Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 576
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • UK
И първото ми дете и сега 2 седмици по ранно ще направят секциото.С първото дете бях взела най-малкия размер дрехи за изписване и му бяха малки,така ,че сега мисля да взема 56 размер

Какви са причините, ако е удобно да споделиш? Защото на мен ми предстои консултация с гинеколог да преценим как ще раждам, и не знам какви са указанията и критериите за по-ранно секцио.

# 241
В болницата в Германия планират секцио по медицински причини в седмицата на термина, тоест чакат до 40 г.с. Имаше въпрос дали не изчакват да започнат контракции и има ли изследвания, които показват, че бебето е готово да излезне тогава, но лекарят каза, че няма нещо такова. Изчакват максимално до края за развитието на бебето, но предпочитат да няма контракции, за да се планира по-добре и да не се води по спешност.

# 242
  • UK
В болницата в Германия планират секцио по медицински причини в седмицата на термина, тоест чакат до 40 г.с. Имаше въпрос дали не изчакват да започнат контракции и има ли изследвания, които показват, че бебето е готово да излезне тогава, но лекарят каза, че няма нещо такова. Изчакват максимално до края за развитието на бебето, но предпочитат да няма контракции, за да се планира по-добре и да не се води по спешност.

да, и тук май е така, единственото, което се взима предвид ако бременната е над определена възраст, е да не се оставя много да преносва (доколкото знам). Но по принцип без медицински показания не се планира ранно секцио.

# 243
Поръчах размер 50 за изписването, ако нещо бебето е по-голямо ще купя друга рокличка, макар да се съмнявам да не й стане.
Снощи не ми се спеше и поръчвах бодита и ританки р-р 56, една рокля за мен и нарастващия корем .... След десетина дни ще са при мен.

За раждане не мисля на този етап. Нека първо спре да се върти и знаем позиция на бебето и тогава ще го обсъждаме с доктора. И с висок диоптър съм, ако реша винаги може да мине с операция и по медицински причини, но след едно нормално раждане, иска ми се и това да е така. По болничен лист гледах, че са ме писали 23.10 или 45-дневен от 8.09.(понеделник).

# 244
  • UK
В България високият диоптър още ли се води показание за секцио?

# 245
Така ми казаха, плюс възрастта, ама ако не е седалищно разположена няма смисъл за мен. Моля се всички да имаме леки раждания и възстановяване, без значение нормално или оперативно.

# 246
И първото ми дете и сега 2 седмици по ранно ще направят секциото.С първото дете бях взела най-малкия размер дрехи за изписване и му бяха малки,така ,че сега мисля да взема 56 размер

Какви са причините, ако е удобно да споделиш? Защото на мен ми предстои консултация с гинеколог да преценим как ще раждам, и не знам какви са указанията и критериите за по-ранно секцио.
Моите индикации са последен стадий стеснен таз , и да искам няма как да родя нормално.Обикновенно го правят 2 седмици по-ранно,защото да не започне раждане и така си връзват гащите.

# 247
При мен раждането ще е секцио АГ ми каза че горе доло 10-дни преди термин,но има време.Секцио ще е заради висок диоптър и вече и възрастта.Първото ми раждане трябваше да секцио заради високия диоптър ,но родих по спешност нормално(без проблем),но след време имах малко вдигане на диоптъра.Второто раждане беше 12 дена преди термин.Сега се надявам пак да няма проблем и всичко да мине по план с планираното секцио.

# 248
Колко ви е високия диоптър? При мен за момента не се обсъжда раждането, но имам високо очно налягане+висок диоптър. Но ме казаха, че.тпяцва да посетя лекар, за да се прецени дали има някакви промени. Аз съм се настроила за секцио така или иначе.

# 249
При мен се вдигна почти двойно диоптърът от раждането досега, но го отчитам на възрастта ми. Като трябва после ще отида до Истанбул и ще направя лазерна корекция. И без това сега ходя денонощно с лещи и който не знае, не предполага, че има изменение в зрението ми. Дори на последната ми операция не ги свалих, питах анестезиолога и каза, че няма проблем.

# 250
Момичета ще споделите ли с какъв диоптър сте ,а съм с -6 с астигматизъм.

# 251
А, моят е по-малък, -3 е. Но и повече да беше, важен е начинът на напъване при нормално раждане. Не трябва налягането да е в главата. Това е проблемът. Слушайте акушерките.

# 252
Моя беше -3.75 и астигматизъм толкова преди бременността, сега не съм ходила. Очните дъна бяха на границата, за да станат рискови, че имам наследствена обремененост в това отношение.
Аз да ви се оплача - преди две седмици и половина бях на консултация съответно си пуснах кръвни изследвания и микробиология. Изпратих ги по Вайбър на докторицата и тя още не ми е писала, че ги е видяла. А то стана време почти за следващия преглед. А и тя нямаше часове за юли... Та се записах при друга лекарка в Надежда.

# 253
При мен раждането ще е секцио АГ ми каза че горе доло 10-дни преди термин,но има време.Секцио ще е заради висок диоптър и вече и възрастта.Първото ми раждане трябваше да секцио заради високия диоптър ,но родих по спешност нормално(без проблем),но след време имах малко вдигане на диоптъра.Второто раждане беше 12 дена преди термин.Сега се надявам пак да няма проблем и всичко да мине по план с планираното секцио.

Разкажи за секциото си повече, моля те.

Повечето пъти в БГ секциото е 10-14 дни преди термин.

Днес си купих малък травъл сет шишенца, които да ми спестят място в багажа за болницата, когато му дойде времето.
Трупам в 1 шkаф разни неща, като се сетя или видя.

Скрит текст:

# 254
Момичета вие мислите ли са слагате обиколници? И ако да от самото начало или по натам, когато бебето започне да се върти ?

Общи условия

Активация на акаунт