Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 4

• 64 003
  • 856
  •   1
Отговори
# 60
Интересното е, че е спрял и обратното изкупуване на акции, което показва, че мисли, че дори собствената му компания е надценена

# 61
Ха-ха, ако почне и да се шорти сам себе си, тогава вече продавайте всичко Simple Smile

# 62
Ами Бъфет продава, понеже знае кой ще спечели изборите. Ама то и ние знаем - Камала. Grinning Тръмп като загуби и акциите на Тесла ще паднат рязко. Илън Мъск колкото и да подскачаше в агитката за Тръмп, няма кой да пусне Тръмп в политиката отново. Няма такъв случай в историята на Америка след 4 години пауза да го вземат пак. Макар, че зависи с какво са го притиснали, по принцип той 300 пъти съжали, че изобщо някога е бил президент, отвориха толкова дела срещу него и причината, поради която той кандидатства сега е президентския имунитет. След изборите би следвало златото пак да скочи, защото Камала ще продължи войните. Индия вече си репатрира 40 тона злато от Лондон. Китай се запасява със злато. Северна Корея праща войници на Русия, Южна Корея и тя пък на Украйна, руски кораби пред Израел - всичко подсказва - на прага на Трета световна. Така, че купувайте злато. От акциите купувайте Nvidia, обвързана най-много с виртуалното злато. Grinning P.S. Не съм наясно със стоковия пазар, просто разсъждавам какво ми се струва логично. Не слушайте съветите ми Grinning.

# 63
А ако Тръмп спечели, какво ще стане със златото?

# 64
Regalia43, две страници по-назад пишете, че Тръмп ще спечели. Сега пък - Камала.
От астрологичната прогноза за деня ли зависи?

# 65
Големи глупости надрънка. Не убивай детското в хората които тепърва смятат да инвестират в нещо. Единственото в което си прав е че не си на ясно и да не те слуша никой.

# 66
  • Sofia
Здравейте,
Едва днес си дадох сметка, че дължа данък върху печалба при продажба на акции. Знаете ли дали печалбата от продажба на акции е основание за регистрация по ДДС?

# 67
Здравейте,
Едва днес си дадох сметка, че дължа данък върху печалба при продажба на акции. Знаете ли дали печалбата от продажба на акции е основание за регистрация по ДДС?

Не е основание. А и по принцип регистрация по ДДС се полага за оборот, не за печалба. Това за протокола.
А дали дължиш данък също не е сигурно. Къде си купила и къде си продала акциите? Ако е на регулиран пазар на европейски борси не се дължи данък.

# 68
Само, ако имате продажби за над 100 хиляди лева за една година, иначе само десет процента данък печалба

Здравейте,

# 69
# 70
  • Sofia
Само, ако имате продажби за над 100 хиляди лева за една година, иначе само десет процента данък печалба

Здравейте,
Правилно ли разбирам отговора Ви че ако имам продажби за над 100 хиляди лева за една година ми предстои регистрация по ДДС? Има ли някакво тълкувателно решение по темата?

# 71

Правилно ли разбирам отговора Ви че ако имам продажби за над 100 хиляди лева за една година ми предстои регистрация по ДДС? Има ли някакво тълкувателно решение по темата?

Не е така, прочети линка. Можеш да продадеш например 2 апартамента в годината за над милион лева и не си длъжна, защото това не е продажба по основно занятие. Вече ако редовно продаваш си длъжна да се регистрираш, но пък не си задължена да плащаш, пак виж линка.

# 72
ДДС няма да платите, но е възможно да се наложи регистрация, което би било неудобство. Най-добре се консултирайте със счетоводител, ако имате продажби за над 100 хиляди за последната една година.

Здравейте,

# 73
  • Sofia
Акциите бяха търгувани чрез Интерактив брокърс на регулиран пазар Xetra в Германия. Разбрахме, че немския закон е променен и че  американските акции не са освободени от облагане с данък печалба.

# 74
На Open market се търгуват, да, което е отделен сегмент на борсата от Regulated market. Така, че, да, дължи се данък печалба. Ако имате продадени UCITS ЕТФ-и, тогава няма данък. Както и при купени или продадени акции на немски компании, те минават на Regulated market

Акциите бяха търгувани чрез Интерактив брокърс на регулиран пазар Xetra в Германия. Разбрахме, че немския закон е променен и че  американските акции не са освободени от облагане с данък печалба.

Общи условия

Активация на акаунт