Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 924
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Чи Лу, Да знам, че е много специфичен цвят и, че трябва да се тества.
Angel Dust ,аз казвам какво ми харесва и кое предпочитам, а не, че ще е в такива цветове.
Конкретно за този апартамент ще е светло, защото пространствата не са големи и защото така си го представям, а и се съобразявам с ММ, който не обича тъмни цветове.
Силните, тъмни и драматични цветове както споменах ще са само акцент.
Сега гледам вратата Антрацит.
Ами тя си изглежда черна.
И много й се чудя.
Много смело ми се вижда това черно.
Drago2008,при теб се в получило много добре.

# 181
Тъкмо щях да пиша, че антрацитът на врати изглежда почти черен, представям си го точно като на Драго вратите.
И аз не обичам сиво, но понеже спомена, че подът ще е сив и още нещо имаше в този цвят, предположих, че го харесваш и затова предложих антрацит.

# 182
Тъкмо щях да пиша, че антрацитът на врати изглежда почти черен, представям си го точно като на Драго вратите.
И аз не обичам сиво, но понеже спомена, че подът ще е сив и още нещо имаше в този цвят, предположих, че го харесваш и затова предложих антрацит.
Това, което избрах за кухнята се води меко сиво, едно между бежово и сиво, реално името му е сиво, но не е баш такова.
И много ми хареса, но честно казано вече се страхуваме какво ще дойде и как ще изглежда.
И тези дни ще карам майстора да ми показва мостри от склада.
Черно си изглежда, да.
Но е хубаво.

# 183

Това, което избрах за кухнята се води меко сиво, едно между бежово и сиво, реално името му е сиво, но не е баш такова.
И много ми хареса, но честно казано вече се страхуваме какво ще дойде и как ще изглежда.
Знаеш ли марката, номера?
Може да има от него готови мебели в гугъл или в групите във ФБ.

# 184

Знаеш ли марката, номера?
Може да има от него готови мебели в гугъл или в групите във ФБ.
Ооо, аз изрових интернета.
Всичко съм видяла каквото има.
Даже в официалния сайт на марката, ИГ, ФБ, всичко възможни групи, Пинтерест, страници, магазини, в които се продават плоскостите.
Цветът е  Soft touch new gray, 729, AGT.
Пясъчен мат на места го пишат.

И би трябвало цветът да е точно този:

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:53 от Caroline_Bingley

# 185
Хубав цвят е. По-скоро изглежда пясъчно, а не сиво, но на живо може да е различно.

# 186
Това точно като моето сиво, което стои бежово 😀.

# 187
Бингли, много е хубаво. Аз разбрах, че си видяла само мострата от мебелиста и затова се притесняваш.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:07 от Чи лу

# 188
Хубав цвят е. По-скоро изглежда пясъчно, а не сиво, но на живо може да е различно.
Кубратова, точно това е, което ме притеснява. Много специфичен цвят и на различна светлина стои различно.
Аз първо бях избрала едно млечно сиво, то си седеше като мръсно бяло, и беше много студен цвят.
После, колежката по изобразително изкуство ме посъветва да ги гледам цветовете на дневна светлина навън.
И аз тогава чатнах и видях колко различни стоят на компютър, в стая, до прозореца и навън на слънчева светлина.
Абе, каишка работа.
Като открила топлата вода.
И там този цвят отива към бежово, но много леко и е на границата на сивото с бежовото.
Вътре в самата стая с майстора го гледахме, той каза това е крем.
После като му казах името, гледа, гледа и вика, да сиво е. Не е крем.
Аз първоначално си исках точно този цвят.
Нарочно го гледах и точно в стаята, в която ще го слагам.
Стои си сиво, но отиващо към бежово.
ДХЗ силно се надявам да стои бежово.

Кубратова много гледах в нета разновидности, правени кухни в този цвят, по техните сайтове клипчета и качени проекти, правени с рози цвят.
Но на живо ще го видя когато кухнята стане готова.
Освен ако не нахалствям да ме води до склада и да ми го покаже на парче.
И много ме страх какво ще се получи.
И дали ще е това, което си представям.
Още повече, че ще го комбинирам с цвят
Толедо, ето този , но той ще е само за средния ред шкафчета.
И евентуално маса или под в същия цвят.
Та, сега пък не знам дали не сгреших.
Защото плота и гърба са в трети цвят и ме е страх да сме стане манджа с грозде.
Въпреки,че според мен цветовете се комбинират много добре помежду си.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:07 от Caroline_Bingley

# 189
На мен ми бяха докарали боядисани кухненските шкафове с грешна боя - точно мръсно сиво-бяло изглеждаше, добре, че не бояджията ги донесе, щях да го оставя на място. Върнах ги и дадох другаде да ги боядисат, нямаше да ги изтърпя в най-любимото си помещение в къщата.
На практика твоят цвят е грейдж, който е комбинация между бежово и сиво.
Щом се надяваш да стои бежово, защо не вземеш именно такъв цвят, без примес на сиво?
За мен пробите трябва да се правят не просто на дневна светлина извън магазина, а на място в помещението, за което са предназначени, защото имат значение изложение, етажност, околна среда, площ, височина на помещението, околни мебели...всичко влияе, особено на граничните и сложните цветове.

# 190
Бе, то и аз носих и пренасях мострата на моя крем да я гледам на всякаква светлина, а като ми монтираха кухнята отвреме-навреме ми жълтее. Пък аз най-мразиМ жълто и оранДжево😆
Сега за новата кухня, гледам тоя кашмир постоянно, защото си имам голяма мостра в мен и тук-там ми бие на лилЯво и леко ме разколебава😆
Майсторът вече прави корпуса, аз още не съм решила гланц или мат.

# 191
Този цвят беше най-близко до това, което си представях.
Другите бяха или много към жълтото, или крем, което пък имаше направо прасковен отенък.
Иначе имаше един много хубав кашмир,
и Галакси крем, ама те имаха силни блестящи частички, много красиви, но се притеснявах да не е циганейшън и се отказахме.
Крем е много хубаво, но на мен си ми жълтее, и кухнята на снахата е такава и не ми се искаше да правя същото.А и тяхното много си жълтеше.
Като домашните кремове на баба, ванилия, баш такова е.
Иначе е много красиво.
В комбинация с дърво стои много добре, много уютно.
Всичко останало беше или много сиво, тъмно или светло, или с други оранжеви и жълти отенъци, които не понасям.
Много го гледах.
Даже питах една влогърка от чиято кухня се вдъхнових и тя ми потвърди, че това е цветът-sand.
Ама какво ще дойде и как ще стои е друг въпрос.
Аз носих в стаята и там го гледахме заедно с майстора.

Кашмир е много хубав цвят.
В момента е много актуален.
Гланц или мат го мисля още, макар кухнята да в поръчана. 🤣
Аз един месец живеех с мисълта да в гланц, но този цвят го няма гланц, а и никак не си го представям като гланц конкретно този цвят.
По-класно ми е мат.
Може би сгреших, но това ще е. Вече не мога да го мисля.
А, си харесвам мат.
Гланц никога не съм харесвала.
Но ме омаяха модните тенденции и, приказките, че много лесно се поддържало.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:41 от Caroline_Bingley

# 192
Кашмир има много хубав без блестящо на кроношпан. Ама е фолио, а аз не смея да сложа такова и ще взема акрил от Салекс.
Разликата в цената им, като материал е почти двойна, но в цената на цялата кухня разликата с двата вида е много малка.

# 193
Ей това е кашмир на Кроношпан, Ами то аз разлика не виждам с това, което съм избрала.
И това е цветът, който искам по принцип.

Но забелязвам, че на някои места и при някои фирми тоя Кашмир е много по-тъмен и различен цвят.

# 194
Слагала ли си ги едно до друго? На мен по снимки ми изглежда голяма разликата.
Кашмирът е повече сив, отколкото бежов, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт