Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 280
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • UK
Видеата помагат, но най-вече ни учат децата. И аз никога не бях сменяла памперс, мила дупе и т.н - ами след първия път вече знаех как и после само задобрявах. Това е лесно. Лунатичке, аз по-скоро бих се притеснявала за теб и за менталното ти здраве - имаш ли приятели, подкрепа от близки хора или си сама с мъжа си във всичко? Според мен ще ти се отрази добре разговор с професионалист, където да обсъдите всичките ти страхове и съмнения.

# 661
Лунатичка, детето винаги можеш да си го вземеш и да отидеш на разходка или да карате безцелно и да стигнете до вода. Не мисля, че може да те ограничи, при добра организация.
*Sweety*, да помня. Аз заради това питах при кръвна захар на гладно 4, и захар последните месеци 4.4 дали да пускам обременяването.

# 662
Juji 1, камерата е най-обикновена wifi. Бяхме я взели като допълнителна за къщата на село, но решихме да я задържим. Работи с приложение на телефона и има двупосочен звук, въртене на 360°, нощен режим и прочие. По всяко време мога да отида да купя т.нар. детски, ако тази не ми допадне при използването. Първата беше на някаква английска марка, но тогава не бяха разпространени още толкова видеобебефоните и изборът беше ограничен.

Аз не си представям интимност и дете в стаята. Въпрос на психика.
За децата и съвместния живот. Имам следния опит: съвместен живот от близо 19 години, майка съм от 12 години. Нищо не се промени освен разходите. Много ми харесва да пътуваме с тях. Бяха на месец като ги помъкнахме на почивки. Сега мисля, живот и здраве малкото като се роди, да му извадя паспорт и да си изберем близка дестинация.
Като бяха бебета просто вземахме гледачка с нас, за да може да излизаме и след 21 часа, когато е времето им за сън. Сега това бебе ще мога да го оставям на кака и батко ☺️

# 663
Аз съм силна психически,не ме мислете😁.Откачам за 5 мин и после 3 месеца съм добре.Имам свекърва,ама тя само пречи,а не помага.За интимността не е проблем,понеже като стане на 2-3 годинки,ще си е в отделна стая.На вторият етаж имаме хол и спалня,та ще си изпъваме дивана в хола,а то ще живее в спалнята.Пък и строим нова къща в двора,така че докато стане на 4-5,ще е готова

# 664
Ние 4 години деляхме една стая с детето. Интимните отношения се случваха след като си легне, във всекидневната. По принцип нашето дете ляга от много малко към 20-21 часа най-късно, което ни позволява да имаме време за нас.

Аз съм качила 10 килограма, се оказа, малко се притесних, ама няма какво да се направи. Не се тъпча, нито ям супер вредни неща. Обаче се чувствам супер тежка и огромна, не се харесвам и едвам дишам като легна тези дни. Това с липсата на въздух много ме напряга, на какво може да се дължи?

# 665
  • UK
Ние 4 години деляхме една стая с детето. Интимните отношения се случваха след като си легне, във всекидневната. По принцип нашето дете ляга от много малко към 20-21 часа най-късно, което ни позволява да имаме време за нас.

Аз съм качила 10 килограма, се оказа, малко се притесних, ама няма какво да се направи. Не се тъпча, нито ям супер вредни неща. Обаче се чувствам супер тежка и огромна, не се харесвам и едвам дишам като легна тези дни. Това с липсата на въздух много ме напряга, на какво може да се дължи?

Обикновено се дължи на увеличения обем на кръв в тялото, т.е. повече работа за сърцето, нормално е, и аз съм по същия начин.

Аз съм качила към 8-9кг, вече в 30-та седмица, мисля, че не са много, нормални са, но и 15 за мен биха били стига да се чувстваме добре и изследванията да са ОК.

Относно интимността - ако оставим самите сексуални контакти, които не е задължително да се случват в спалнята разбира се, по-скоро си мисля, че след раждането другия вид интимност може да пострада, понеже фокусът е изцяло върху бебето, неговите нужди и малко започваме да се пренебрегваме. Аз например страдах от това, че вече почти никой не се сещаше да пита АЗ как съм, и винаги се чувствах, че никой не ме вижда извън ролята ми на майка и изведнъж забравиха, че съм жена, личност и т.н. Мъжете пък се чувстват малко пренбрегнати от нас по обясними причини. Трябва да се говори за това повече, не да страдаме в мълчание. Нужни са дори малки жестове, с които да покажем, че все още се виждаме, че помним какви бяхме преди децата и какво ни е събрало. Но отнема време.

# 666
Момичета, защо приемате изказванията на другите като заплаха. Хората просто си казват през какво са преминали с децата си. Нали има 1 книга "Ще видиш ти като родиш" Joy

По повод следенето на кръвната захар, не знам кое е правилно и кое не, но много мразя да бода клетите пациенти, за да им измерят кръвната захар, а и пръстите им стават ужас Fearful

# 667
Мда, и на мен не ми е любимото, но пък е важно, за да се следи как реагира тялото ти на определени храни. Идеалният вариант е ако може да е с такъв уред за продължително следене, да се избегне постоянното бодене, обаче аз вече даже нямам против да се бода преди и след всяко хранене... 😁

# 668
Моето мнение е, че такава машинка е нужна на хора с диабет. Всеки си решава.
Не трябва да се задълбочаваме във всяко едно нещо. Най-добре е да има превенция, тоест да не се прекалява със сладко, газирано и т.н. Така ли иначе при повечето гест.диабети изписват само режим, в много краен вариант лекарства, при мн висока КЗ на гладно.
И да се следи ПКК+глюкоза, урина, ехограф. Това е основното при нормално протичаща бременност.
Иначе би трябвало постоянно да си пускаме какви ли не изследвания, например може да имаме липса на калий, на калций, на нз си какво...
Тепърва който ще има за първи път бебе също ще е изправен пред редица неща.
Например бебето има сополки - може да се почисти нослето с физ.разтвор, с помпичка, със спрей с морска вода, изписан от педиатър. Може и да се пусне носен, гърлен секрет, ПКК, да се ходи при УНГ, на частно друг педиатър, че и на спешен кабинет...
Имах и колежка, която ходеше с апарата за кръвно в чантата, а кръвно нямаше.

В друга тема се говореше за Пренатест За и Против. Аз бях решила, че ще пусна при нужда, ако ФМ и БХС не са ок. Другото е Божа работа.

Чудих се и за 3та фетална, но спец. по фетална ми каза, че няма нужда да ходя. Можеше и да ме извика, да ми вземе 100лв.
Вече всичко е въпрос на личен избор. Правете нещата така, че да се чувствате спокойни.

И отчасти са прави хората, като кажат "Ще видиш". Моето дете ревеше с часове/дни/месеци/години от колики, зъби, боледуваше, в болница сме били и т.н
После не искаше да ходи на градина, рев, не искаше да яде и т.н.
Да, най-прекрасното и умно дете е и го обичам повече от всичко, но не ми е било лесно. Нямаше кой да ми помага, мъжа ми спеше уморен от работа, аз по цели нощи...
При едно боледуване на детето от темп. и повръщания не бях спала 48 часа.
Не искам да ви плаша, но понякога това е живота, има спящи и ядящи и кротки бебета, не всички са такива. Живота не може да се сравни с "ергенския", когато отиваш по барове, дискотеки, когато ти хрумне..ядеш по 1 пица и това е, спиш си до късно в почивките.
Живота се променя, пак ходиш по почивки, но съобразяваш хранене, спане, детски кът и прочие.
Преди на плажа отивах с 1 хавлия на рамо, в 1та ръка книжка, в другата водичка.
Сега съм с чадъри, басейни, пояси, кофички, лопати, дрешки, храна, мазила и т.н.
Имам си и стрии, имам си и коремче, не съм и вече 48кг. Това е, живота се променя.
И все пак не си представям живота без семейството и детето, не ми липсват баровете и свободата, ноо майка лесно не се става.
Ама пък да си майка е най-прекрасното нещо на света! ❤️

# 669
Като пораснат, отново имате време за всичко изброено. Последните години що барове обиколих... На почивки още искат с нас, но и това ще е до време. Поне малкото ще ни търси.

# 670
Тези, които ще купувате столче/кошница за кола отделно от количката, на какъв модел сте се спрели? Гледах, че има огромно разнообразие и цените стигат до небето за някои марки и модели. Моята стратегия май ще бъде да взема столче втора ръка, но по-хубава марка. Имате ли препоръки? Искам да е с isofix и разбира се да е тествано за безопасност.

# 671
Всичко вземам втора употреба, но столчето ще ми е ново. На мнение съм, че пластмасата се амортизира. Не съм се спряла все още на определена марка. Условието е да има изофикс, да се върти и бебето да не се изпотява. Последното обаче май е под въпрос винаги. Кошницата за кола се използва май много малко и повечето родители не са доволни от нея и не я използват.
*Sweety*, това е ясно. Аз не съм си мислела, че ще е мед и рози цялата работа. На братовчед ми му се роди момиченце февруари. И аз като казах и на родителите му, който са ми род, че съм бременна. Се започна едно "абсурд е да се оправяш сама", "не можеш да го къпеш сама", "махай кучетата, защото дете и куче на едно място, не може. Няма да се справяш". Като поисках да обясня, че дали ще разхождам бебе в парка сама или с кучето е въпрос на моя организация, отговора им беше, че "ще ми е невъзможно". След това колеги си говорят за бейби тв. И аз тука казах, че дали ще пускаш на детето ти телевизия от малко зависи от теб, а не от бебето, отговора беше "ще пускаш, ще видиш...". За такива неща говоря. Никой даже и не ми е споменавал за болести.
Да, не отричам ще ми е трудно, докато се напаснем и си направя режим. Но всичко е въпрос на желание според мен. Но този назидадетелен тон е много дразнещ.

# 672
А също смятам, че столче за кола втора ръка не е добра идея. Основната функция на столчето за кола е безопасност по време на движение. Спестете пари от много други неща, но тука има разумни ценови предложения с много добри оценки за безопасност. Такъв пример е марката Joie. Аз съм се насочила към тяхно столче. И за избора си на столче гледам тестовете на ADAC препоръчвам да погледнете резултатите от последните тестове 2023 и сайта Деца на борда.

# 673
Аз визирах кошницата за кола за новородено точно. Защото се ползва супер кратко време. Иначе столче не съм го мислила още, имаме от голямото дете, тя вече ползва бустер.

# 674
Ние точно по тази причина решихме да не взимаме кошница, а столче, което става от 40см и има легнали положения. Но независимо колко време се ползва, артикул за безопасност втора ръка не мисля,че е препоръчително. Особено с нашето шофиране в България....

Общи условия

Активация на акаунт