"Обичай се!" Или как да имаме самочувствие, когато цял живот са ни учили да се мразим сами?

• 9 513
  • 171
  •   1
Отговори
# 105
Роки, извинявай, ама децата ти май бяха големи, доколкото знам. Не комуникират ли те лично с баща си? Защо ти? Какви толкова документи уреждате постоянно? Нямаш ли вече решение на съда? Моето дело го насрочиха месец след исковата молба, после след седмица излезе решението и край. Няма други "документи". Аз имам комуникация с БНД, ама детето е на 5 и нямам избор, но комуникацията се свежда до уговорка за виждането им и там, понеже все още присъствам на срещите, ама вземам майка ми обикновено или ако сме сами насочвам разговора все към детето и толкова. И силно се надявам скоро детето да е готово да си се виждат двамата и да ми отпадне и това. Постоянно му говоря позитивно за бащата и се опитвам да поддържам връзката им, защото той може да е бил лош партньор за мен, но мисля, че е добър баща. А и децата имат нужда от бащината фигура, особено момчетата. Твоето едното май беше момче, малкото, нека си комуникират двамата лично, остави ги да си изграждат и поддържат отношения както могат. Мисля, че при големите деца вече те сами могат да си преценяват и нямаш работа там.

# 106
  • София
Аз архива си го пазя.
Няма смисъл да обяснявам ситуацията. Трябва комуникация, за съжаление.

# 107
Аз архива си го пазя.

Ако децата не са пълнолетни със сигурност. Дано като станат на 18 да нямаш нужда да общуваш вече с него.

# 108
Дорис, ти определено не си се развеждала.  Няма как да скъсаш с бащата на детето си, ако то не е пълнолетно. Винаги може да ти потрябва, я паспорт за детето да се извади, я пълномощно за излизане в чужбина да разпише, я нещо друго. Моята дъщеря беше на 5 години като се разведох. Все някаква дипломация трябва. То ако можело всичко с адвокат да се разрешава, ама не може.

# 109
Аз архива си го пазя.
не е идеята да събираш дебел архив в мейла си или в други лични канали за комуникация, и да доказваш колко е 'зъл', а да поставиш ясни граници на общуването в публична платформа, с ясни правила - да се пише само за теми свързани с децата, ясно и конкретно, за да не те натоварва..

# 110
  • София
Не е моето нещо такова приложение.

Конфликтът върви от 1 месец. Той отиде сам на почивка, аз гледах детето. След това аз отидох сама на почивка, с ясно определени дати и прочие. Той не ми даде декларация, а през цялото време ми сипваше колко лоша майка съм. Въобще умря от яд с тая мойта почивка. И продължава да сипва.

# 111
Роки, имам усещането, че си го мерите през децата. Щом коментираш как умрял от яд или кой ходел сам на почивка означава, че още много кореспонденция ще разменяте и тя ще е пълна с разни обиди и лични нападки, а не с грижа за децата. А по този начин "се държите" един за друг. Всъщност трябва да се освободите от всякакви чувства един към друг като омраза, гняв и връщане тъпкано, за да може да комуникирате само за децата.

# 112
Роки: на колко години са децата ? Аз си мислех че вече са големи.

То и моята майка ще умре от яд ако отида аз на почивка. Причините си ги знае само тя

# 113
  • София
Малкият е на 13.
Моята част от кореспонденцията е:
Така и така. На тази и тази дата това и това. Точка.
Неговата част:
Един чаршаф обиди, без особено съдържание
..
..
..
Страхотни усилия коства да се потвърди дата или час. Просто тежък нарцисист. Никога не казва - да, не, ок. Ако му скръцна със зъби, веднага започва да реве, че го нападам.

# 114
Малкият е на 13.
Моята част от кореспонденцията е:
Така и така. На тази и тази дата това и това. Точка.
Неговата част:
Един чаршаф обиди, без особено съдържание.
Страхотни усилия коства да се потвърди дата или час. Просто тежък нарцисист. Никога не казва - да, не, ок.

А ок, е на 13 трябва все още да комуникирате.

Еми така са нарцисите. И при мен същото: отивам на почивка в Купър и след това куп обвинения: ама за какво ми е почивка, ама не ми трябва, да си седя вкъщи, как съм могла и тн.
Не знам какво е, дали завист или просто болен мозък.
Та и твоя бивш ми се вижда нещо подобно

# 115
И на това трябва да се каже "комуникация"? Аз ли нещо не разбирам, или тук има супер сбъркани представи за някои понятия?

# 116
Дорис, ти определено не си се развеждала.  Няма как да скъсаш с бащата на детето си, ако то не е пълнолетно. Винаги може да ти потрябва, я паспорт за детето да се извади, я пълномощно за излизане в чужбина да разпише, я нещо друго. Моята дъщеря беше на 5 години като се разведох. Все някаква дипломация трябва. То ако можело всичко с адвокат да се разрешава, ама не може.

Не става дума да скъсаш с бащата на децата си, а да поставиш граници на отношенията и приемливото поведение.
Кога се очаква да спре? Или така ще се живее? Не мога да си представя да се остави да рине мизерии пък било то и писмено.

# 117
  • София
И на това трябва да се каже "комуникация"? Аз ли нещо не разбирам, или тук има супер сбъркани представи за някои понятия?
Ами с такъв човек - такава комуникация. Дори това е най-доброто, което може да се постигне.
Веднъж на няколко месеца има успеваемост да се свърши някаква работа, макар и с хиляди мъки и обиди и заплахи.
Не се очаква да спре никога!! Отказах се от тази надежда.

# 118
Ами с такъв човек - такава комуникация. Дори това е най-доброто, което може да се постигне.
Веднъж на няколко месеца има успеваемост да се свърши някаква работа, макар и с хиляди мъки и обиди и заплахи.
Не се очаква да спре никога!! Отказах се от тази надежда.

Така е. Един истински нарцис няма да се промени, напротив с годините става още по лош.
С майка ми също така: тук таме някой интелигентен разговор но дотам. После пак си знае нейното. И аз съм се отказала да имам грижовна майка. Това няма да се случи.
Разбирам те много добре Роки.

# 119
А не става ли да пускаш някакво изкуствен интелект приложение , което да очиства имейлите от простотии преди да ги прочетеш ?

Общи условия

Активация на акаунт