Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 592
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Не бих сложила втора кръгла маса. Hands V
Защо?
Питам понеже и ние в общо помещение хол и трапезария сме с две в различна форма (в хола - кръгла, в трапезарията - правоъгълна). А все ми се струва, че макар да са на достатъчно разстояние една от друга, по-смислена концепция би било да са еднакви като форма.
По мое виждане: въпрос на композиция.
Една стая е правоъгълник, една стена е правоъгълник... не пречи да се виждат като платна, които се композират.
В композирането понякога има смисъл от повторение, а понякога от разчупване. Ролята на повторението е да прави симетрия или ритъм.
В конкретната стая на Драго според мен с две кръгли маси не би се постигнала нито симетрия, нито ритъм. Най-малкото ще са на различна височина, което автоматично разбива ритъма.
От друга страна кръгът е много активна геометрична форма, неговият характер е да бъде център и притежава по-голяма притегателна сила в сравнение с формите с прави страни и ъгли.
В случая, отново не считам, че стаята ще спечели от два центъра, разположени един до друг, по дължината на същата стена.
В абстрактните графики (геометрични композиции) много често ще видите как правоъгълници и прави линии се наслагват и се пресичат, но има само един кръг.
Кандински, Пол Клее, Бруно Мунари
Скрит текст:

При композиции с повече кръгове и дъги, ще откриете, че вероятно е мислено за симетрия и/или ритъм.
Соня Делоне
Скрит текст:

# 631
Имах намерение да пиша нещо подобно, но ти го направи и илюстрира много по - добре Barbabeau Simple Smile.
Бих добавила само: повече мебели с кръгли / овални форми са удачни, когато архитектурата предразполага към това ( полукръгли или др. части от кръг фигурират като част от помещението, като балкони, веранди и т.н.)

# 632
  • София
Медиса поразгледай бонами, крео, зара, вивре... Абе въртят ми се такива маси обаче не мога да се сетя къде, от месеци си търся помощна масичка и само маси ровя...

Иначе подобни има в амазон.де ако си ок да си поръчваш

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:29 от Angel_Dust

# 633
Мацки, дайте идея какъв цвят (без бял)за останалата част на холокухня пасва на това ? Хич не съм фенка на пачуърка(затова и нищо не ми хрумва) , но става дума за освежаване при близка..

# 634
Скрит текст:
Мацки, дайте идея какъв цвят (без бял)за останалата част на холокухня пасва на това ? Хич не съм фенка на пачуърка(затова и нищо не ми хрумва) , но става дума за освежаване при близка..

всеки по-наситен цвят..., и без бежово и сиво , че и без това става малко измито ...

# 635

Може тъмно или сиво-синьо. Ще се върже с плочките.

# 636
  • София
Може просто някой от по-тъмните цветове на плочкиъе според вкуса, синьо, кафяво, зелено, черно малко е размазана, не ги виждам ясно какви са.

# 637
Нямам по ясна и аз на този етап. Синьо като че ли ще отпадне, чудя се дали тъмно зелено/или изобщо някакъв вид зелено ще е ок. Рових по разни цветови схеми, но с тия плочки нищо не откривам
Може би ей това ..

# 638
Нямам по ясна и аз на този етап. Синьо като че ли ще отпадне, чудя се дали тъмно зелено ще е ок. Рових по разни цветови схеми, но с тия плочки нищо не откривам

# 639
  • София
Знаеш ли името на плочките?
По-точно някакво sage зелено ако има в тях
по-тъмно, по-бледо
Може и тъмно дърво.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:56 от Angel_Dust

# 640
Аз като собственик на тераси да кажа, че къртенето на плочки за ремонт е не по-малко кофти.Една тераса я преправяме няколко пъти вече.Скъпо и мръсно.А все някога се стига до това.Много по-лесно е да се вдигнат плочките, да се ремонтира и да се поставят с тези системи.Яд ме е, че тогава ги нямаше.Имаме сега да ремонтираме друга, ще префугираме и презалепим плочки и ако не стане-къртене и със сигурност ще сложа тези системи.Терасите ми са открити.
С префугиране и отгоре система, затваряте влагата вътре в плочата/изолацията. После избива конденза където му дойде на ум. Трета година се виждаме в чудо, сега ни предстои къртене до плоча и правене на изолации и всичко отново

# 641
Скрит текст:
Знаеш ли името на плочките?
По-точно някакво sage зелено ако има в тях
по-тъмно, по-бледо
Може и тъмно дърво.
тези принтове са класически Пт, средиземноморски, и т.н., ползвани именно с тъмно дърво
аз виждам най-куцата част , в така зададената задачка, именно в избраното светло дърво

second, дясната замазана снимка , нали е нещо тип бял бор?

# 642
  • София
Нищо му няма на светло дърво. Ако се съчетае и с такъв плот ще светне.
Принтовете са класически, но има вариации на ползваните в тях цветове, а за мен те са определящи. Понеже са супер шарения, не бих привнесла цвят, който не съществува в тях или не е много близък. Та ако няма зелено, не бих сложила зелени шкафове.
Едно време мечтаех за кухня с гръб пачуърк... Събирах снимки, бях натрупала доста, коя от коя по-хубави, отложи се начинанието тогава, минаха няколко години, стигнахме до правене на кухня в къщата, рекох си - ооо материл с идеи имам натрупан... Отворих папката и.... Ами момента им беше отминал, изморяваха ме като ги гледах, все на някоя от серията нещо ме дразнеше... И смених концепцията и се радвах, че не ми се е отдала възможност да ги сложа.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:23 от Angel_Dust

# 643
Прилича ми на икейската “бреза”

Ще дам предложенията, пък да видим какво ще се приеме

# 644
  • София
Тя икейската си е бреза фурнир, без кавички, естествен фурнир е.

Общи условия

Активация на акаунт