Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, приложение номер 2 ли се подава от 135 дни до 410, защото нещо се объркахме със счетоводство и иска номер 9, а номер 9 до колкото знам е от тях, а номер 2 от мен? Моля ако някоя знае ще съм благодарна.
Номер 2 е за първата година, номер 7 за втората.

# 91
Момичета и аз имам въпрос по болничния. Получих съобщение от НОИ, че има проблем с болничния ми, неясно какъв, но нещо не излизат броя дни (135), сега започва чуденето и разправиите какво се случва, опитвам се да се свържа с НОИ, безуспешно, някой патил ли е с преиздаване на някой от болничните?

# 92
Момичета, срещала съм по групите как можеш да видиш изплатени пари от болничен за кой период са, но на мен ми излиза само откога докога е и кога са постъпили данните в НОИ. Имате ли представа къде я има тази информация? Че сега ми преведоха едни 45 лв., които нямам представа откъде се взеха и за кога са. 😀

# 93
Ехооо🌞
Каката ми беше мн ревливо бебе🫢,не исках да чуя за второ...но ето порасна и стана супер дете,помага,слуша(е и тя има фази,но се търпи.)
Така,че не се отказвайте тези с едно ...понякога второто е по-спокойно.Дайте си време 💚
Гери е спокойна като цяло реве само ако е гладна или нещо я мъчи и то леко нещо като мрънкане само.
Излизаме трите рано.Първо оправям бебето,после каката,после ам,храна подготвям бисквитки за всеки по нещо дребно,после аз се оправям....бутам до първата кафемашина и пускам капучино в парка чак, да мине гадния път😁В повечето случаи докато оправя всичко и всички Гери мрънка ....🤷🥴
От няколко дни сме на Аптамил комфорт.

# 94
Здравейте,
Минали са 6 седмици от раждането. Все още имам  лохии - една превръзка за целия ден, нещо като следа жълтеникава. Нищо повече. Има ли други такива?

# 95
Tanq.yaneva сърдечни благодарностк за препоръката за флебодия и Прокто Гливенол за хемороидите. Флебодията малко ме достраша да я пия, като прочетох листовката, въпреки че на теб в болницата са ти казали, че няма проблем с кърменето. Пише, че не се препоръчва, защото не е изследвано предава ли се с кърмата. Само 1 ден я вземах, но прокто гливенола свърши чудесна работа и почти забравих 😊😊

На огнян днес му дадоха 3те ваксини. Сега се моля на всички богове да не го мъчат твърде много. Сложих куул пач по препоръка на лл. Също ми каза да дам. 2мл панадол превантивно, почудих се малко дали или, но в крайна сметка дадох, ще видим.

Нещо за ротавирусната, което аз никога не бях чувала, сестра ми ми каза. На тях са им казали да пазят брутална хигиена при смяна на наакани памперси поне 10-15 дни след ваксината, защото можело те да се заразят с ротавирус. Чак ръкавици някой ги посъветвал да ползват.
Не знам колко е достоверно това и не, че по принцип го ядем това ако, де 😄, но реших да споделя. Има някаква логика.

Иначе Огито продължава с мъката по коликите, направо ми е жал за него горкото. Но поне намерих цаката на яденето, както бях споделила и пу пу махнахме добавките. Дано така си остане 🤞🤞
Малко по неволя махнах и цеденето, защото просто спи само отгоре ми и е сложно. Но, за сега, всичко с количеството е супер

# 96
Момичета, срещала съм по групите как можеш да видиш изплатени пари от болничен за кой период са, но на мен ми излиза само откога докога е и кога са постъпили данните в НОИ. Имате ли представа къде я има тази информация? Че сега ми преведоха едни 45 лв., които нямам представа откъде се взеха и за кога са. 😀

Подчертаната справка е с различните плащания и периоди, понякога един болничен е разделен на два периода.

Здравейте,
Минали са 6 седмици от раждането. Все още имам  лохии - една превръзка за целия ден, нещо като следа жълтеникава. Нищо повече. Има ли други такива?

И моите бяха такива, даже по-рано, може би още 4та седмица.

# 97
И аз имах жълтеникави

# 98
На някой друг АГ-то му да е казало да ходи за цитонамазка след като минат 1-2 цикъла?

# 99
Може ли да споделиш каква е вашата цака за яденето?
При нас още коликите се ужасяващи и са само докато се храни, горкото дете виждам, че е гладна, но пие 2 глътки и спира от болки… забелязах, че ако я хвана гладна в просъница положението е супер, хапва си и е спокойна, но не винаги се получава.
Днес направихме една сесия боуен терапия, ще направим още 2 и се моля на всички богове да има някакъв ефект, защото вече не знам какво да я правя. Знам, че с времето ще отминат, но вече 2 месеца и половина зверски мъки, малко ядене заради тях и съответно неоптимално качване..
Tanq.yaneva сърдечни благодарностк за препоръката за флебодия и Прокто Гливенол за хемороидите. Флебодията малко ме достраша да я пия, като прочетох листовката, въпреки че на теб в болницата са ти казали, че няма проблем с кърменето. Пише, че не се препоръчва, защото не е изследвано предава ли се с кърмата. Само 1 ден я вземах, но прокто гливенола свърши чудесна работа и почти забравих 😊😊

На огнян днес му дадоха 3те ваксини. Сега се моля на всички богове да не го мъчат твърде много. Сложих куул пач по препоръка на лл. Също ми каза да дам. 2мл панадол превантивно, почудих се малко дали или, но в крайна сметка дадох, ще видим.

Нещо за ротавирусната, което аз никога не бях чувала, сестра ми ми каза. На тях са им казали да пазят брутална хигиена при смяна на наакани памперси поне 10-15 дни след ваксината, защото можело те да се заразят с ротавирус. Чак ръкавици някой ги посъветвал да ползват.
Не знам колко е достоверно това и не, че по принцип го ядем това ако, де 😄, но реших да споделя. Има някаква логика.

Иначе Огито продължава с мъката по коликите, направо ми е жал за него горкото. Но поне намерих цаката на яденето, както бях споделила и пу пу махнахме добавките. Дано така си остане 🤞🤞
Малко по неволя махнах и цеденето, защото просто спи само отгоре ми и е сложно. Но, за сега, всичко с количеството е супер

# 100
И нас ни мъчат коликите в момента, някоя мама ползвала ли е от възглавничките с черешови костилки, дали облекчават положението?

# 101
И нас ни мъчат коликите в момента, някоя мама ползвала ли е от възглавничките с черешови костилки, дали облекчават положението?
При нас не за съжаление, но не пречи да пробваш. Аз пробвах каквото чух 😂 нищичко поне го мъчат на периоди до към 23 после си спи цяла нощ та чак до сутринта. Ние днес правихме за коклюш и ротавирусна ваксина. Каза да дам Панадол. Иначе шишко си е отгледано бебе. 6кг и 58 см 😂 питах пак дали да му давам колкото иска да яде, защото той папка 150 и търси на по 2-2.3 часа ядене. Каза да си му давам, то и каката беше същата пухкава 😀 поне са високи на баща си та не им личат кг

# 102
При нас го мъчат основно вечер и през нощта и не можем да спим. През нощта се буди по 2-3 пъти за продължителен период от време и понякога не сме сигурни дали е заради коликите, или защото е гладен. Нашето момче прекара близо месец в неонатологията и реално като го изписаха, започнаха коликите. Бяха ни казали, че се храни по 7 пъти на денонощие с около 100 мл, но вкъщи тотално не важи този режим и нищо не се спазва. А и той понякога изяжда много малко точно защото го мъчи коремчето.

# 103
  • София
При нас коликите спряха. Или ако ги има, ги понася леко. Вече не добавям Колийф в млякото. Само БиоГая.Педиатърката каза до година поне да я давам. Вашите лекари казвали ли са докога трябва да се дава?

# 104
Не съм питала аз,може би ще я спра по някое време и после за захранването пак ще давам

Общи условия

Активация на акаунт