Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 18

• 59 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Шоколадът навсякъде поскъпва, писано е в темите, но само в България цените са ужасяващи.
 В съседна Румъния в К. Милка е 2.50 лв на редовна цена.
В Одрин в Мигрос беше 1.65 лв варианта с орео намален с карта.
Тук в Била като видях и бисквитите Милка по 6 лева и шоколадите по 4.49 направо..
Чужбинския е по-хубав.
Тук го развалиха, както и Своге, откакто Монделийз купиха фабриката.
 Хубав качествен шоколад - препоръчвам Бенджамисимо. Цената му е около 5 лв. Продава се в Била, ДМ, Фантастико.

# 661
От бюджетните харесвам Лидълските шоколади.

# 662
Да "похваля" Т-маркет в Короната в Пловдив.🤪 Все си мислех, че от тази верига не могат да ме изненадат особено и съм свикнала на грешни цени или позабравен етикет тук-там, но...В понеделник влязох в магазина и брошурите до входа бяха с валидност до 16.12.😆 После видях нареден кашкавал Полинна 1,5 кг (който от следващия ден трябваше да е на промоция на половин цена, но на етикета до него пишеше, че кашкавалът е 750 грама и струва 19,99 лв. Да, ама този нареденият на редовна цена излиза към 40 лв...🙄 Купих две неща, стигнах до касите, виждам дози кафе уж "на промоция" по 22 ст. с карта Благодаря. Взех 5 пакетчета, на касовата бележка си излязоха на редовна цена. Върнах се да погледна аз ли бях сбъркала, но не. Промоцията важала от 17-ти до 18-ти.🙄
Всичко можеше да приключи дотук, обаче бях взела и 10 насипни бонбона, за да слагам от тях и в коледния календар на детето. Прибрах се вкъщи и опаковката на първият взет бонбон се отвори леко (щях да го слагам в едно от джобчетата на коледния календар🤪)...Вътре наяден и с "гости" (тези точици):

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 06:00 от dolce miele

# 663
  • Бургас
Лелеее,ужас!

Тези шоколади Бенджамисимо не съм ги виждала. За първи път ги срещам сега. Ще ги потърся в Билла.

Иначе и ние обичаме лидълските.

# 664
  • у нас
Тези "гости" буболечки ли са някакви? Не мога да видя на снимката.

# 665
Да "похваля" Т-маркет в Короната в Пловдив.🤪 Все си мислех, че от тази верига не могат да ме изненадат особено и съм свикнала на грешни цени или позабравен етикет тук-там, но...В понеделник влязох в магазина и брошурите до входа бяха с валидност до 16.12.😆 После видях нареден кашкавал Полинна 1,5 кг (който от следващия ден трябваше да е на промоция на половин цена, но на етикета до него пишеше, че кашкавалът е 750 грама и струва 19,99 лв. Да, ама този нареденият на редовна цена излиза към 40 лв...🙄 Купих две неща, стигнах до касите, виждам дози кафе уж "на промоция" по 22 ст. с карта Благодаря. Взех 5 пакетчета, на касовата бележка си излязоха на редовна цена. Върнах се да погледна аз ли бях сбъркала, но не. Промоцията важала от 17-ти до 18-ти.🙄
Всичко можеше да приключи дотук, обаче бях взела и 10 насипни бонбона, за да слагам от тях и в коледния календар на детето. Прибрах се вкъщи и опаковката на първият взет бонбон се отвори леко (щях да го слагам в едно от джобчетата на коледния календар🤪)...Вътре наяден и с "гости" (тези точици):

Гледам, гледам... и не знам какво трябва да видя. Виждам един бонбон с трохички шоколад. Това "изяденото" е някакъв фабричен дефект.В това ли е драмата? Не виждам насекоми, ако това визираш.
От насипни бонбони не очаквам да са в перфектно състояние предвид колко са въргаляни.

# 666
Същите "трохички" могат да се видят в наяден орех примерно (без в ореха да има натрошен шоколад). Определено мога да различа натрошен бонбон от наяден такъв.🙂 Просто никога нямаше да ми хрумне да се оглеждам за подобни "трохички" в шоколадов бонбон.🙄.

# 667
dolce miele, не може ли директно да обясниш, какво те притеснява в  тези бонбони, без кавички и разни многозначителни изрази, защото явно никой не разбра какъв е проблемът. Какви "гости" имаш предвид и от какво смяташ, че е наяден този бонбон? И трохите от какво се предполага, че са? На мен бонбоните ми приличат на остъргани от някаква щипка или друг прибор, с който са хващани, което е напълно нормално за насипни бонбони или сладкиши.

# 668
Аз я разбрах от първия път.
 Заприличаха ми на изпражнения от буболечки.

# 669
Аз я разбрах от първия път.
 Заприличаха ми на изпражнения от буболечки.
Да, това имах предвид.
GG*, същите "точици" като в тези наядени ябълки:
Натрошеният шоколад по съвсем друг начин изглежда.

# 670
  • Буркина Фасо
Милка-та е почти 5 лева вече без промо в Билла.
в момента всички Милка 100 гр.  са под 3 лв.

# 671
Днес пазарувах в Т-маркет и забелязах, че таксуват по 5 ст пликчетата, в които се слагат питките и хляба. Практика ли е за всички вериги или само в Т-маркет е така? (до сега не ми е правило впечатление 🤔)

# 672
  • у нас
Днес пазарувах в Т-маркет и забелязах, че таксуват по 5 ст пликчетата, в които се слагат питките и хляба. Практика ли е за всички вериги или само в Т-маркет е така? (до сега не ми е правило впечатление 🤔)
Онзи ден на касите на Лидл ми се стори, че има такава опция да се плащат найлоновите торбички, в които се слагат плодове, зеленчуци. Ще се загледам следващия път.

# 673
  • София
За сега само в Т маркет.
То и не винаги таксуват.
Зависело дали нещото може да се купи без или със опаковка.
Напр. при едно пазаруване за около 1 кг картофи не ме таксуваха, а за 1 патладжан взеха 0.05 лв. Халал да са им.
В Лидл не се плащат торбичките. На касата за самообслужване има въпрос за да знаят колко гр. тара да сметнат при тегленето. Едно е торбичка, друго - от многократните, платнени.

# 674
  • Буркина Фасо
таксуването (в Т-маркет) не е отсега. таксуват ръчно когато си поискат
2 вида ядки в 2 различни плика - единия таксуван, а другия не. 

Общи условия

Активация на акаунт