Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 455
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Хъм, замисли Чи Лу... Нещо ме замисли с този гардероб сега, не сме го докарали до там, но си мислех да е от-до залепен за стени и таван... Не съм усетила никаква влага в помещенията до сега по стени и тавани... Имаме гипсокартон с вата, отгоре подпокривно, външните стени уж хубаво изолирани, по-голямата част на нишата е към вътрешни стени... Подово, което общо изсушава въздуха... До тук не съм видяла причина нещо да почне да мухлясва... Но дали... Че на вс отгоре е и в скосяване...ако почна и за мухъл да мисля ще е още по-интересен проект.
Иначе гледам едни клипове, завиват бодро страниците за тавана и стените, отдолу едно като постаментче и редят вътре.... Та така го мислех... Няма местенене, ако искаш да местиш - разглабяш...
И друго гледах как преправят пакс на икеа за такива пространства, обаче като ги срежат и вратите и лъсва вътрешния пълнеж... Грозотия, не разбрах как го оправят това... Или така си го оставят...

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 08:01 от Angel_Dust

# 526
Ейнджъл, аз сега на къщата пак имам на горния етаж гардероби до тавана. И двата имат по една страница залепена на външна стена, а единият е открай докрай и от пода до тавана. Същото имам- изолация, подпокривно и т.н. и нямам въобще помен от влага. Имам обоняние на куче и бих усетила и най-малкия полъх. На апартамента искам един гардероб 4м+ да е с гръб на външна стена и затова ме е страх. То и там има изолация, вата и т.н. и същите майстори го правиха. От много четене за мухъл си купих стенен рекуператор за тази спалня. Нямам идея, дали ще свърши работа, но с голям ентусиазъм пробих сама дупката за него във външната дебела стена😆
Елтехникът го гледа като паднал от Марс и се чуди кво е това, не бил слагал досега такъв странен вентилатор😂
Ще си купя и влагоквобешетамдетобръмчи😆 за всеки случай, не мога да понасям даже мисълта за мухъли, влаги и течове.
Иначе гардероба съм го измислила да не се допира отникъде, но да изглежда цяла стена и въздухът между него и стени/таван/под да не е затворен.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 09:24 от Чи лу

# 527
за влагата- влагомер!
никакво обоняние няма значение, когато вече се е появил мухъла, а той обича влага над нормалното
не знам, дефакто от колко % започва да се развива, но ние сме с традиционно строителство, именно заради страха ми от мухъл
през зимата , ако не вали- около 80% влага, ако вали- над 90, и 98% съм регистрирала
ето, в момента как е - днес ще вали

# 528
  • София
91%,да не вали в тази стая??? Зимата ам не помня с точност абсолютна, но май около 30%се въртеше.

Мерси Чи Лу👍

# 529
91%,да не вали в тази стая??? Зимата ам не помня с точност абсолютна, но май около 30%се въртеше.

Мерси Чи Лу👍
Мамагемелар живее на море, доколкото съм разбрала. Там е различно положението с влагата.

# 530
по права линия , на по-малко от 700м от океана съм
да, при мен е абсолютния максимум, но 30%! Rolling Eyes малко се съмнявам, без отопление да се случи
оптималните за дишане и живот са 55%

# 531
  • София
Зимата, с отопление, в момента колко е ако те интересува утре като отидем ще снимам, при положение, че капка дъжд няма от юни... Може и сухичко да е, но честно не съм поглеждала... Струма е близо, но и тя милата почти пресъхнала. В момента дори в сф в кухнята е 20% а са отворени прозорци.

# 532
При нас е това, в момента, София. Зимата пада до около 30%, ако е дъждовен сезон или вали - около и над 50%. В Бургас е около 80% мисля, но варира все пак +/-20%.

За первази - слагахме гранитогрес, много близък като "модел" до паркета ни, а в холокухнята е това, което ни е и на гръбчето на кухнята:

Просто ни останаха плочки, оказаха се много здрави (майсторът едвам ги пробива и ряза), та решихме да ги оползотворим. Много ни хареса като краен ефект. Лесно се поддържа за момента.

# 533
нямах представа, че в София е толкова сухо
имам идея само от климата във Варна и вилните зони / почти същото  като тукашния/ и в северозапада, но там през зимата
и как се справяте , тогава с този сух въздух? овлажнители?
при такъв сух въздух, запрашаването се усеща  още повече

# 534
  • София
Абе като не са 2-3месеца 40градуса без дъжд не е такава влажността.
По едно време гледах пригнозата за къщата даваха 0%влажност по прогноза вън... Е колко да е вътре😜

# 535
Човек се адаптира 🙂 50% за хора, които живеят обичайно на 80%, може да им се стори сухо, но реално около 50% е съвсем ок. На мен 80% влажност при 30 градуса на въздуха направо ме задушават, но като мине седмица започвам да свиквам. Субективно е усещането, но се свиква.

# 536
Аз живея на езеро до Алпите и обичайно сме около 70% влажност, та мога да си представя 90% до океана (ужас). Иначе съм софиянка и умирам за сухото лято в София, съвсем друга история. Жега с голяма влажност е непоносима мъка. Сестра ми вика, радвай се, че няма да имаш бръчки, ама нещо не ми е убедителна. Simple Smile))

# 537
Чи лу, проблемът с мухъла си е съвсем реален, зависи къде живееш. Вариант е гардеробите да нямат страници и таван, а само врати, т.е използваш стената за страница на гардероба. Естествено покрита с боя, която не остава по дрехите, или с тапети. Пипкава работа е, защото цялата конструкция, врати, рафтове и т.н. трябва да се закрепят на място директно към стената, всички размери трябва да са много добре изчислени.
Нашият гардероб е така. Няма страници, гръб и таван. Има само ъглови тънки парчета ПДЧ, за които са захванати вратите и рафтовете. И по средата две дълги вертикални, да разделят гардероба на 3. С плъзгащи врати е, 3м е широк, 1м дълбок. Вече е на 10+ г не в мръднал.
Нямахме тогава много възможности да поръчаме вграден гардероб, а само такъв пасваше в нишата. От един стар нарязахме рафтовете, което не стигна го поръчахме от плоскости и тъй .. по спомен трябваше да струва около 3000 лв, излезе ни 500.
Когато отидохме да ни режат парчетата по разкрой на ММ, не искаха да изпълнят поръчката, щото от това гардероб нямало да стане 😵‍💫 е стана си чуден и събира много.

# 538
  • Горна Оряховица
Купила съм си рамки за картини от Джукс в размер 50х70 и в интернет гледах от къде да си кача снимка и да поръчам такъв голям размер постер. Поръчах от weprint.bg, но 1 седмица вече не е дошла поръчката. Поръчах само 1 брой, за да видя как е пък и цената е 20лв за брой в този размер.
Онлайн гледах в айко, икеа, виденов,moemax, но не си харесам за ниска цена нищо. трябват ми 4-5-6 картини и в различни размери, а не ми се дават повече от 30-40 лв на картина за това искам аз да си избера дизайн и да взема еврини рамки в джукс има постоянно.
Та да ви е попадал някой сайт за по-евтин печат на такъв голям размер постери/плакати?

# 539
Jeini, с най-добри чувства - Jуsk се чете Юск.

след като поръчката е от бг-сайт, нищо не пречи да се обадиш и да попиташ.

Общи условия

Активация на акаунт