Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 521
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
да похваля и аз , Barba, даже към португалския сайт ме пренасочи веднага Heart

# 721
Здравейте!
Бях питала за съвети за коридор. И ми бяхте казали са снимам.
Направих снимки днес.
Това е най-разчистения вид, в който изобщо съм го виждала, защото от още се работи.
Коридорът не е малък, не е и голям.
Не знам дали ще добиете представа, но не му разбирам и само така успех да го снимам, като излязох пред входната врата.

Това е гранитогресът.
Бях пускала снимка, но реалният цвят видях чак днес на живо и няма нищо общо с този в сайтът. Светъл е, сив.
Много, много ми харесва, бях се притеснила, защото от десет дни го чакаме и бях забравила как изглежда.
Колебаех се дали изборът ми е правилен.
Но много го харесах като го видях.

Та идеята ми е какво мога да сложа в този коридор, така, че хем да има място за съхранение, хем да не е тясно, хем да е функционално.
Като се има предвид, че ще има комод или шкаф за обувки и над него огледало задължително и нещо за закачане на дрехите.
Обаче просто нямам идея как да ги разположа, кое на късата, кое на дългата част.
И за какво изобщо ще има място.

# 722
  • София
Нищо не бих слагала на късата страна освен може би огледало в цял ръст, ще пречи на влизането и излизането, тя няма дълбочина от рамката на вратата. Разширението ниша ли е или коридор към  стаи? Ако не е ниша, може би срещу него да ти седи портманто или каквото там...
Зад вратата имаш място за стойка или плоски шкафове за обувки, но гледай да остане максимална възможност да се отваря входната на повече от 90 градуса.

# 723
Ето как е в заварено положение, още на етап къртене.

Реално насреща е кухньо-хола, в дясно след късата стена е банята, спалня и детска.
А насреща директно където са изводите за контакти ще е шкаф със пералня и сушилня.
Дано обяснявам разбираемо.
Снимах всичко стаи. На етап довършване на шпакловка сме,която днес ще се завърши и после почваме да боядисваме стени и настилки да слагаме,паралелно с това тази седмица ще се почва банята.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 15:18 от Caroline_Bingley

# 724
  • София
Аз съм пропуснала първият пост или не го помня, но мерила ли си коридора?

# 725
Аз съм пропуснала първият пост или не го помня, но мерила ли си коридора?
Честно казано не съм мерила.
Аз общо взето нищо не знам, защото майсторите си се занимават с всичко, ММ им помага понякога.
Нищо не сме мерили.
Мога да кажа, че купихме 8 кв плочки за него.
Да, това насреща е ниша, и после се завива към другите две стаи.
В тази ниша ще стоят както казах пералня и сушилня.

# 726
  • София
Ами за мен основните мебели за коридор трябва да са срещу нишата, колко и какво и как би се събрало, зависи от мерките.

# 727
Ами за мен основните мебели за коридор трябва да са срещу нишата, колко и какво и как би се събрало, зависи от мерките.
Срещу нишата е банята, тя е директно след късата страна като завиеш.
Единствено на дългата страна в ляво от вратата, мога да сложа нещо. На късата евентуално само огледало.
Може би не обяснявам както трябва.
В дясно от врата веднага като свиеш е банята.
Може би трябваше да пусне някаква схема на цялото жилище. Но нямам професионална такава, а рисувана от ММ.

# 728
  • София
😂 😂 😂 Добре, може би аз не обяснявам, аз те разбрах. На дългата стена, зад вратата, срещу разширението с банята и пералнята. Понеже е най-широко, няма да пречат мебели на отваряне на входната врата и внасяне на обемни неща през нея, няма да има и опаност някой да те дрънне с вратата докато си обуваш обувките или си ровиш в шкафа. На малката стена до вратата, преди нишата може огледало в цял ръст.
Какви да са точно тези шкафчета, гардеробчета и закачалки, без точни мерки няма как да се каже.

Където на една от снимките има стол и тухли, някъде там... Закачалки на мястото на старите става предполагам, но близо до врата ако се натрупат повече неща, пречат.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 15:49 от Angel_Dust

# 729
Не сме избирали още никакви мебели.
Шкафовете, в които ще са пералнята и сушилнята ще бъдат по поръчка за да паснат точно на мястото на нашата.
Идеята ми е за поне някаква пейка-шкаф за обувки, закачалка и огледало, плюс комод, не много голям, като си представях над комода да има огледало.
Но не знам как изобщо ще се получи и кое къде ще мога да събера.
Не искам портманта, искам нещо малко и раздвоено.
Но ми се ще да има къде да сложа якетата, да не се виждат.
Но трябва да в нещо много малко и компактно, защото просто няма място. Реално на късата стена май няма да мога да сложа нищо и се чудя как да го измисля.

# 730
аз пак като ,,едно си баба знае, едно си бае!", но... визия имате ли? предпочитани цветове? материи? нещо недолюбвано? стил?
иначе, готовите мебели са ясни, повечето с подобни размери

# 731
  • София
А да сетих се и тогава ти казваше не обичам портманта, но реално изброяваш всички части на едно портманто... Което си е просто дума за конфигурация мебели за коридор.
Така или иначе донякъде е важно колко имаш между стената и вратата, те колко дълбочина имаш за пейка, шкаф за обувки, закачалка и тн. до разширението, на което можеш да сложиш някакъв по-стърчащ комод, гардеробче или каквото там ти хареса, а там пък е важно колко е дълго то, преди да дойде холната или която там врата е насреща.

# 732
Нещо подобно си представям и искам да имам в коридора.
Не харесвам индустриален стил
Всичко ще е в бежови и неутрални цветове.
Акцентните ще с бордо или тъмно зелено.
Като стил харесвам тези визии и ще се придържам изцяло към тях.
Светли цветове, универсални, класически, да може всичко да им отива,и лесно да подменям текстил и декор.

Не разбирам много от стилове, но ми харесваДжапанди и Модерна класика.
Единствените индустриални елементи, които ще имам са масата и спотове като осветление(и то не навсякъде).
Основните цветове ще са неутрални, кремаво, сиво, бежово, дървесно.
[/b]
Цветовата схема, по която ще се ръководя ще е тази. Или нещо приблизително близко.

Подът ще е средно тъмно дърво, стените светли. Вратите са бели.
Повече не знам какво да кажа.
Попринцип обичам много пролетта и есента и техните цветове.
Обичам пудра, крем, бордо,тъмно зелено.

П.С.
Изброявам части на портманто, защото реално те ми трябват🤣 не мога без закачалка и поне някакъв шкаф за обувки.
Идеята ми беше да не е цяла композиция портманто, а нещо по-раздвижено.
    [/b]

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 16:25 от Caroline_Bingley

# 733
    • София
    Да де... Но виж колко място има между вратата и стената... И тук няма място за обувки, закачалка и пейка(като ги добавиш и ще си имаш портманто😱😂) 😁 и са до вратата, а не зад нея... Вариант да обърнеш входната врата? 😁 И без др ще е по-логично за твоя коридор.

# 734
    Харесах си килим. От сайта на Barba. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт