Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 517
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Angel Dust, Nelina май не е с тежко бежов цвят на стените. Аз съм с него

nelina, а какъв е долният килим, светлият?

# 706
  • Пловдив
Аз съм с бели стени ,много искам цветни акценти ,но нещо не ми се получава .

Белият килим пак е от HM -памук ,но плътен .
Ето този ,но размер 2×3 м .

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0849704001.html

# 707
  • София
Angel Dust, Nelina май не е с тежко бежов цвят на стените. Аз съм с него

nelina, а какъв е долният килим, светлият?
Да, знам. Аз теб имах предвид и че искаше килим с нещо червеничко, но май показа и този от зара... Другите, които показа за мен бяха тежки, за един вече тежко бежаво-кафеникав интериор какъвто описа на думи... Поне както аз си го представих. А при нея този седи мн свежо, защото всичко е много светло така или иначе.
Както и да е де, ако нещо съм объркала-извинения.

# 708
Ползвате ли програми, дали на телефон или компютър, когато оразмерявате стаите и интериора и ако да, кои. Благодаря!
Аз използвам две програми - sweet home и нареди кашон. Втората е много ефективна точно за размери, габарити и отстояния😆

# 709
nеlina, a ако новият килим е не така идеално центриран, а леко разместен спрямо долния?

Angel, нямам цялостни снимки, за да се усети цвета на стените. Обикновено снимам само отделни елементи. В две от спалните "отворихме" по една стена с тапети в много светъл цвят, защото са мънички. Самата идея ми хареса, но не с какво да е светло. Трябва си му чисто бяло. Май с бяло си другарува този цвят и с дървесно. Особено с дървесното се галят взаимно цветовете.

За шарен в червеникаво килим не събирам сметлост, защото всекидневната е доста големичко помещение, респективно много от шарения килим би се виждал. При по-голяма площ ако сбърка човек с избора си...знаеш. Ta zатова обмислям дебел светлобежов мокет. Има уникални в Домко.

Един от Zara показвах, да. Но nelina спомена, че бил много тънък и с лъскавина. Та се отказах вече да го гледам.

И аз ще изтегля някоя от показаните от Чи Лу програми. Взех решение за едната сплня леглото да е 180/200 вместо 160, а помещението е мъничко... Да видим ще стане ли и с тапицирана спалня. Или ще се блъскаме в леглото като отворим вратата.Thinking

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 13:02 от Защо ме търсиш?

# 710
  • София
Този пред гардероба не е ли някакъв винено червен?
Иначе тези, които заглеждаш от предния пост... Много, много ще натежат според мен...
Иначе не пречи някой светъл с цветен акцент тук там... Но за мен повече, че им отиват гладкотъкани...

# 711
Той е сложен за да се сглобява върху него, оборотно старо килимче е.
Ще натежат, дааа.
Редактирам се да ви покажа в какво се вклюбих вчера. Табуретка. Непрактична - само от едната страна може да се сяда. Ама пък ми е красива.

# 712
  • София
😂 😂 Да ама не стои лошо и другия белия

Табуретката е убиец

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 12:40 от Angel_Dust

# 713
  • Пловдив
Защо ме търсиш ,подът ти е страхотен !И останалите неща също .Ако цветът на хола е сивото ,ще пасне с много килими .Този в коридора е доста наситен ,но е от липсата на светлина ,предполагам .
С килимите е много сложно .Смених 2 за отрицателно време .Този също ще го връщам .Въртях го тук и там ,но не ..Цветното отгоре е принт и като стъпя с крака го чувствам странно ,леко лепкаво .

# 714
  • София
🤔Може би някакви в такъв стил биха седяли

# 715
С килимите е много сложно .Смених 2 за отрицателно време .Този също ще го връщам .Въртях го тук и там ,но не ..Цветното отгоре е принт и като стъпя с крака го чувствам странно ,леко лепкаво .
А от другия светлия доволна ли си?

# 716
За килими препоръчвам сайта BENUTA. На мен в Италия ми е с безплатна доставка, но май за цяла Европа имат варианти.
Едно лято преди 2 или 3 години попаднах на сайта и супер набързо купих от големите намаления килим 160х230 см за под 100 евро. Изкуственяк, казах си, ако е толкова зле, ще го махна. А всъщност съм страшно доволна как изглежда на живо, как се държи. На допир е мек като коприна, с леко дълги нишки. Не задържа мръсотия, румба като мине отгоре го прохсмуче и даже го сресва идеално. Не се раздърпал изобщо от почти ежедневно минаване с румба.
Това конкретно е моят, сега пак е в супер намаление. https://www.benuta.eu/rug-mara-multicolour-blue-60006794-71101.h … lected_size=11026 Понякога му вдигат цената, защото пускат други в намаление, въртят ги.

# 717
  • Пловдив
Да, той е дебел памук. Не е мек като стъпиш ,но не е неприятен .Не му трябва и подложка , стои си добре .
Единствено има едни леки конци ,които като погледнеш стърчат от време на време ,но аз обичам естествено изглеждащи неща и за памук с тази плетка е в реда на нещата .

И аз добавям .
Barba ,как можа да си траеш до сега .Прелистих на бързо и видях толкова хубави неща ,които тук няма .Осигури ми ден работа ,да ровя и разглеждам .

Защо ме търсиш ,аз знам защо ти харесва . Simple Smile  Дребни неща с шарка на каре ,райе и шеврон ,привлича много . Хем са цветни ,хем не е плътен цвят .По-лесно се вписват в много интериори .

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 14:04 от nelina_london

# 718
Уха, сайтът на Barba е супер. Има и ревюта. Със снимки от клиенти при това.
Цените изглеждат нормални.

# 719
Barba ,как можа да си траеш до сега .Прелистих на бързо и видях толкова хубави неща ,които тук няма .Осигури ми ден работа ,да ровя и разглеждам .
Ааа, откакто го открих и купих, няколко пъти съм го препоръчвала, когато стане думи за килими, но може би тогава не ти е било на дневен ред. Simple Smile

Има и ревюта. Със снимки от клиенти при това.
Това сега го виждам. Подобрили са сайта, браво на тях.

Допълвам и че по някаква причина ми се наложи да контактувам с телефона за клиенти и бяха много корекнти и ефикасни. Сигурно зависи на кого ще попаднеш от държава на държава, но моят опит беше положителен.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 14:43 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт