Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 526
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Супер е! Абе хора, ужасно харесвам бели, много светли килими, ама как се справяте да не се мърсят, че и с деца? Ние имахме бял диван, защотот много харесвам бели мебели, но го перях не всеки два месеца сигурно. Като доста пазим все пак. И накрая се скапа, естествно. Ама килим - колкото и да не ходиш с обувки, то все нещо ще падне, децата ще изцапат, гости ще дойдат...направо ви се възхищавам, че се успявате...

# 736
  • София
Цапа се зверски... С такава радост го сиктердосах нашия и взех кафяв за детето... 🤣 А сега без никакви килими съм най-хепи.

# 737
Ами трябва да си се пере от време на време, защото както е примерно екрю килимът малко по малко си става с тон сиво. Laughing Светлите килими имат едно преимущество. За мен лично де. Не им личат разни дребни шушки. На тъмен килим е като на тъмен под - красиво е, но всичко личи. Ние и сега сме с почти бял. Може би защото имаме котарак - доволна съм ако не виждам абсолютно всяко мъничко камъче което неволно ще довлече от онова място.
 Имали сме светъл с тъмни шарки, сив с черно и бяло... Чак когато смених на екрю си отдъхнах

# 738
  • София
Нека позная, котаракът не е черен? 😂 😂 😂

# 739
Не. Оранжев е.  Laughing

# 740
  • София
😂 😂 😂 И оранжевото не се слива добре с бяло 🤣или не е тякъв космомет като моятя късокосместа принцес

# 741
Реша го редовно, късокосмест е и признавам си недовиждам, а очилата си нося само за четене и работа. На мен проблемът са ми миниатюрните бели камъчета от тоалетната му.

Чакай сега, че аз пак харесах шарен кимим от сайта на Barba.

# 742
Този е от моята серия "Mara" - мек като коприна, на допир е божествен. Heart Eyes
Аз нямам домашни любимци, но според мен самото влакно не задържа мръсотия, щом румба успява да го почиства и не пускам другата прахосмукачка. В стаята на сина ми има един икейски от детските серии, в неговите влакна се набиват разни дребни боклучета, хем са по-къси. За него от време на време вадя голямата прахосмукачка с голямата четка.
Имай предвид, че остават следи от стъпките, но на мен този ефект ми харесва, седи като кадифе, а после румба ми го сресва, докато не сме си вкъщи.

# 743
Извинявам се, какво е "румба"?

# 744
# 745
  • Пловдив
Моите деца се хранят само на масата за хранене и си мият ръцете след това ,затова не е трудно да се опази белият килим и диван .

Аз съм очарована от Benuta .Какво разнообразие само .А,цените са повече от нормални .Нарочно сложих един в кошницата и до БГ доставката е безплатна .Само връщането е 20€ .И сега ,като помисля още един месец какво точно ми трябва ,ще съм като луд с картечница с този сайт .

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 19:32 от nelina_london

# 746
  • В заешката дупка
Аз имам няколко чисто бели (екрю по-скоро) килими и няколко с бяло и черно/сиво по тях. Всичките са вълнени. Почистват се лесно с румбата, но на по-слаба програма, защото при най-силната беше започнала да раздърпва краищата. Само на един от килимите, по необясними за мен причини, се образуват едни черни топченца, които роботът не почиства и ръчно махам през около няколко месеца. Разливано е кафе, кола, червено вино върху поне няколко от тях; най много върху един от чисто белите. След почистване с препарат за килими (ползвам от години една и съща марка) няма помен от петна. Килимите ми са над 5-6 годишни, като най-старият е на 10+.

# 747
Леле, Барба, каква бомба пусна с този сайт 😁! За жалост, големи, тъмни или шарени килими почти няма, но ще го следя като се появят. Има много хубави, наистина!

Чудя се отдавна на килим от вълна и/или памук - може ли да споделите скубе ли се много и лесно ли се поддържа?
Едит - ЧеКа е отговорила за вълната, писали сме едновременно - какъв препарат използваш? И приятно ли е на допир или боцка? Имам едни такива съображения и май няма да си взема 100% вълна 🙄

За 2 от стаите вече взехме, но се чудя за другите 2. Единият е полипропилен (интересен, шарен арт принт за детската) и един италиански, от новите, модерни миш-маш-арт десени, на които да не личи изцапаното 😁. Последният е вискоза, акрил и не помня какво, но е много приятен и мек на допир, ние основно ходим боси, независимо от сезона. Леко лъскав, с къс косъм. Може би подобно на вече споменатия по-горе из постовете. За инфо - взехме го от Айко, последният, на цена от 280лв за 160х230 ако не бъркам.

И аз съм с с една стара Румба и откак ги взехме, всеки ден е пълна с мъх. Чудя се колко още се се скубят.. Rolling Eyes вече 2ра седмица е така. Пускам я почти всеки ден.

# 748
  • Пловдив
Ако мога да избирам между памук и вълна ,категорично вълната .Зависи от килимите ,но Икейски вълнени влизат в пералнята .Памучни с размер 160×230 също ,по големият от това  размер вече  е мъка .

В детските имаме и памучни и полипропилени .Последните ще ги сменям ,но не съм стигнала до тях .Вярно ,нищо не им личи ,обаче бяха временно евтино решение .

sis ,сигурна ли си ,че тези мъхове са от килимите ?Понякога ,когато съм махала килима от хола за няколко дни ,да го изпера и положението с мъховете е същото .

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 00:03 от nelina_london

# 749
Страхотни килими, Барба, да беше пуснала по-рано сайта.За апартамента, който дааме под наем взех този от Айко, с вискоза е, в този сайт виждам много подобни и ще го имам предвид:

Общи условия

Активация на акаунт