Решения след раждането

• 5 746
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
Ти къде видя авторката да иска нещо от майка си? Майка и иска бебето да и е наблизо, за да го "преглежда".

Не виждам авторката като мрънкаща. Напротив - опитваща да угоди на всички и да постъпи най-правилно за детето си /което и е нормален приоритет/

# 91
Ти къде видя авторката да иска нещо от майка си? Майка и иска бебето да и е наблизо, за да го "преглежда".

Не виждам авторката като мрънкаща. Напротив - опитваща да угоди на всички и да постъпи най-правилно за детето си /което и е нормален приоритет/

Защото занимава аудиторията с майка си при положение, че има къде да живее и има перфектни отношения с мъжа си и със свекърите. Тогава какво значение има какво иска майка й, какво казва майка й и какви претенции има майка й?
Може да си живее щастливо с мъжа и детето в жилището на свекърите.

Друго щеше да бъде, ако отношенията със свекърите бяха лоши, тогава щеше да се чуди къде е по-зле да живее - с майка си или със свекърите. Какъв избор да направи. И да търси съвети. Но ситуацията не е такава, в този смисъл безпредметно търси съвети за нещо, което е извън всякаква логика.

# 92
А, проблемът е, че ти не схващаш къде е проблемът!

Майка и и предлага добра примамка - частен лекар/педиатър, жилище в града в близост до болници - все неща в полза на бебето.
Тя си харесва дома, но и не е живяла със свекърите за дълго. Осъзнава, че бебето ще промени отношенията.
Това е дилемата!

# 93
Майката на авторката явно е задръстена и манипулативна. Предполагам авторката цял живот е била критикувана за всевъзможни глупости и се притеснява да не си влоши отношенията със загубената си майка, за да не й прави драми и да не й дудне на главата. Гледа да слуша и изпълнява и маминка така я е свикнала. А най-лошото от всичко е, че с появата на детето бабата ще стане още по-дразнеща, затова авторката трябва да се научи да си поставя границите. Трябва да взима решенията само и единствено с мъжа си и да преследват собственото си щастие.

# 94
Няма отношение към сегашната ти тема, но едва ли всичко е точно такова каквото го представяш.
То и коментарите след няколко поста губят връзка с представеното в началото, така че все тая Smile

# 95

Майка и и предлага добра примамка - частен лекар/педиатър, жилище в града в близост до болници - все неща в полза на бебето.
Тя си харесва дома, но и не е живяла със свекърите за дълго. Осъзнава, че бебето ще промени отношенията.
Това е дилемата!

Проблемът е, че няма проблем.
Примамка ни поднася обществото всеки ден, от случайни хора или от близки хора, родственици. Ние решаваме дали ще захапим примамка или не.

Всяко бебе променя нещата, отношенията се нагласят спрямо бебето. Ако не е възможно това, ако не се развият добре  нещата със свекърите, тогава ще решават. Сега е приказката за нероден Петко - майка ми е лоша, ами ако и свекърите се окажат лоши? 🤔🤔
Първо опитай, дай нещо от себе си, ако не стане, Г*з знае 2 и 200. Запряташ си ръкавчетата, работиш, посрещаш си трудностите и никой не те командва.

# 96

Това е дилемата!

Тия бебета/деца по болници ли живеят, че все са на първо място като критерий? Само аз ли не помня като дете да съм боледувал някога?

# 97
  • София
О, да, авторката е лъжливо тролче:

Началото на този месец е в 5-и месец:
Здравейте!
Скрит текст:
Бих искала да се посъветвам с вас по темата относно качваенето на кг през бременноста.
5 месец съм, започнах 54 кг сега съм 63,64.
Скрит текст:
Не съм яла като за двама, консумирах от всичко с граници както преди бременноста, ограничавам доста тестено. А сладко даже не ям, само две лъжички захар сутрин с кафето или чая. но може би имам склонност към задържане на вода и качване и сега заради хормоните е по лесно.
Пия доста вода през деня …
Височка съм, не личи толкова но са факт и ме притесняват рисковете. Наскоро изготвих режим и правя всичко възможно да го спазвам, но дали с това “турбо” начало може да нормализираме нещата занапред и на каква храна главно трябва да се набляга за да получи бебето необходимите хр. Вещества
Интересно ми е всяка от вас колко кг качи през бременноста си и колко стартирахте.
Минават почти 2 седмици и от 5-и става в 7-и:
Здравейте,
Значи имам следния проблем- бременна съм вече почти 7 месец, но от скоро нервите ме хванаха и почти всичко ми пречи 😃
Скрит текст:
Работата ми поне не е свързана с напрежение и намирам някаква утеха там защото съм цял ден сама .
Усещам се, че по трудно си сдържам емоциите, и когато нещо ме дразни го казвам. Постоянно мисля за бъдещето, за следващия 1 месец примерно, дори за утрешния ден. Почнала съм да се притеснявам за неща който още не са станали.
Ама заплатите ще свършат, ама трябва това за вкъщи онова все битови неща, който пак ми създават напрежение…
Свекървата ми се бърка за нещо както винаги и хоп аз не мога да си замълча ами каквото ми идва отвътре да отговоря го казвам. Ако някой ми каже нещо на криво после го мисля цял ден… никога не съм се чувствала толкова странно. Притеснявам се и за бебо как ще е… преди всеки преглед съм като опарена. А винаги ми казват че се развиват нещата нормално..
Като цяло постоянно мисля някакви простотии и съм винаги напрегната.
Отдавам го на хормони или някаква част от характера ми която досега не съм показала.
Кофти ми е защото искам да имам онова вътрешно спокойствие както преди беше .
Сякаш душата ми не е спокойна не знам как да ви го опиша. Сигурна съм че много от вас имат или са имали подобни премеждия през бременноста.
Въпроса ми е как да поуспокоим нещата
Какво помага… всяка от вас сигурно има своят начин за успокоение.. но на мен още ми е трудно да намеря моя.
А тогава се появява и бъркаща се свекърва, вместо бъркаща се майка:
...
Свекървата ми се бърка за нещо както винаги и хоп аз не мога да си замълча ами каквото ми идва отвътре да отговоря го казвам.
...

И вчера вече е в 8-и месец.

# 98
То беше ясно, че нещо не е както трябва. Не знам защо е това напъване да гълчите. Значи с месеци и години майката не обръщала внимание, че дъщеря ù е на майна си райна, включително практически през цялата бременност и изведнъж хоп - егати тормоза и то с нещо абсолютно нелогично. Да, бе, то така става.
Имам чувството, че хич не се четат темите. То само като видиш как абсолютно никой в тази тема не прояви интерес към апартамента в развитата цивилизация, трябва да се замислиш дали не те вземат за мезе.

# 99
Аз също бих била разтревожена на мястото на майка и. Блъскала съм цял живот да купя жилища в София, а дъщеря ми отива да прави ремонти в чужди къщи, в които не е ясно как ще се развият отношенията с живущите там занапред.

А къщата с двор и кокошки кой ще поддържа, ако свекърите са в чужбина, а на мъжа и му се налага да работи много, за да ги издържа с бебето?

# 100
Аз също бих била разтревожена на мястото на майка и. Блъскала съм цял живот да купя жилища в София, а дъщеря ми отива да прави ремонти в чужди къщи, в които не е ясно как ще се развият отношенията с живущите там занапред.

А къщата с двор и кокошки кой ще поддържа, ако свекърите са в чужбина, а на мъжа и му се налага да работи много, за да ги издържа с бебето?
То си е за притеснение, империята в столицата ще се разпадне още при основаването си, поради сепаратистки движения при наследниците Wink
Шегата настрана, дъщерята е достатъчно голяма, за да преценява за какво си дава парите.

# 101
О, да, авторката е лъжливо тролче:

Началото на този месец е в 5-и месец:
Здравейте!
Скрит текст:
Бих искала да се посъветвам с вас по темата относно качваенето на кг през бременноста.
5 месец съм, започнах 54 кг сега съм 63,64.
Скрит текст:
Не съм яла като за двама, консумирах от всичко с граници както преди бременноста, ограничавам доста тестено. А сладко даже не ям, само две лъжички захар сутрин с кафето или чая. но може би имам склонност към задържане на вода и качване и сега заради хормоните е по лесно.
Пия доста вода през деня …
Височка съм, не личи толкова но са факт и ме притесняват рисковете. Наскоро изготвих режим и правя всичко възможно да го спазвам, но дали с това “турбо” начало може да нормализираме нещата занапред и на каква храна главно трябва да се набляга за да получи бебето необходимите хр. Вещества
Интересно ми е всяка от вас колко кг качи през бременноста си и колко стартирахте.
Минават почти 2 седмици и от 5-и става в 7-и:
Здравейте,
Значи имам следния проблем- бременна съм вече почти 7 месец, но от скоро нервите ме хванаха и почти всичко ми пречи 😃
Скрит текст:
Работата ми поне не е свързана с напрежение и намирам някаква утеха там защото съм цял ден сама .
Усещам се, че по трудно си сдържам емоциите, и когато нещо ме дразни го казвам. Постоянно мисля за бъдещето, за следващия 1 месец примерно, дори за утрешния ден. Почнала съм да се притеснявам за неща който още не са станали.
Ама заплатите ще свършат, ама трябва това за вкъщи онова все битови неща, който пак ми създават напрежение…
Свекървата ми се бърка за нещо както винаги и хоп аз не мога да си замълча ами каквото ми идва отвътре да отговоря го казвам. Ако някой ми каже нещо на криво после го мисля цял ден… никога не съм се чувствала толкова странно. Притеснявам се и за бебо как ще е… преди всеки преглед съм като опарена. А винаги ми казват че се развиват нещата нормално..
Като цяло постоянно мисля някакви простотии и съм винаги напрегната.
Отдавам го на хормони или някаква част от характера ми която досега не съм показала.
Кофти ми е защото искам да имам онова вътрешно спокойствие както преди беше .
Сякаш душата ми не е спокойна не знам как да ви го опиша. Сигурна съм че много от вас имат или са имали подобни премеждия през бременноста.
Въпроса ми е как да поуспокоим нещата
Какво помага… всяка от вас сигурно има своят начин за успокоение.. но на мен още ми е трудно да намеря моя.
А тогава се появява и бъркаща се свекърва, вместо бъркаща се майка:
...
Свекървата ми се бърка за нещо както винаги и хоп аз не мога да си замълча ами каквото ми идва отвътре да отговоря го казвам.
...

И вчера вече е в 8-и месец.

Браво milenaka.
Сега поне се видя защо нямаше логика в думите на авторката.

# 102
  • София
А, по-рано съфорумка обърна внимание на несъотвествията, аз само се разрових допълнително Simple Smile

# 103
А, по-рано съфорумка обърна внимание на несъотвествията, аз само се разрових допълнително Simple Smile

И много добре направи!
За да не си губят времето съфорумците  с  теми, в които истината не се поднася такава, каквато е.

# 104
За несъответствията, очевидно си търси забавление някой или ще се опитва да създаде някакво нескопосано творчество.
(толкова години съм във форума, но при сегашната му визия така и не се научих как се виждат стари мнения на потребител)

Иначе, ако има нещо вярно в историята-не мисля, че неремонтиран апартамент в София е нещо по-добро от къща с двор в малък град или село. Масово мои познати и близки се ориентират в последно време да живеят в къщи и вили по села и местности край града, при това градът ни, макар и голям е сравнително по-чист и по-спокоен от София.

Общи условия

Активация на акаунт