Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 556
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Нощници за в болницата е добре поне 2 да имате. Първата се цапа от раждането.
Обувки не е хубаво използвани, защото все пак ако някой стъпва на криво се деформира обувчицата.
Помпата за кърма също е добре поне сменящите й се консумативи да са нови.
На мен ми дадоха дрешки, столче за кола и кошара за игра.
Пелени не ползвах миналия път, само 1 голяма памучна за завиване. Иначе с тях може да се завива, да се постилат под бебето също. Аз използвах за под бебето непромокаеми подложки (сега пак си купих 2, имам и 1 от количката), завивах със завивки, одеялце. Под главичката докато спи някой път слагах калъфка за възглавница.
Сега си поръчах  1 пеленка муселинова, това са от най-тънките като тензух, с нея мисля да покривам количката за 1-2 минути при нужда, например докато минаваме през болните при ЛЛ или ако бабки клюкарки много ми надничат.

Обувките преди навършване на година са малко като декоративен елемент, така че бих ползвала.

Елементите от помпата за кърма могат да се дезинфекцират. В случай, че са ползвани 2 пъти от човек, с когото съм израстнала, не мисля, че ще е нужно да купувам нови преди да разбера, че ще ми е необходима наистина.

Пелените определено си заслужават, подкрепям мнението ти. Компактни са на всичкото отгоре. Като за начало имам около 3 броя. Не съм сигурна дали по-нататък преди термина да взимам още. Може би ще реша като се роди бебчето. Все пак и като се роди можем да пазаруваме или поне да изпратим някой да ни купи Grinning

# 286
Да, винаги могат да се купят после още неща.
Аз купих 2 хавлии за баня с качулчица.

А за обувките пак зависи, моето дете проходи на 9-10м.

Помпите гледайте да са електрически, че от ръчната болят ръцете ужасно много.

Как може така да каже тази докторка, Isibel, не я ли е срам!?

# 287
Аз честно казано не го разбирам това "следене при 5 различни лекаря". Да, бих сменила и петима, докато намеря правилния, но да се разпокъсвам между няколко различни мнения и хора за мен е безумно. Ходя за консултация при АГ, от който съм страшно доволна. Консултирам се при нужда за конкретни изследвания (коментирани и с АГто) с хематолог и ендокринолог, от които също съм много доволна. И това е.

Иначе в началото СТРАШНО се разочаровахме от д-р Ангелина Сименонова ор Варна, подробно съм описала случая в друг пост .... Потресена и отвртатена съм от нея, дано не ми се мярка тази жена никога, защото не отговарям какво ще я направя. В "Надежда" в София пък октомври месец миналата година един мухльо ми предлагаше да ми прави цветна снимка под пълна упокойка .... Цветна снимка да се прави на жена, която се опитва да забременее от 2 месеца ... Думи нямам. Потресаващи случаи има.

И аз отидох на пръв преглед при д-р Симеонова и останах потресена от нея, даже без да знам ММ е ходил да се оплаква в клиниката, където бяхме, аз научих в последствие. Първите ѝ думи към мен бяха отговор на въпроса ми дали и мм може да присъства и те бяха “Е как ще присъства то още не се знае дали ембриона ще оцелее” бях в седма седмица от там нататък изговори в същия дух безкрайно много неща.

Изобщо не съм изненадана, тази жена е тотална психарка и паникьорка, категорично не притежава никаква етика  - нито човешка, нито лекарска. Ние бяхме в частния й кабинет на Варненчик. Адски много съжалявам, че от прегледа ни при нея мина време преди да се усетя, че за да пуснеш мнение в Супердок трябва да е в рамките на 2 седмици след посещението.

# 288
Спечелих пакет памперси Пуфис. Бях се регистрирала може би преди 2-3 седмици. Опитайте ако искате.

# 289
Спечелих пакет памперси Пуфис. Бях се регистрирала може би преди 2-3 седмици. Опитайте ако искате.

Аз също спечелих, но малките размери бяха изчерпани и си избрах от гащичките да пробвам

# 290
Какво мислите за разградимите еднократни пелени?
Някоя използвала ли е? Снощи попаднах на тях.
Линк: https://kati-eshop.com/pampersi/woopies-bambukovi-biorazgradimi- … kg-108br?sfnsn=mo

# 291
Аз също пробвах но не спечелих, една приятелка ми каза, че е за регистрирани до 30 юни, но не знам дали е вярно

# 292
Аз също мислех, че не съм спечелила, че доста време мина. Хубаво, че си проверих емайла. Реално бях я позабравила тази игра. Може и преди месец да беше. Проверявай си все пак емайла.
При мен памперси 2 също вече бяха изчерпани и си избрах номер 3.

# 293
В hipp също има игра, в която се печели кутия и някакви мостри на техни продукти, и там играх, и не спечелих🤣но една приятелка получи и са много симпатични
Аз също мислех, че не съм спечелила, че доста време мина. Хубаво, че си проверих емайла. Реално бях я позабравила тази игра. Може и преди месец да беше. Проверявай си все пак емайла.

# 294
  • Sofia
В hipp също има игра, в която се печели кутия и някакви мостри на техни продукти, и там играх, и не спечелих🤣но една приятелка получи и са много симпатични

Тези от HIPP доста време ми отказват снимките от ехограф - вече няколко пъти пробвах и не разбирам какъв им е проблема.

# 295
И при мен от доста време са в режим на "разглеждане"

# 296
В Хипп печелят всички регистрирани, а не който изберат. Вижте хубаво снимките, които сте качили и какво пишат в профила ви.

# 297
Леле, Изи, това е абсолютно недопустимо отношение на лекар, особено в такъв уязвим момент като началните седмици на бременността, когато има и без друго толкова притеснения! Може би можеш да оставиш ревю в Гугъл? От там не могат да се трият (за разлика от доста други платформи) и може да е полезно за някого и да спести травматичното изживяване.

Иначе аз днес бях на глюкозно обременяване. Праяила съм веднъж досега, в Токуда, и днес протече доста различно. Дадоха ми едно шишенце (с аромат на портокал 😁) да изпия в началото, след него ми дадоха и бутилка вода, от която свободно можех да си пия. Не се възползвах, за да не разреждам глюкозата и да не компрометирам резултата. Не ме пуснаха до съседното паркче да чакам на въздух, държаха ме в лабораторията. За разлика от предния път, при вземането на кръв на 1-вия и 2-рия час не са ми давали да пия още глюкоза, и съответно не ми стана лошо като при предишното изследване. Намерих за интересни разликите, но може да има значение това, че е обременяване по време на бременност, не съм сигурна.

Ние почнахме с някои дребни покупки като стерилизатор, кошче за памперси, комплект шишета (Avent Natural Response взех), помпа, уред за стопляме на бутилки и машина за храна, основно защото в някакъв момент ги бяха пуснали на много добри цени в Амазон Simple Smile изкуших се и за някои дрешници, че са много сладки, както и две муселинови кърпи, но сме направили верига с една приятелка и ще взема от нея доста дрехи. Те ще ни дадат и next-to-me и шезлонгче от тяхното бебе. За столче за кола точно видях, че един колега продава едно от столчетата, които гледахме, и проверявам дали е още свободно.

Вече чак края на август ще вземем мебелите за бебешката стая от ИКЕА и ще ги сглобяваме. Сега мисля кое къде и се вълнувам за подредбата. Особено актуална ми е темата с люлеещия стол и със завесите, които искам да са хубави и детски, но не прекалено натрапчиви. Ако имате идеи за сайтове с хубави завеси (и в България), приемам с благодарност.

# 298
Честити покупки, Moonlit.

Аз си взех днес една книжка

# 299
Честити покупки, Moonlit. От икеа Sniglar леглото ли ще вземете?

Другата седмица чакам Prime day на Amazon и засега само набелязвам неща и слагам в кошницата. До тогава съм решила да мина всяка стая, включително и мазето, и да разчистя основно, за да направя място. Действа ми много добре да изхвърлям натрупани ненужни неща.

Ние бяхме днес на информационна вечер на едната болница, която ми е в списъка. Все още не мога да реша между две. В четвъртък пък сме на подготвителен курс за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт