Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 892
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Mamagemelar, ако ти изградят ббк-то, то си има комин и не му трябва аспиратор. Аз имам такова в затворено помещение и грам пушек не остава вътре, дърпа си го яко комина. Мен в 80% от случаите ме мързи да го паля и вътре съм мушнала обикновена ел скара, от онези най-простите, дето печат най-яко😆
silence.thinker, купи първо хладилника. И аз сега правя кухня с такъв хладилник, мислех за два вградени, но като ги нарисувах, нещо не ми хареса. Моите кухни са съвсем изчистени, без дръжки и две колони една до друга ми заприличаха на гардероб, затова се отказах.
Трябва да знаеш модела, защото за някои не се изисква отстояние отзад и отстрани, за други трябва да има.
Моят ще е до стената и ща не ща там трябва отстояние заради вратата.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 21:10 от Чи лу

# 76
Ще споделя опит за кухненския плот под прозорец.
Не е удобно за отваряне, а миенето на прозореца е още по-неудобно и досадно. Уточнявам че съм висока и с дълги ръце Grinning
В никакъв случай не бих сложила дръжките на дограмата в ъгъла между двете стени, още по-далечно и неудобно ще бъде. По-добре да са от обратната страна, раздалечени една от друга.

# 77
Качваш се на колене на плота и измиваш за пет минути.

# 78
Именно де, точно това казвам и аз Blush

# 79
И аз съм на мнението phloxx. В предишната кухня имах прозорец над плота и ми беше най-труден за миене. Щората беше вечно опръскана с нещо, а там нямаше нито мивка нито готварски плот.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 21:54 от Чи лу

# 80
Аз в селската къща имам прозорец странично на плота, обаче не ми е трудно да го отварям и мия, защото е къща, отвън имам достъп - на първия етаж е и прозорецът се отваря навън. При мен се пада в близост до готварския плот и много обичам да готвя и да наблюдавам живота на двора - котенца, птиченца, цветенца, ММ с косачката Simple Smile...все нещо интересно има.

# 81
На първи етаж е друго, да. Моят е на втори етаж и заради плота не си виждам градината от него, гледам покрива на съседите.

# 82
труден , не труден...да не е да го мия всеки ден!
значи...да не ви показвам какво бях се затръшкала да искам Joy
но, проектантът каза не е, и не!- заради пясъците имаме усилена конструкция, на всеки 3м колона

Скрит текст:

трябваше да се примиря- останаха три прозореца, с колони между тях

чи лу, вече 26 г брак- никога не съм палила или правила барбекю- има си мъже за тая работа!
аз не обичам да ми пече, да ми пуши...

# 83
чи лу, вече 26 г брак- никога не съм палила или правила барбекю- има си мъже за тая работа!
аз не обичам да ми пече, да ми пуши...
Моят е друга порода. За 28г едно яйце не е изпържил😆

Аз отново имам драма с латекса. Не мога да разбера, как така си мени цвета тоя латекс? Отивам с плочка, избирам подходящ цвят, мажа го на стената -изглежда съвсем друго и изобщо не стои добре с гранитогреса. Слагам картончето от каталога до него на стената- същото е.
И така 4 пъти... засега😂

# 84
  • София
От осветеността на помещението и от размерите на боядисаното... Да не говорим, че в различните сезони и части на денонощието цветът ще изглежда различно, дори и в различните части на стаята. Не го мисли чак толкова.

# 85
Винаги е така с латекса. Проба дава идея само на място на стената. И пак не винаги, защото две педи боядисано може да изглеждат различно от цяла стена. Ние така си изпатихме с кувертюра. избирахме я с парче тапет в ръка - пасват си. Вкъщи едното синее, другото жълтее... ужасТ. Купувахме нова.

# 86
silence.thinker, беше писала и че си изместила мивката заради отварянето на прозореца май, извинявам се ако бъркам! Можеш да вземеш сгъваем/потъващ смесител и да си решиш проблема! Моят е на Тека, има по-евтин вариант в Икеа, а и на други фирми разбира се  Simple Smile.
https://veto.bg/products/smesitel-teka-auk-983-pod-prozorec

Аз също си направих така мивката преди години, за да гледам децата в двора. Не съм имала проблеми с почистването на прозореца никакви. И перденца имах и те не бяха напръскани. Моят прозорец беше двукрил с летящ делител ако има значение.

# 87
Чи-лу, вместо да ходиш с плочка в магазина, вземаш картончетата с боя и ги носиш вкъщи. Лепиш на стената, която ще боядисваш, и чааак тогава сравняваш с плочката дали пасва. Ако ги сравниш на друга светлина, например в магазина, мозъкът си запомня, че комбинацията ти е харесала Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
Взела съм целия каталог с бои, те сами ми го подариха от магазина. Аз си ги тормозя редовно там с моя далтонизъм😂
Взимам топло сиво, като го мазна на стената до плочките ми изглежда студено чак синеещо🤪 На картончето е същото пък си пасва с пода.
Ох, вече ми писна, вчера последно взех нов цвят и вече мисля да го мажа него, квото стане. То едната стена цялата е кухня, другата само прозорци с пердета от край докрай, на третата с тв-то ще стагам някакви панели и четвъртата прозорец и до него врата, колко ли ще се вижда от тоя латекс😆

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 13:57 от Чи лу

# 89
Здравейте, някой може ли да сподели личен опит за стенните панели(ламперия) дали трудно се почистват, тъй като ми харесват, но се чудя дали не събират много прах и ще съжалявам после Satisfied Бих искала да сложа зад леглото в спалнята,нощните шкафчета и зад дивана в хола, за да предпазя стените, тъй като за сега имам наблюдения, че най-много се очукват и цапат при нас. Ако имате предложения за други плоскости или покрития също ще се радвам да споделите Flowers Strawberry

Общи условия

Активация на акаунт