим на италианците. Тия дето стават, протягат се и 5 години светът уподобява това дето им е хрумнало със сутрешното кафе.

# 521
Защо ме търсиш, явно смяташ, че аз стоя с една бала пари и чакам майсторите да ми набутат, каквото им е кеф. Не, вдигнали са ръкИ вече от моите ретро и демоде отживелици и мераци, ама ги изпълняват, щото си плащам.
Даже доскоро обмислях, дали да не бацна една венецианка на таванЯ😂
Ако гледам модите, трябва на всеки 3-4 години да изривам всичко. Освен това, вече имам солиден стаж като чистачка и избирам практичното пред модерните прахосъбирачки.

ЧС, моите тавани са ГК и няма никакъв проблем гардеробите да са плътно догоре. Сега понеже ще са на последен етаж и ме е страх от влага, мухъл и всякакви такива гадории, обмислям само вратите да са до тавана, а корпусът по-нисък. И гърбът и страните не искам да са долепени, но да изглежда от стена до стена и от пода до таванЯ. И за цокъла имам страшна идея... Абе, измислила съм на мебелиста невиждан модел😂

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:59 от Чи лу

# 522
Чи лу, чакам с нетърпение да покажеш.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 09:41 от ДХ3

# 523
  • Майничка
Връщам се на стената до фурната. Пишещата боя тип Ескрео е готина, но стената отдолу трябва да е идеално шпаклована, иначе се почиства неравномерно, Хубавото е, че търпи пребоядисване и се мие чудесно с препарат за стъкла.
С прозрачен лак на водна основа в/у латекс също съм  играла, той обаче нюансира стената и я потъмнява ок.два тона. Но пък е здрав и се чисти добре. Опитът ми е от шестгодишна експлоатация в много натоварено обществено помещение, с бая контакт със стените - само на ръбовете на колоните беше поизтъркан.

# 524
Чи лу, проблемът с мухъла си е съвсем реален, зависи къде живееш. Вариант е гардеробите да нямат страници и таван, а само врати, т.е използваш стената за страница на гардероба. Естествено покрита с боя, която не остава по дрехите, или с тапети. Пипкава работа е, защото цялата конструкция, врати, рафтове и т.н. трябва да се закрепят на място директно към стената, всички размери трябва да са много добре изчислени.

Общи условия

Активация на акаунт