Страх от раздяла

• 7 979
  • 192
  •   1
Отговори
# 45
Колкото и да не ви се иска, парите са важни, защото купуват неща, от които се нуждаем, за да живеем. Може да не са много, но трябва да са достатъчно за нормално съществуване. Отношението на мъжът й също е важно, затова има съмнения за бъдещето им, но без доходи, тя няма как да отглежда детето. Затова търпи с мъжа си или си отива при техните. Поне базовите им нужди трябва да са покрити.

# 46
Много съм удивена как описваш, че "100% сама отглеждаш детенце". Всяка жена, на която някой друг осигурява средствата, ще си гледа детенцето. Това не е 100% сама и дори не е 80% сама и не е това самотната майка. Съжалявам, но съвсем друго значи да си гледаш детето сама.  Чета и не ми се вярва. Да носиш всеки ден всички отговорности, да му трепериш сама над здравето, без баща му изобщо да  е наоколо, да сте разведени и бащата да липсва всякак, да не дава нищо или само минимална издръжка - това е да си сама. Понеже явно не знаеш.

Да. Финансовата грижа не е лека. Наясно съм с това и не го умаловажавам. Абсолютно аз поемам всички останали грижи, включително за здравето му, включително за доктори, консултация и тн. аз го водя сама и да 100% всеки ден аз съм човека, който го обгрижва за всичко. Не съм написала никъде, че се причислявам към “самотна майка”, съзнавам, че има жени в много по-тежка ситуация от моята, които нямат и финансова подкрепа..

# 47
Принципно ти си в майчинство, така че дневната грижа с право си е твоя - доктори, ваксини, хранене, игри и т.н. Би трябвало вечер да приобщаваш бащата, за да се получи връзка между него и детето, но това се започва още с раждането. Ако в началото не си допускала той да се погрижи за нещо, постепенно се е отдръпнал. Възможно е и просто да е темерут, не знам...... Ти си го познаваш дали е бил такъв преди раждането.
Принципно бебето е изпитание за връзката и изобщо за майката и бащата. На майката може да й тежи грижата за бебето, баща пък да се чувства недостатъчно въвлечен в това.

# 48
Ами и да има друга, мислиш ли,че ще каже да като го питаш? Много ясно,че ще каже не! Не искам да те разстройвам , но на мен ми намирисва леко… Защото припознах много от нещата и обясненията и тъпотиите.

# 49
Ами и да има друга, мислиш ли,че ще каже да като го питаш? Много ясно,че ще каже не! Не искам да те разстройвам , но на мен ми намирисва леко… Защото припознах много от нещата и обясненията и тъпотиите.
Да.. именно. Няма как да разбера(освен просто случайно някак) и едва ли той ще потвърди ако е така наистина… така че в това гледам да не се вглъбявам, защото иначе ще стана пленник на собствените си предположения и хипотетични ситуации.. на първо време бих искала да се разрешат проблемите, които са на лице. Било то заедно или просто аз да взема самостоятелно решение..

# 50
Да, разбирам те! Но неговото пренебрежение има риск да ти смачка самочувствието като жена! Ако можеш, не го позволявай

# 51
Да, разбирам те! Но неговото пренебрежение има риск да ти смачка самочувствието като жена! Ако можеш, не го позволявай

Опитвам се.. но процеса вече е започнал:/ някак с грижите покрай детето, неглижирам тези мисли и аджеба на мен какво ми има, че така се получава, но се прокрадват често..

# 52
А ти опитваш ли се да го ангажираш да правите нещо заедно или просто очакваш той да вземе детето и да се занимава с него самостоятелно? Как въобще общувате по принцип?

# 53
На теб ти няма нищо-повярвай!:)
Ти си грижовна млада жена, която се грижи за детето си- страхотно! Ще дойде и твоето време- винаги идва… С твоя или без твоя мъж, твоето време ще дойде, малко ти трябва!
Гледай си детенцето, наблюдавай случващото се, подреди си мислите и знай, че ти не си сама! Най-скъпото ти е с теб!♥

# 54
Само за мъже, които искат да се женят за теб ще е проблем да имаш дете. Ако няма да се жените... няма проблем.
Знам че тука лицемерие ще кажат обратното.
В природата лъвовете , като станат водачи умъртвяват малките лъвчета от другия лъв. Това е подсъзнателно. Не може да се бориш с това.

# 55
Съвет: бягай от мъже, които считат детето за пречка!Има доста свестни мъже с големи сърца, които биха се задомили с теб и приели детето ти.

# 56
Не съм прочела всичко, но да питам - мъжът ти изобщо искал ли е дете?

# 57
А ти опитваш ли се да го ангажираш да правите нещо заедно или просто очакваш той да вземе детето и да се занимава с него самостоятелно? Как въобще общувате по принцип?

Аз прекарвам много повече време с детето по цял ден и съответно го познавам по-добре и за това винаги гледам да го въвлека в игри на които бебето се радва, ще са му интересни и ще е спокойно. Опитвам се аз да им създам така да се каже среда и идея за игра, но интереса и усилието на партньора ми трае точно две минути. След което отива да си почива(не знам вече колко пъти пиша това изречение в тази тема…..) трудно ми е да опиша общуването ни честно казано, но ако не го помоля например да вдигне някоя чиния, той не би поел инициативата. Няма да възрази да го направи иначе.

# 58
Може да е просто темерут, емоционален инвалид. Преди детето да се е старал повече докато те спечели, сега вече няма нужда. Има такива хора, не можеш да ги промениш, но пък си поемат отговорностите и са надеждни. Дали е така или просто е охладнял към теб и грам не му се занимава, все още не мога да преценя със сигурност. Карай го да излизате навън и да прекарвате повече време заедно където не може да се усамоти, карай го също да излиза на разходка до близкия парк, градина или някое подходящо за целта място сам с детето, може пък да му прищрака нещо. Мисълта ми е да не тръгваш с лошото преди да опиташ всичко и да си сигурна, че няма да се получи, защото наистина човека явно проблем няма, друга жена също може да няма. Просто си е чук, с малко усилия и подход да се промени до известна степен. Имай предвид, че тук на всеки проблем веднага съвета е бягай с 200, и тва ти го пишат потребителки, на много от които личния им живот далеч не е за пример, меко казано.

# 59
  • София
Горканчо темерут мамин! Ами той си е такъв. ❤️ Какво като не си поглежда детето и пренебрегва жена си, нали пари изкарва. За какво друго е мъжа, освен за това?
Явно жената не е удовлетворена да живее с подобен човек. Дали си е такъв, не й помага. Много рядко давам съвети за раздяла, но няма й да те съветвам, авторке, вечно да търпиш статуквото. Виждаш ли се години наред така? Мислиш ли, че той може да направи промяна? Защото, ако той не може и това не е окей за теб, промяната трябва да дойде от теб. Или си оставате заедно, ти си оставаш недоволна и неразбрана и така... А може и чудо да стане и изведнъж мъжът ти да стане емоционално достъпен, ама не бих разчитала много на това в дългосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт