Краят на шоколада?

• 14 075
  • 269
  •   1
Отговори
# 255
Аз няма да спра. Дебна промоцийки.
Но имам дълбоки резерви.
Трябва да спра, че почвам да се излагам с 20 шоколада в шкафа.
Че аз я изям 1 натурален за месец Joy

# 256
# 257
Много лошо. Никакъв шоколад не е това.

# 258
Много сложно е написано 🤣
Тия "иновации" са малка милимунда така или иначе.. От много отдавна се е слага малцов екстракт към шоколада за подобряване на вкуса. Ама чак да замества, абсурд.

# 259
Спрях да купувам шоколад определено. В Лидл преди бяха супер евтини, вече под евро и 20 няма шоколад, дори обикновеният фин млечен. Да си ги ядат.

И при нас така. Аз не съм най-голям почитател на шоколада, но купувам като видя на промоция, носим за децата и приятели в България. Учуди ме това, че сега на промоция са толкова, колкото бяха преди на редовна цена. Ми, както казваш ти, да си ги ядат.

# 260
Скандално и ударно поскъпване на Линд - днес минах през Била - 7 лв обикновен от 100 гр, 20 лв !!! големите!

# 261
Аз само малко да се самоцитирам...

Скрит текст:
Темата с устойчивите продукти е много на мода в Европа и малко по малко идава насам... но ще мине време, преди (ако избщо) тук се впечетляваме масово. Доста ни е далече по пирамидана на Маслоу общото благополучие, след като не сме додрапали до личното толкова години.
Иначе конкретно по темата - налага ми се да следя доста от големите корпораци в областта на храните, вкл. суровини  и крайни изделия какво и как правят. И истерията, общо взето, те си я образуват Simple Smile Щото могат... Това, че големите всичко си проверяват и плащат донякъде е така, но си имат техни си золуми, за които малките не са дорасли Simple Smile Аз лично избягвам да купувам от мултинешъналите максимално.
Специфичен отзвук по темата - цената на какаото е на исторически максимум по борсите. За една година - двойно се покачи цената. Очаквайте шоколад милка 10 лв Confused, когато стигнат новите договори ... Реакция от миналата седмица на Гана и Кот д'Ивоар - ние сме притискани от корпорациите да намалим цените, но няма да го направим. Искахте да произвеждаме устойчиво и да спазваме вашите правила и норми, сега е време да си платите.
Големите играят политически. Цените на храните няма да стават по-достъпни. Нито ще са по-здравословни. А в Еропа от 25та (ако не го отложат до 30та) всичко специфично, отглеждано в субтропиците и екваториалните зони трябва да стане устойчиво.
Кой, как и къде си прилага субсидиите, можем да видим само това, което ни показват.

# 262
  • Mediterraneo
Не помня откога не съм купувала шоколад, а преди не оставахме без. Т.е. знам, откакто лидълските от 60 цента стигнаха 1.50. Да си го ядат.

# 263
Не помня откога не съм купувала шоколад, а преди не оставахме без. Т.е. знам, откакто лидълските от 60 цента стигнаха 1.50. Да си го ядат.

Ааа, евтинджос при вас, този е 1,69 при нас, но то не остана шоколад вътре- 37% ако не се лъжа.

# 264
# 265
Да, май вече на линд няма да купувам.
По-добре на лидл.

# 266
Аз нали ти казах - отдавна не купувам никакъв. Но си хапвам сладки неща де. Joy

# 267
Преди малко си направих онлайн поръчка за натурални шоколади над 85 %
Реших да се почерпя Grinning
Май осем броя.

# 268
От кой сайт?