Мъжът ми е полудял от любов по друга жена

• 23 724
  • 327
  •   1
Отговори
# 300
Според мен авторката обича все още мъжа си, @Hastar, тя каквото е могла е направила ... тя ако не го обичаше, а й беше за общия дом или финанси, щеше да си наляга парцалките и да се прави че не знае за пачаврата... Ама точно щото не й е все тая за тоя мъж, не може да преглътне тая история.

И да не го обича, човек ако има малко гордост и достойнство няма да си причини подобен мазохизъм.

# 301
Напротив, дори и да обичаш, понякога трябва да вземеш правилното решение според съвестта и достойнството. Ако ти сам не се уважаваш и цениш, няма как да стане.

# 302
Според мен авторката обича все още мъжа си, @Hastar, тя каквото е могла е направила ... тя ако не го обичаше, а й беше за общия дом или финанси, щеше да си наляга парцалките и да се прави че не знае за пачаврата... Ама точно щото не й е все тая за тоя мъж, не може да преглътне тая история.
Възможно е. Ако го обича,  ще преглътне наранената си гордост. Или ще се изнесе.
Иначе, никой не е господар на чуждо сърце ( даже на своето, съдейки по мъжа).
И домът е общ, най- вероятно създаден с общи средства. Не пренебрегвайте и този момент.

# 303
Възможно е. Ако го обича,  ще преглътне наранената си гордост.
Любовта не е да си постоянната жертва и да преглъщаш всичко.
Прекалената жертвоготовност, особено само от едната страна, не води до никъде.

# 304
Абе след подобна изневяра, която не е забивка, а влюбване и истинско предателство---човекът иска да я изгони от жилището, няма как да го вземе обратно. Трябва да е луда! Аз лично никога не бих имала доверие след  подобно нещо, докато забивка след 20 години бих простила, подобно предателство и отношение към мен, майката на децата му, НИКОГА! Да не говорим, че за мен материалното е страшно важно и никога не бих имала до себе си човек, който се опитва да ме прецака в материално отношение.  Това е просто страшно предателство и е следствие наистина на любовно полудяване, авторката много правилно е описала мъжа си в заглавието.
Аз съм имала любовно полудяване, за щастие преди брака и децата, и знам какво умствено затъмнение и заслепяване  е. Също така съм го виждала при мъже и оправия няма. Единствената утеха е, че мъжът й много ще страда и той, защото при него е доста едностранно и тази жена не го обича така, както той нея. Та предвиждам, че той ще се гърчи и влачи от любов и то по-силно, отколкото авторката се страда от предателството, просто защото остротата на емоциите при един прясно влюбен и полудял човек е по-голяма.

Авторке, наистина се концентрирай само върху своето добруване -- емоционално, физическо, материално и абсолютно го отрежи поне на този етап.

# 305
Така се действа. Браво на авторката.
Казваш на неговите роднини, на приятели, на съпругът на любовницата. На всички. По този начин ще спрат всички да ти досаждат с въпроси как и защо? Да се оправя героят с тях. Вие поемате по нов път, без да допускате останалите да ви се бъркат в тази приключила връзка. Да, тежко ще ви е, мъчно, спомени от отминали преживявания /предполагам, че има хубави такива/. Но вие сама сте сложили краят с това разгласяване. И да не забравяме, че много жени, които си мълчат пред близки и познати, изпитват някакъв срам и се усещат малоценни в бъдеще. Което е адски грешно и нездравословно за тях. Бурята вече е преминала. Сега остава да действате по въпроса за развода. Ще се справите. Имали сте хубави изминали години. Предстоят нови и с много положителни емоции. Горе главата и съхранете самочувствието и здравето си.

# 306
Имам много съседски двойки, от по старото поколение, които преминаха такъв проблем като останаха заедно, но мъжете им не че се осъзнаха, някои починаха внезапно, други залежаха болни преди смъртта си, но общото в случая е че оставиха вдовици, които не съм забелязала да са в цветущо здравословно състояние, за съжаление разбити сърца, разбити животи, разбити семейства, няма и застраховани. Не че съм отчаяна, но хора преминали през подобно изпитание и оцелели, ме съмнява качеството им на живот да е добро. Хубавото е , че редом с тези истории има и здрави семейства и мъже и жени на място, и дано повечето от вас да са от тях.

# 307
Имам много съседски двойки, от по старото поколение, които преминаха такъв проблем като останаха заедно, но мъжете им не че се осъзнаха, някои починаха внезапно, други залежаха болни преди смъртта си, но общото в случая е че оставиха вдовици, които не съм забелязала да са в цветущо здравословно състояние, за съжаление разбити сърца, разбити животи, разбити семейства, няма и застраховани. Не че съм отчаяна, но хора преминали през подобно изпитание и оцелели, ме съмнява качеството им на живот да е добро. Хубавото е , че редом с тези истории има и здрави семейства и мъже и жени на място, и дано повечето от вас да са от тях.
Извинявайте, но за какво говорите, за изневяра ли, че не става ясно
Всички тези разбити животи, семейства и прочее, това в кой век се случва?

# 308
"оставиха вдовици, които не съм забелязала да са в цветущо здравословно състояние, за съжаление разбити сърца, разбити животи, разбити семейства, "
То в Шекспировите драми по-малко смърт и разбити сърца има...

# 309
Извинявайте, но за какво говорите, за изневяра ли, че не става ясно
Всички тези разбити животи, семейства и прочее, това в кой век се случва?
Да отговарям по темата, семейни мъже с паралелни връзки с омъжени жени и то дългогодишни връзки при това показни в малко населено място в тоя век.
В момента повечето вдовици са на възраст 70-80 години, за тези жени да се разведат е срам, просто понасят всичко, но плащат и те със здравето си.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 13:29 от Latyka

# 310
Да така е. Но една от тях почина пет години след съпруга си от рак на гърдата не беше престаряла, друга почина преди него от рак.
Не че толерирам и разводите, но съм свидетел, дето казва баба ми “ имаш огледала”, каквото и да означава.

# 311
Това са глупости, извинявайте. Или може би се случват из населени места, които не познавам.

Повечето бракове около мен НЕ са проработили от първия път.

Сега, не казвам че тези с единствен брак не са щастливи, но са единици. И жените в тях по много типичен начин са занемарени. А децата не са нищо особено, не са да кажеш нещо кой знае какво успели.
Дори ми хрумва по тоя повод, че Бийтълс са все деца на такива семейства, ранно разделени, овдовели и тн. Може би е добре да се позамислим, преди да пишем, че извън здравото семейство няма живот

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 14:09 от .Hazel.

# 312
Не твърдя каквото и да било, пиша пт позицията на свидетел, всеки сам решава как да е семеен-несемеен, разведен с любовник(ца), както и всяко нещо си има цена, глупаво или не.

# 313
Еми, често е по-добре да се плати цената със раздялата, отколкото да се стои в ужас без край.
Това съм видяла, това говоря

# 314
Ти пък се метна в другата крайност - децата от единствени бракове не били нещо особено. Как го измисляте такива...

Няма как разбития брак да е нещо по-хубаво от щастливия такъв, особено пък за децата.
Въпросът е, че вече разводът не е стигма нито върху децата, нито върху жената (парясница са и викали навремето) и не е проблем да се разтрогне лош брак.

В случая той мъжът и не иска да живее с жена си, така че няма и друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт