Любители на котки - Тема 196

• 32 359
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Има нещо такова – хем любопиството е голяма работа и не може да пропусне камиона, който минава по улицата, хем не може добре да пази равновесие на леглото и съответно започва да се клатушка Smile

# 616
А опашкатаааа😍 Мнооого е сладък любопитният сурикатчо♥️

# 617
  • София
Джасте, сама съм с Кардю долу и като четох твоя пост, добре си поревах.
Аз да се похваля. Живее му се още на нашия дядка. Кризата мина. Пак виси задницата, но ходи, щъка около нас.

Еха, браво! Знае Кардюхата колко много го обичате (и той вас) и не иска да си тръгва! ❤️
(ама и вие си знаете, че... следват трудни моменти- дано са по- напред във времето).
Много се радвам!
Браво! 👏

# 618
Part_Of_Me, нашата е такава:https://www.aliexpress.com/item/1005004515605800.html?spm=a2g0o. … h%7Cquery_from%3A
Взехме я  70 лв. с доставката. Перфектна е, има всякакви екстри, много съм доволна.
Буда на хладничко в банята на детето:

И Марси, плътно до мен на (върху) главата ми:

# 619
С Мишето сме сами вече четвърта седмица. В началото я усещах, че е потресена къде изчезнаха "батковците" й. Определено страдаше. А вероятно и сега страда, но някакси се примири само с моето присъствие. Тя е много привързана към големия ми син и го следваше до кухня, до тоалетна, когато излезе от стаята. Стоеше пред тоалетната и го чакаше да излезе. Сега аз си стоя на първия етаж, а тя - на втория. Ясно ми показва, че съм обслужващ персонал. Joy Идва за храна и за игра. Вечер задължително играем с въдицата. Сутринта като се облякох и тръгнах да излизам, ми се хвърли на крака. Така си заби ноктите, че помислих, че ми е скъсала панталоните. Миналата седмица се прибрах към девет вечерта, а тя не ме посрещна, както обичайно, стоейки на шкафа за обувки и мяукайки, докато отключвам. Повиках я, никаква реакция, не идва. Леко се притесних, но влизайки в хола, я гледам, че стои на канапето и ме гледа с един свиреп поглед. Гледам я и си мисля - Боже, мъж да ми беше, нямаше така да ме гледа. Joy
Сутрин в пет часа започва да мяука, да ми дърпа ръката, а ако се правя на заспала ми перка един и през носа. Joy Та, искам, не искам, ставам да й сложа консерва. Обаче днес прекали, събуди ме в три часА. Дадох й да яде, след 15 минути настоя да си играем. Е, тук вече не се държах като дама и тя напусна обидена стаята. Joy
Може и да си стои на втория етаж, но явно й е спокойно, защото знае, че съм в къщата. Прислуга, прислуга, ама не е сама. Прибрала ли съм се от работа, се страхува да не изляза пак. Усети ли, че съм на площадката, веднага се появява. А аз съм тръгнала до тоалетна или да се къпя. И влиза с мен. А ако се къпя, ляга пред вратата и ме наблюдава (първият път бях открехнала леко вратата, а тя легнала, но главата й вътре, да не изпусне нещо Joy ). Та, на отворена врата се къпя вече заради нея. Като изляза и види, че пак влизам на етажа, тя се качва горе. Умница ми е тя, но много ме ядосва, че не идва да се гали и гушка. Обмислям второ коте, но ако ще се разстрои Мишето, не искам да й го причиня. Достатъчен стрес е внезапното изчезване на "батковците" й. А сега е моментът, докато го няма ММ. Joy

# 620
Здравейте,искам да попитам как е редно да се постъпи с годишното реваксиниране на котка,която е вече на 13 г. Досега всяка година и е поставяна. Но доста мнения има,че се товари организма

# 621
Дадох на Сина да попасе тревичка. Нахвърли й се и я подстрига бързо. И....бързо наповръща всичко. То хубаво, нали за това я давам. Но той не я е дъвчил, едни бая парчета беше върнал. И я прибрах за сега. И вашите ли така пасат?

# 622
Точно по същия начин пасат и моите. Лапат тревички почти  цели и после ги повръщат цели Stuck Out Tongue Winking Eye

# 623
  • Варна
А моето не ще да пасе. Два пъти му сях, поливах, стригах ... никакъв мерак.

# 624
Ние взехме една трева дето никне от таралеж. Котката я има за играчка😁 Яде я, ако и я смешам с храната.

# 625
Ади пасе все едно е преродена коза, държана гладна за седмица, и после всичко връща. Една саксия му стига грубо за два дена. Толкова я обича тая трева, че вади туфата от саксията и си я разнася с него в уста, да не му я пипаме. А ако я взема да я поливам, ми крещи и се кара Joy

Кардю, радвам се! Голям е чаровник кучо, даже и от Сина ми е по-любим (ама и аз мечтая за куче)

# 626
Жив и здрав да е Блеко! Да го слушат господарите му и все повече да го обичат!
Любимец ми е от негърчетата/кюмюрчетата. Той е Кокорчо в друга реалност.

Решението за евтаназията е много трудно и е много лично. Не бива да се съди от странични хора.
Гледах един непрежален Бегинс. Живя 16 години ама глезен, гледан. Когато отказаха бъбреци и черен дроб обикаляхме като луди за кадърен доктор. И всички предлагаха инжекцията. Майка ми отказа. Края вече идваше и последния доктор го потвърди. Майка ми спря да ходи на работа. Не спеше а той лежеше в леглото й. Една сутрин задрямала за 5 минути. Като се събудил той си бил отишъл. Котка с достойнство беше! И обичана истински.

Сега с тия двамата не знам как бих решила. Не знам кога е времето да се откажеш. И дали трябва? Дали си заслужава?

Работата ми е свързана с обикаляне на обекти вече две години. И преди месец някъде се върнах там откъдето тръгнах. Първите месеци кучето беше пред обекта. След време я бяха скрили да не се вижда. Понякога я виждах, понякога питах за нея.
Преди месец вече я нямаше. Човека каза че е взел решението за инфекцията. Тя не е могла да става а голямо куче беше. Казах му че не се взима лесно.

Та не знам ...

П.П.
При нас котешката трева е голям проблем. Феликс обича ама прясно поникнала. Готова не яде.
Кокорчо дай му да рови пръст и да ака.
Предишния опит завърши плачевно. Свалям саксията, тя яде. Той я гони, рови и върши голямата нужда. После изхвърляме всичко.
За един е храна, за друг - кенеф!

# 627
Сега пак ме хвърляте в мисли, грешка ли правя като не съм предлагала тревичка на Линош? 🤨Виждам я по магазините и нещо не я отразявам. Малцовата паста не е ли със същото предназначение като тревата? Наскоро като купувах пак от пастата, момичето в магазина ми предложи трева под форма на таблетки, гледах като чук явно, 🫢щото се усмихна и каза, "ама ако не повръща косми, значи се чувства добре и с пастата" .  Да взимам ли тревичка, семенца или там каквото има, в чуденка съм, 🙄като ви чета и се шашкам да не пропусна нещо полезно за Линош. 🤔

# 628
Ооо, Кардю!
Пращам много сила и обич.
За него и стопаните му!

# 629
И Мая пасе на едро. Joy
Тя много обича млади тревички току що поникнали, нали са крехки и сочнички, и понеже ги дърпа, къса и гълта и някое по дълго стръкче като и попадне в бързината не може да го нагълта цялото и то виси от муцунката и, но тя не се тревожи много, много и си го разхожда насам натам, много е смешна и забавна. Разбира се, аз и помагам да се справи с непослушния треволяк. Тя обаче най обича да лежи в покълналата млада тревичка. Топли я, гали и се и по цял ден спи с главичка върху нея на терасата, което ме подсеща, че вече е време пак да и посея.
Ето я тревопасната:

И спящата сред тревите:

Пп Кардю, чудесна новина. Hug Heart

Общи условия

Активация на акаунт