Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 4

• 64 055
  • 856
  •   1
Отговори
# 825
Продават "курсове" как да търгуваш и да станеш милионер. На мен не ми вдъхват доверие. Като се напише в Гугъл "Investclub мнения" може да се прочетат доста коментари в първите 2 резултата.

# 826
Какво ви е мнението за Инвестклуб - много реклами ми излизат напоследък във Фейсбук ...

Не ти трябват курсове. Трябва ти желание. Ако го нямаш, нямам рецепта как да намериш желание, но следващото най-добро нещо е да инвестираш само в ЕТФ, да кажем nasdaq или s&p, всеки месец по колкото можеш вкарваш и забравяш за сметката за 20 години. За това нито желание ти трябва, нито знания, но дисциплина е нужна, това е базовия минимум. Ако и това нямаш, не си за тази дейност просто.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 11:50 от atom3

# 827
Ако някой наистина знаеше със сигурност как се умножават милиони щеше да си инвестира своите да стане мултимилионер. А не да дава това безценно ноу-хау на други за относително малко пари. Курс със полза може да има само ако запознава с правилата, техниките и законовите положения.

Иначе за да инвестираш трябват здрави нерви. Гот е да спечелиш 100 бона например, ама като загубиш 100 бона трябва да можеш да го понесеш.

# 828
Много чудно как на мен не ми излиза нито една реклама на въпросните. Иначе ако го пишете в гугъл, фб и т. Н. после само това ще ви излиза естествено.
Иначе за всякакви такива мисля, че са намерили добра ниша от която ТЕ да печелят пари. Шапки долу за което.

# 829
Къде можем да инвестираме: акции и фондове – чрез брокери като Елана Трейдинг, Финам България или банки като Пощенска банка и УниКредит Булбанк; облигации – държавни или корпоративни чрез банки и инвестиционни посредници; недвижими имоти – директна покупка или фондове за имоти; депозити – в банки като Общинска банка, ДСК, Райфайзенбанк; криптовалути – чрез платформи като Binance, Coinbase или Kraken.

Диверсификацията е важна, за да намалим риска и да увеличим шанса за успешни резултати.

# 830
Ако си напълно начинаещ като мен курсовете помагат да научиш терминологията, какво и как влияе на пазара и т.н. Безплатни такива има много, по-рано бях пуснала линк към едни от тях, които открих случайно и за мен са качествено и лесно разбираемо направени.
От там нататък всичко е новини и спекулации. Това което сега се случва със златото и с криптовалутите например идва от Тръмп, от войната и т.н.
Аз много се запалих и почнах да следя новини от много различни източници, хванах се първо в копи трейдинг, за да видя как става и вече трейдвам сама, като последните 2 седмици на ден правя печалба между 100 и 300 € на ден. Но си е голяма зарибявка това следене постоянно. Чудя се сега дали да не пробвам и някой друг брокер. Сега съм в XM, някой за мнения за FXpro, Libertex или Plus500?

# 831
хванах се първо в копи трейдинг, за да видя как става и вече трейдвам сама, като последните 2 седмици на ден правя печалба между 100 и 300 € на ден.
Това ми звучи или като казано от много наивен човек, или като реклама - на цитираните брокери или на някакви курсове как и вие да правите 100-300 на ден от трейдинг. Така че внимавайте.
Не е това идеята на инвестирането.

# 832
  • София
Възможно е, но това не изключва и някой ден  загуба на печалбата и основната сума. Освен ако потребителя не печели на демо версията.
Там лесно се рестартира и печели отново докато ....

# 833
И аз разбрах, че на демоверсията печели толкова. С нейни средства съм силно скептична да е възможно.

# 834
И аз разбрах, че на демоверсията печели толкова. С нейни средства съм силно скептична да е възможно.

Е  не чу ли? Мъск, Безос и Гейтс зарязват бизнеса си и са се насочили натам. Те се напечелиха от Бетл и отиват на това - печалбите ще са им баснословни. Винаги съм се чудел, как вярват на тези неща хората. Сега има едно Chicken Road рекламират във фейсбук, просто не си и правиш труда - натискаш многократно на едно място на екрана, едно пиле подкача и печелиш стотици на ден. Ама това е за "късметлиите", които са видели рекламата във фейсбук. Тъпаците ходят на работа, произвеждат сирене, хляб, месо, автомобили, строителство, щото не са имали късмета да видят рекламата. Шанс.

# 835
С мои средства, не е демосметка. Разбира се, че има и дни, в които ще губя - това е повече от ясно. Но в момента пазара е супер, когато има политически конфликти. И не, не е реклама 😅 ако беше сигурно щях да пускам линкове...

# 836
  • here and now
С мои средства, не е демосметка. Разбира се, че има и дни, в които ще губя - това е повече от ясно. Но в момента пазара е супер, когато има политически конфликти. И не, не е реклама 😅 ако беше сигурно щях да пускам линкове...
Вероятно ги пускаш на ЛС на клъвналите...

# 837

Ако си толкова добра напиши какво мислиш да купиш днес след малко, пиши и на колко смяташ да го продадеш. Пиши така няколко дена подред.

# 838

Ако си толкова добра напиши какво мислиш да купиш днес след малко, пиши и на колко смяташ да го продадеш. Пиши така няколко дена подред.

Последните дни основно злато и платина. Не инвестирам в крипто! Следя свещите и купувам на отваряне когато видя, че тръгва на горе и се опитвам в повечето случаи да продам в края на същата свещите. И така по няколко пъти на ден. Който иска да се учи има къде да следи хора. В началото почнах с copy trading и инвестиционна сметка като едновременно с това развивах и моята си сметка. Все още следя и други трейдъри, не получавам сигнали

# 839
  • на Мелмак
С 10к, точно като си следиш графиките, новините, премиерите и президентите, може да си изкараш тези пари, можеш и повече. Гама мама си ги гледа. Разбира се, че вероятно ще има и загуби, но месечния резултат е важен.
Не я познавам, но така се прави. Всеки решава в какво да си вложи парите.

Общи условия

Активация на акаунт