Липса на приятели - съвети

• 4 628
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Фейсбук не ползваш ли? Има групи по градове, хората си чукват срещи, събират се, излизат заедно, предполагам това искаш. Роднини нямаш ли все пак там да излизаш с тях поне да си в компания?
Ти в кои facebook групи си ? Laughing

# 46
Ти в кои facebook групи си ? Laughing
В Софийските е готино, има разни зевзеци.

# 47
Това, което описва Алекс е за мен много агресивно търсене на приятели и много грубо навлизане в личното пространство. Не бих го направила никога.

# 48
Това, което описва Алекс е за мен много агресивно търсене на приятели и много грубо навлизане в личното пространство. Не бих го направила никога.
Съжелявам ... в тази среда ще се наложим малко full contact. Няма как да стане с копринена ръкавица Simple Smile

# 49
  • Paris, France
Нещо не ми се връзва този разказ. Авторката го раздава много социална и комуникативна , но в крайна сметка не може да си намери среда. Любопитно е да се отбележи, че общителните хора лесно се оборудват с компания и по-малките населени места не са проблем. Даже да си лешпер и да не правиш нищо по цял ден е предимство, на социално отговорните винаги им куца личният живот.

Идеално си се вързва с днешната действителност. Човек може да е много социален и комуникативен в дадена среда, но никого да не хареса в друга. От 1000 човека, с които съм се запознавала съм се сприятелявала с един. Някъде с никого. Освен желание да има приятели, тя вероятно иска да намери хора, с които да споделя общи възгледи, да правят заедно неща, които са и приятни. Аз не бих излязла за голо кафе с цигара, както писа тя.

В малките населени места младите хора са по-инертни, обикновено близки със семейството и родата и рядко влагат в нови приятелства. Който е космополитен и социален, обикновено си бие камшика след гимназия и се връща чак след пенсия, ако изобщо.

# 50
  • SF
И на мене ми се връзва и разбирам проблема. Ти може да си много комуникативен, креативен и навит да си направиш приятели сред колегите, но аз съм ти колежка, супер затворена, незаинтересована, имам си среда, движа си се в нея и на твоите мераци отговарям студено или изобщо не отговарям. Приоритет са ми децата, събота и неделя си пътувам при нашите, хич не ми дреме, че ти нямаш с кого да пушиш и си се насилил да слушаш моята музика от зор да ми се харесаш.
Та ето ти пример как може хем да не си тъп и скучен, хем да си сам.
Проблемът не е, че тя не иска или не може, а че няма втора страна, която да е на нейната вълна - с желание, възможности и куп свободно време за споделяне.

# 51
Някои хора нямат чар и това си е, колкото и да са комуникативни. На фризьорки и маникюристки едва ли им е до това да излизат с първия поканил ги клиент. Въобще нещо подходът куца.

# 52
  • SF
Понякога се разминаваме с приятелите си. Говоря за отпуски, пари, настроение, здраве, нашето и на близките ни, деца и ангажименти с тях и т.н.
Имаме си ги, там са някъде, готови са да се видим, но ще се видим, когато....  и се започват условията.

# 53
Някои хора нямат чар и това си е, колкото и да са комуникативни. На фризьорки и маникюристки едва ли им е до това да излизат с първия поканил ги клиент. Въобще нещо подходът куца.

Ако е имала приятели в София, с които дори продължава да се вижда като е там, не ще да е съвсем без чар. А и в крайна сметка, колко хора познавам без капка харизма и чувство за хумор, които обаче имат приятели...Иначе подходът и за мен куца, маникюристките и фризьорките обикновено са с такива характери, че социалните контакти и семействата си ги завъртят рано-рано в живота и дори да изглеждат приятелски настроени и дори клюкарски, едва ли са най-походящата целева група за сприятеляване. Оправдавам и хората, които я режат, все пак приятелството е нещо, на което трябва да се отделя време и енергия за да се поддържа и ако си си позапълнил времето, няма как да отделиш време за нови контакти.

# 54
Приятели в пълния смисъл на думата се създават до 22 г максимум, след това остават само интересите. Не, че е невъзможно, но е малко вероятно. Знам хора със стотици приятели, които си умряха сами... Приятели не ти трябват, ако ще са такива. Иначе компания за едното кафе съм сигурен, че дори в нета ще намериш лесно. Да, аз ще ти дам съвет - намери си партньор в живота, само той може да ти бъде приятел.

# 55
Мъж, дете, после лесно се сприятеляваш на детската площадка с други сродни души.

# 56
  • SF
Да, аз ще ти дам съвет - намери си партньор в живота, само той може да ти бъде приятел.

Как не се е сетила сама!!!

# 57
  • Paris, France
Мъж, дете, после лесно се сприятеляваш на детската площадка с други сродни души.

Да, но няма да има лично време и ще трябва да се задоволява със 20 или 30 майки от дадена градинка, с които може да няма нищо общо извън памперси и пюрета, бляк. Няма и да има време да ходи да пуши по кафенета. Кой ще и гледа детето, докато дими по масите? Партньорът също изисква време и внимание, което човек, който обича купони и държи на приятелски живот може и да не намери.

Приятели в пълния смисъл на думата се създават до 22 г максимум, след това остават само интересите. Не, че е невъзможно, но е малко вероятно. Знам хора със стотици приятели, които си умряха сами... Приятели не ти трябват, ако ще са такива. Иначе компания за едното кафе съм сигурен, че дори в нета ще намериш лесно. Да, аз ще ти дам съвет - намери си партньор в живота, само той може да ти бъде приятел.

С последното изречение изобщо не съм съгласна. Партньорът днес и е партньор, утре е партньор на съседката, а вдругиден е духнал към друг континент. Много малко хора оставаме приятели с бивш партньор. В днешно време връзките не са трайни по ред причини.

С най-добрата си приятелка се запознах като бях на 24г, а тя на 34г. Живеехме в един блок и на пръв поглед нямахме нищо общо. С много добра приятелка тук се запознах когато тя беше на 43г, а аз на 48г. От добрите ми приятели, с които бях близка в ученическите години не съм виждала нито един от поне 5 години. Една идваше тук често да води детето си при бащата, но синът и вече е студент и идва сам.

Прав си, че с времето става по-трудно.

# 58
Моя съвет е напиши си тук в темата града. Този форум е пълен с хора, които скучаят или също са самотни и запълват времето с чат. Може пък точно тук да срещнеш някой, с който да се сближите.
Не виждам как един споделен град ще те направи по-неанонимна.

Иначе ако си дошла в моя малък град, освен приятелство, бих ти предложила да отидеш с доброволците да разхождаш кучета от прюта. Или разгледай другите доброволчески инициативи в града.
Бъди упорита с търсенето на група - не само спортна, може да е някакво хоби, някакви интереси и т.н. Иска време там да те приемат и да видиш дали си пасвате. 

# 59
Колко пък да е социална авторката като дори и тук не ни удостои с второ мнение или коментар по собствената си тема.

Общи условия

Активация на акаунт