Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 527
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Аз също ще ходя между 28-30. Няма нищо, които конкретно да проследявам. Единствено кръвопотока между матката от ляво давал съпротивление ( не съм сигурна, че е точно така), което оказвало.въздействие върху риска от прееклампсия.

# 406
И аз ще ходя на трета фетална в 30-32 г.с. Искат да проследим бебето и маточните артерии, заради риска от прееклампсия.

Едит: има ли някоя мама с леки болки в кръста и подобни на менструални крампи? Не мисля, че са контракции, чудя се от нарастване на матката ли е, от позицията на бебето ли…

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 13:49 от mommy22

# 407
И аз ще ходя на трета фетална в 30-32 г.с. Искат да проследим бебето и маточните артерии, заради риска от прееклампсия.

Едит: има ли някоя мама с леки болки в кръста и подобни на менструални крампи? Не мисля, че са контракции, чудя се от нарастване на матката ли е, от позицията на бебето ли…

Интересувах се много по темата с контракциите и моят съвет към теб е с тези оплаквания да се обърнеш към аг по телефон, ако не става по друг начин. Важно е.

# 408
С първото детенце си взех тази помпа на Медела и като цяло съм доволна от нея, изцежда бързо и безпроблемно: https://www.amazon.de/dp/B07LGHQBWY/ref=pe_27091401_487027711_TE_SCE_dp_2?th=1
Аз я ползвах единствено нощем да изцедя едната гърда, докато бебето суче от другата, защото той заспиваше още на първата и оставах с една пълна гърда, което беше болезнено и невъзможно да се спи след това. Сега ще си купя и единична тръбичка, защото предния път не се сетих да проверя дали има и всеки път запушвах с ръка втория край на тръбата, за да не се наруши вакуума и не беше много удобно:
https://www.amazon.de/-/en/M010-Swing-1/dp/B00898SRSM/ref=sr_1_1 … 2C79&sr=1-11&th=1

За стимулиране произвоството на кърма няма по-добър начин от това да слагате по-често бебето на гърда и то да стимулира, от опит го знам.

За памперси съм опитвала всякакви марки и съм най-доволна от Pampers Harmonie/Pure. Подходящи са за чувствителна кожа и не пропускат, недостатък е цената им.

Благодаря за инфото  Simple Smile  А колко време се чака доставката от този сайт? Има ли го на английски?

# 409
Болки имам най-вече като се уморя (като повече вървя, чистя, навеждам се и т.н), лягам и пия магнезий и но шпа.
Имах и след секс и засега го спрях, че ме е шубе.
Понякога имам леки и когато не му е удобно на бебето как съм легнала и сменям позицията.

Снощи пак не можах да спя. Sad

На 3та ФМ няма да ходя засега.

# 410
Дрийм, не съм убедена дали става на всеки модел, но може да искаш да погледнеш тези приставки, които могат да направят помпата ти хендс фрий:

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CPQ7GXM8?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Може ли да споделиш и тази една тръбичка, ако намериш подходяща?

На 3-та фетална мисля да ходя и силно се надявам да мога да летя за нея, защото съм запазила в Марковс Simple Smile

# 411
Moonlit, намерих тази, която си е оригинална част на Медела: https://www.amazon.de/-/en/dp/B09B252422/ref=br_dsk_yr_itemdt_dp … id=I2DOM05JPID5RN

За трета фетална засега нямам намерение да ходя.

Juji 1, не знам за колко време ще пристигне до България и зависи дали ще си платиш Prime за по-бърза доставка. Знам, че скоро пуснаха безплатна доставка до България за поръчки над 40 или 50 EUR точно от немския амазон. Moже би някоя мама, която вече е поръчвала от България ще те ориентира по-добре. За езика, можеш да си промениш от заглавната лента, вдясно от търсачката.

# 412
Сутринта ме събуди с режещата болка. Завъртях се и спря. Явно нещо се наместваше. А аз бях разсънена ☺️
При претоварване има повече контракции, както и след оргазъм. Старая се да не е често, че и мен ме е страх.
Взела съм час за трета фетална. Нищо не губя от този преглед, освен 100 лв.

# 413
Не е задължително да има контракции след натоварване или оргазъм, при някои има, при други няма.

Относно хипнораждането се записах на друга сесия, онлайн този път. Основното май, което казаха беше за дишането, на 4 пъти вдишваш, на 8 издишваш. Научих, че позата “раждане на магаре” не е най-естествената, макар така да се е наложила през времето по различни причини, например губи се шанса да се използва гравитацията като помощен инструмент. В тази връзка най-лесното раждане, за което съм чувала е в клекнала поза, тип патешко ходене, в клиниката на Мазнейкова в София. Две акушерки са я държали под мишниците и буквално ми каза “много лесно родих, дори не болеше” 🤩.

Та за хипнопаждането, те си говорят някакви неща на тези лекции, обаче засега единствено Олга Дукат пише за потапяне на съзнанието в леко хипноза състояние, аз това искам да разбера как става.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 22:11 от MayaJane

# 414
  • UK
И не всички контракции са опасни и проблематични.

# 415
При мен даже не е контракции, ами болки просто тук там.

# 416
  • UK
При мен даже не е контракции, ами болки просто тук там.
Нормално е, то всичко се разтяга. Аз като кихна или се разсмея ме пронизва страшна болка от двете страни на коремната стена, чак въздухът ми спира; после минава и животът продължава

# 417
Ще проуча за хипнораждането, не бях чувала и звучи интересно. При първото ми раждане каква ли поза не опитах, и клекнала и на четири лапи, но без ефект. Накрая родих легнала на магарето, но чак след като ми направиха епизиотомия.

При мен също не наблюдават повече контракции при натоварване или сексуален акт. Дори последните дни от бременноста ми правехме всеки ден секс с ММ с надеждата да предизвикаме контракции и ефект нулев.

# 418
Аз миналия път преносих с 1 седмица. Бях опитала абсолютно всичко, което би предизвикало раждане. То горещи душове, малинови листа, ананаси, прозорци мих, секс, стълби, масаж на гърдите, какво ли не, без ефект. А още от началото на 9 месец се молех всеки ден да родя, едвам издържах вече.

# 419
Аз писах при мен как е. Някои само на раждането разбират що е контракция. Познавам и такива жени. Едната даже бягаше по 5-10 км до раждането. Ама аз сега и на разходки се радвам.
За контракциите имам изписан магнезий 3х1. Ако бяха толкова безобидни нямаше да ми изписват медикаменти. С първата бременност след контракции в 21 г.с. шийката ми беше намаляла двойно. Сега също я следим. За момента всичко е наред.

Днес ми казаха, че второто раждане било по-бързо от първото. Не зная това да го приема ли с радост. Аз повече се уплаших.

Общи условия

Активация на акаунт