Shein.com- тема 2

• 50 375
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Единствения минус на боксовете е краткия престой там. Иначе на много от местата може да си ги вземеш в по-голям интервал от време и не чакаш на опашка. В момента пред всеки офис на Спиди се вие опашка, а куриерите са претоварени. Днес обяснявах на едно момче от Сеймдей къде ми е адреса. Не бил от София и го пратили временно да помага.

Съгласна съм , краткия престой е минус,  но голям плюс е И че можеш да вземеш нещото от бокса в извънработно за куриерските фирми време. Да кажем в 20-22 часа или преди 9. Опашките даже няма да коментирам. Явно и боксовете са вървежни,  защото днес се засякохме 4-ма в зоната на бокса имаше незначително изчакване.

Купувам неща които не мога да купя в бг. Примерно ушанка за тийна с размер XXL и голям размер XXL  ски ръкавици от неопрен - нямаше никъде из града нито онлайн с поръчка. Имаше ушанки само от истинска кожа с "мех"  и на безумни цени за младеж, който утре може да я загуби.

Поръчах си примерно тъмни очила, които съм купувала от дрогерия преди 3-4 години. Много си ги пазех защото не съм виждала никъде такива. ами оказа се че ги правят братята китайци ги правят доста добре. Тука ми струваха 20 лева. В Шейн  ми струваха 6 лева. Какво повече да кажа.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:19 от _re_ge

# 481
Може да е временно, заради силния сезон. Аз онзи ден пращах от офис на Спиди и чакахме на опашка отвън, защото дори мястото за клиенти беше пълно с пратки до тавана.
В същото време този бокс, в който ми бяха пренасочени пратките, е съвсем нов и може да се опитват да си го разработят.

п.с. Яд ме е че не си поръчах вериги за сняг. Сега гледам в бг сайтовете. Същите, но с по 50 лв отгоре. Мерси! Joy

# 482
Ами не е единственият минус, в сравнение с това да ти донесат пратката на адреса, макар че си е съществен. Иска да отделиш време и да отидеш ти, поне за мен не е едно и също. Не на всеки са му пред къщи кутиите, а в темата за Тему редовно се оплакват че им засилили пратките в кутии които далеч не са най-близките до тях.
Аз от Shein купувам дреболии точно за да не трябва да излизам и обикалям за всяко. Ако ще се разхождам за да си ги прибера, аз направо ще си ги купя от физически магазин и няма да ги чакам 10 дена, предимно същите боклучки са по левчетата.

За мен да чакам на адрес е минус, но всеки с ежедневието си и задълженията си. Просто ми е по-удобно да отида аз до офис/бокс, когато мога. Минус е краткото време за взимане от бокс или трябва да ангажирам друг. За пратките от Тему в различни боксове, само с едно обаждане става и е супер лесно пренасочването. Вече, ако целия бокс е пълен и ти сложат пратката в друг, е неприятно. Иначе пак с обаждане на БоксНау можеш да удължиш престоя. За другите не знам. Има боксове, които са бензиностанции, метростанции, паркинги и там достъпа е 24/7 и можеш да идеш и в 23 часа. Но както казах, всеки според нуждите му. Аз да чакам куриер на адрес ми е ангажиращо. Някои и не дават интервал, в който ще те посетят. Експрес 1 съм ги чакала 3 поредни дни за пратка. Всеки ден смс за пратка и никой не идва. А нямах тогава опция за поръчка до офис/бокс или да избера друг куриер.

# 483
Всеки си преценява какво го устройва.
За Shein това че работят твърдо със Спиди ми е немалък фактор. Неизвестност къде и с кой куриер ще ми е пратката докато не я пратят, както е при Тему не ме устройва просто.
Бензиностанции, незнамсикакво... аз съм пешеходец, нямам работа да ги обикалям бензиностанциите. Особено ако по условия съм поръчала с презумпцията че ще ми го доставят а няма аз да ходя да си го събирам от някъде си.
При всяко положение, е хубаво да се знае още при поръчката а не после да се разбира къде отива.

# 484
При всички положения е + на Шиин това, че работят твърдо само със Спиди. С Тему трябва да хвърляш боб, така е.

# 485
  • у нас
Единствения минус на боксовете е краткия престой там.
Онзи се опитах да пусна пратка до автомат на Спиди. Всички кутии бяха пълни. И куриерът каза, че всичко е заето от пратки от Тему. Според мен трябва бързо да се освобождават и вземат пратките, защото те не са склад, за да стоят дълго време. А и тези кутии не са само за пратки от китайски сайтове. Явно са недостатъчни.

# 486
Според мен трябва бързо да се освобождават и вземат пратките, защото те не са склад, за да стоят дълго време.

срокът е 48 часа. Не всеки може да реагира от днес за днес. тези дни вземах пратка с книги и тя беше поставена в бокса към 10 часа сутринта, когато вече не съм в квартала, вечерта бях ангажирана. Излиза че нормално човек може да я вземе или същата вечер или на следващия ден. Реално това не е много голяма свобода. Но е хубаво че винаги можеш да помолиш някого. Вземала съм пратки на сестра ми, защото зоната на три различни вида куриерски  кутии  е по-близко до нас отколкото до тях. За разлика от това, трудно можеш да  вземеш на някого пратката от офис на куриер.

# 487
Аз се надявам да не се стига до кутии. За мен лично до адрес е много удобно, при мне на адреса постоянно има някой. Даже аз взимам и на половината блок пратките.

Когато е най-близкият автомат е добре.
Последният път на приятелка пратката и от Тему (тук само някои ще ме разберат) беше в Аспарухово, а тя е от 4 Възраждане.

# 488
  • у нас
Тази практика да оставят от Спиди пратките в кутии, отскоро ли е? Нали е до адрес или това се получава, защото получателят я пренасочва?
То добре че и само 48 часа, защото наистина, когато ти се налага да пуснеш пратка и всичко в автомата е заето, е много затрудняващо. И проблемът е, че не само по кампаниите и празниците.
 Но се радвам, че има и такъв вариант и е голямо облекчение. Не е нужно да чакаш на опашки или да се притесняваш дали ще има някой вкъщи.

# 489
Разбирам, че босковете са пълни, но 48 часа е кратък срок за взимане. Онзи ден имах пратка и ми я заредиха в бокса точно като се прибрах. Нямаше как да излезна пак и я взех на следващия ден като ми беше първи ангажимент, защото вече на по-следващия щяха да са минали тези 48 часа. Гледам да си взимам пратките бързо от офис/автомат, но не ми е спокойно като знам, че в бокс срока ми е малък.
А, това, че пратката е до адрес абсолютно нищо не значи. Пазарувам си от Бест Сикретс, там сайта вече е по-скъп от Шиин и доставката е безплатна над 100 лв. Има хора, които правят доста стабилни поръчки от там, но на куриера Експрес 1 не му пречи да неглижира и тези пратки. Един път ми я бяха оставили в някакъв техен PUP, който не ми беше изобщо в квартала. Една седмица всеки ден звънях да им се моля да ми я доставят. Последните пъти пък трябваше да потвърдя доставката до адрес и самия адрес (за какво, при положение, че съм дала адрес, така и не разбрах). За това, че има много по-трагични случаи. Спиди имат офиси и автомати на навсякъде и можеш един път безплатно да си пренасочиш пратката. За щастие БС вече имат опция за взимане от офис/автомат на Спиди. Искам да кажа, че това, че е до адрес абсолютно не им дреме на куриерските фирми. Те не обслужват само Шиин, Тему и още 2-3 сайта.

# 490
Поръчката ми прави 14 дни,но не пише да е в Бг още и до понеделник или вторник ако е в Спиди тогава ще си е закъснение за мен и ми дадоха 60 точки бонус.Досега идваха до 10 дни като в проследяването излизаше  къде са ама явно имат много работа.Имаше няколко неща които ми трябваха за утре ,но ще се размине.

# 491
  • Пловдив
И моите поръчки от 19-20.11 много закъсняха този път - едва днес получих известие, че в понеделник, ще са при мен

# 492
Е, точно по това време на годината... Много оптимистично ако някой очаква и разчита за 10 календарни дни. Които така или иначе никъде не ги обещават, на последната ми до 16 работни пишеше, което са си 3 седмици всякак. И то от момента на шипваве, а не на постъпване на поръчката - това последното чак наскоро се загледах но си го пише изрично, а от него може и още ден-два разлика.

# 493
Получих следващо известие да съм търпелива,нормално като се добавят и коледни поръчки да се закъснява.До 1 седмица все ще дойде сигурно.

# 494
  • Пловдив
За първи път получих пратка в офиса на speedy. Винаги получавам пратките в къщи тоест на адрес.Бях приятно изненадана ,защото бях и по работа там .Не съм погледнала ,че имам известие.

Общи условия

Активация на акаунт